Tuesday, July 12, 2011

Dunia Akan Berakhir Pada 2012???


S.E.RI.U.S
Saya sangat-sangat S.E.N.T.A.P tgk iklan ni.. Saya xtaula mcmana dengan org lain..Sedang duk baca paper..tup..tup.. dengar kata2 "Dunia Akan Berakhir Pada 2012???".. Terus menarik minat saya utk pandang ke tv.. Saya ingatkan dokumentari ke aper.. Rupanya..iklan Syampoo Clear.. Ntahla bagi org lain.. Tapi pada pendapat saya iklan ni mmg x sesuai..

" Dunia Akan Berakhir Pada 2012???"
Tapi...Masalah Kulit Kepala Siapa Tahu Penghujungnya"--> ermmm lebih kurang ginila..

So..maknanya, masalah kulit kepala ni x hilang la walaupun dunia ni dah berakhir??? Ntah la..bagi saya iklan ni sgt2 x sesuai... Ayat dunia akan berakhir pada 2012 tu pon dah x sesuai. Ni just pendapat saya sebagai rakyat malaysia yang beragama islam... :-). Apa pendapat kawan2 semua... Try la tgk iklan syampoo CLEAR ni dulu.. Setuju ke tak dengan pendapat saya..

---> opppssbukan buat kontroversi, sekadar luahan sebagai rakyat malaysia..harap semua berfikiran +ve..

25 comments:

Makbed said...

betul. aku pon rasa offended ngan iklan ni tau. ingatkan aku sorang je berasa. diorang ni mcm mempermainkan isu dunia berakhir lak. kalau buat iklan dunia berakhir tahun 2012 , ajak gi semayang jemaah ke, ganti posa , tutup aurat ke lain lah. kan kan...

farhana aka isteri fakri said...

ade gok tgok iklan nie lya..2 la mmg xsesuai..nk bt iklan syampu je smpai kte dunia akn b'akhir thn 2012..mcm lgu la plk..

shila ariff said...

salam pagi,

hehehe...masa baca tajuk tadi..mmg dah agak dah..mesti ada kaitan ngn iklan shampoo kat tv...hehehe...

eB ezrin said...

ms eB tgk iklan tuh pn, eB tersentak.. mak ai... kalo nk berakhir... buat paer, dok sebok nk syampoo rambut? ala2 gayer seksi lak tuh... adeiiiiiii... x sesuai... tmbh geram biler 2 dak notti tuh ternganga tgk iklan... aduhhhhhh... tepok kpala...

ps: ader prezen utk aed? wallah... sebak laks raser...terharu... tq :)

dinor's family said...

biasa latu iklan mmg slalu mncari kelainan tuk mnarik minat org tuk membelinya...tp melampau la smp mcm tu skali...tp klu tuk pringatan k jugak...pepatah ada mgatakn....carilah rezeki solah2 kamu akan hidup 1000 thn lg dan bibadahlah kamu solah2 akan mati kesokkn harinya....

MrS. F!zA said...

tulah kita bsing2 gak msa dgr iklan ni..apa kaitan rambut dgn dunia akan berakhir?huhu... kalo iklan psl amal ibadat ke ok la jgk kaitkan dgn dunia akan berakhir..

~ yus ~ said...

mencari kelainan tetapi tak peka sebenarnya kan..

mana lah boleh nak di kaitkan rambut dengan dunia berakhir ni, memang tak sesuai langsung...huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mcm2 jelah iklan ni nk menarik minat org..apalah kaitannye shampoo Ngan dunia yg akn berakhir..masa mula2 tgk iklan ni sentap gak..tiada kaitan langsung..

CT said...

simbolik kot...dunia tu umpama kepala yg bakal booooootak ..hihihi...

CT said...

simbolik kot...dunia umpa kepala yg bakal booooooootak...hihihi

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kak jue dah tengok bagi kak jue memang kurang sesuai gak...

zaidah said...

tak suka ngan iklan tu....buat suka hati dia aje kata dunia akan berkahit 2012 dah tak ade cara lain ker nak buat iklan

Fieza79 said...

ha'aahh..betul..fieza pun perasan iklan ni semalam...terkejut jgk la ada pulak iklan mcm tu kan...

Lelord said...

hmmm sapa la yg approvekan ads ni, ms wat storyboards mesti dorang igt dah sgt "catchy" dan kreatif la konon

Cik Rose Cute said...

Hai lya...

betul tu...dah pakai tapi tak menjadi....huhuhu

jadik ambik..semalam bukak e-mail tak ada pulak yang lya send....dah bagitahu husband dah...dia kata okey...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

dop tgk lg iklan ni..
saspen aje, kena tgk pasni..
apekes..

Cik Rose Cute said...

Okey saya setuju Lya...yang harga yang awak tawar tu...Rm 45.oo tu....saya dah ambik no akaun lya...nanti saya masukkan duitnya...saya bagi tahu...

Bionic women said...

sakit hati dengarkan..kengkonon dah hebar sangat dah tu agaknya..
ni ler yg dikatakan x menjaga sensitiviti agama dan moral..

tapi clear ni iklan dia selalu bukan malaysia punyer kan..cuma alih suara.

kayrul-shah said...

suspen betul iklan tu...bagi orang terkejut jer

Lee-Yan-Naa said...

ooo..tak pernah tengok lagi iklan ni..kena cari kat youtube ni..ada plak buat comparison camtu..amat tidak seswai

...Pinx.... said...

Assalamualaikum...
Sy memang terpikir nak update blog, tentang isu ni. Masa google nak cari bahan bukti, terus tjumpa blog ni. singgah dan komen. Salam perkenalan ye...

Walaupun sy sendiri seorang Copywriter (penulis iklan), sy juga tak bersetuju dgn iklan ni yg seakan2 mpersendakan isu2 bkaitan Agama dan sensitiviti.

Kalau nak tahu apa lