Friday, June 17, 2011

Percutian impian mama untuk Asya

Bila fikir2 ..kesian kat asya, tahun ni umur dah nak masuk 3 tahun.. Tapi mama & papa x sempat lagi nak bawak asya bercuti melainkan masa family day dulu kat Summerset Resort & ke Gambang Waterpark dan dekat2 sini ajer.. Asyik gi Kuantan sokmo kan?? Mama mmg sgt2 teringin nak bawa asya bercuti ke tempat org, tapi itulah..kena tunggu mama betul2 sihat dulu. Tapi bila??? Jadi... saya rasa mmg dah xleh tunggu.. Takut x sempat nak bawak asya menikmati kehidupan ni. Jadi, mama janji insyallah, bermula tahun depan @ akhir tahun ni mama nak mula bawak asya bercuti. Tapi secara perlahan-lahan. Mulakan dgn tempat y dekat2 dulu2.. Dan y penting... kena cukup budget..Budget mama & papa byk habis kat spital... Huhuhuhuu...Kesian asya:-( . Insyallah...antara tempat2 impian yang ingin saya bawa asya bercuti ialah:-

Bukit Tinggi
Tempat ni mmg best... Bangunan cantik2.. asya blh posing puas2..

MELAKA
Saya mmg sukakan bangunan yang bersejarah & penuh seni. Dan bagi saya asya pon perlu didedahkan dengan sejarah lama.

Cameron Highland
Tempat y paling sy nak pegi..Last smpai sini thn bape ntah.. Saya suka suasana menghijau camni..Tenang & mendamaikan... Saya pasti asya pon suke..Sebab jiwa dia sama mcm saya,sukakan alam.

Genting Highland
teringin nak bawak asya bermain kat sini. Kalo bawak dia mesti xnak tdonyer & msti eksited tgk byk game kat sini.

PULAU-PULAU
Kalo ikut, teringin sgt ke Pulau Perhentian..Tapi jauh..Jadi y terdekat Pulau Kapas, kat Marang, Trg. Bestnyer dikelilingi laut y membiru:-)

Taman Burung
Mungkin tempat ni bunyinyer cam agak kolot kan?? Tapi ni tempat dating saya & Fain zaman dulu2..Kat tgh bandaraya kuala lumpur. Saya pasti, asya paling teruja b;h tgk bird kat sini.. Dan byk lg taman2 lain kat area sini.

ICT
Salah satu tempat y saya teringin sgt nak jejak..Saya pasti blogger2 lain semuanya dh jejakkan kaki kat sini kan?? Asya msti teruja tgk api2 y kalerful tu.

Nama pun impian..Semoga tuhan makbulkan & permudahkan segala urusan & impian saya ni dalam memberi kebahagiaan hidup asya.. Kata orang, jauh perjalanan...luas permandangan.

**semua pic sponsor by google

24 comments:

ieda said...

insyaallah lya .. banyakkan berdoa agar lya sihat dan boleh bawak asha ke tmpt impian tuu ..

semua tuu tmpt impian akak jugak .. nak2 bukit tinggi .. huhuhu
sib baik CH dah pernah pergi .. :)

~izan~ said...

takpe..sampai la tu tak lama lagi.. =)

nanti asya dah besar,baca entry ni mesti dia terharu.. =)

Zue AnnaLeeya said...

kakzue pon teringin nak bwk anak2 bercuti jauh sket...
Insyaallah... smp jgk nnti...

Fieza79 said...

tkpe Lya pelan2...insyaallah akan terjejak kaki asya kat suma tempat tuu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kalu dtg i-city..roger2 tau kat shoutbox..leh jumpe nnti..dekat aje ngan umah den ehehhe

EZAN IDMA said...

insyallah tuhan makbulkan sis:)

nureen said...

mmg cantik lya kat colmar tue.. nureen p masa honeymoon 4thn lps.. bergambo sakan lerr... genting & cameron plak bawak elly masa dia baru 4bln belum mengenal lg.. rasa nk bwk lg.. yg lain2 pon nureen belum smpi ntah bila la agaknya yerr

nureen said...

lya terjah cini cepat
http://fieza79.blogspot.com/2011/06/2nd-ga-fieza79-fm-from-genting.html
x perlu wat n3 pon ;)

eB ezrin said...

kalo nk gi ICT bagitau yer... eB nak join kalo x der aral la ;p

mamalieyna said...

banyak tu lokasi impian tu..Insyaallah sampai hasratnya nnti.. tak skrg, nnti2 la kan..^_^

munna said...

KAK MUNNA PLAN NAK BAWA ANAK PERGI AQUARIA LEPAS RAYA NI....BUDAK BERDUA TU SUKA SGT TGK IKAN....

Salina@IbuAqil said...

Amin!! Insya'allah lya.. Moga impian percutian lya tercapai.. Kalau nak ke Cameron 2 calling2 le ibu.. Leh kita daki sekali.. Cameron tu tempat turun naik kami.. Aqil paling suka minum tea mkn stawberry chees pie dekat atas tu sambil tengok permandangan ladang tea.. Kami baru naik 1 family ahad lepas entry http://ssasliza.blogspot.com/2011/06/family-in-law-day-out-at-cameron.html.. Balik hari je pun.. Kalo lya nak bermalam elok malam mggu sbb ada pasal malam dkt Brinchang!! Nanti nak dtg bagitau ye.. Boleh ibuAqil belanja Asya makan strawberry chees pie.. :D

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

ameen..moga impian lya tercapai~~:))

Liza said...

Hm, best kalau dpt p Genting dgn anak-anak kna? Tgk dorg mesti rambang mata nak main games kat sana.

Mama Zharfan said...

me doakan agar termakbul impian lya utk asya..amiin

Rtp Farra Arisha said...

those places seem very peace right :)

dinor's family said...

kami pun blum smp lg bukit tinggi,genting,cameron,melaka dah 2,3 kali g dah...hu...mmg kena ready ongkos byk2 dulu la...anak pun dah ramaikn ..insyaallah ada rezki nanti tu...

Izan Ishak said...

betul tu lya...impian utk pi bercuti mmg ada pada sapa2 pun. tak kisahlah walaupun dekat yg penting dpt spent quality time dgn family kan~

moga impian utk percutian lya n family akan tercapai

maszmadi said...

wah nak pi cameron ambik gambar dengan bunga cantik yang banyak ..... best nyer..(tetiba aura drama nora elena muncul)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lya, i suggest u ke cameron..
ekekek, sbb tu la my dream vacation sjk tecit lg..
suke sgt, sejuk je, penuh ngan munga2.. tenang gitu..
rase cam nak repeat lg tp asben kureng gemo, tak seswai ngan jiwa die yg suke tempat cam genting.. de indoor & outdoor game.. alya pun sama..hukhukhuk.. ;-)
siyesss, seswai ngan awak yg de dlsr tu, konfom makan memory space yg manyak shoot sinung.. =)

Dilla Ady said...

hmmm...dilla pun lum pegi lagi tempat2 yg lya listkan ni tau...niat tu mmg ade tapi bajetnye lak sedey...huhuhu

dilla pun merancang mungkin nk spent holiday kt melaka..tp nk kena saving dulu nih..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

semOga impian akan menjadi kenyataan. amin....

sue a.k.a umi akif said...

mmg seronok kan kalo dpt bw ank pergi bercuti...lyna try la jerslin oil tu...kot2 la dpt membatu....kat fb n blog pon ade org jual....

LYAfrina said...

to all:

tqvm.. sbb bakar semangat sy.. lps ni kena jaga diri biar betul2 sihat..blh jln puas2.

insyallah..sy akan roger geng2 kalo sy smpai k destinasi

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)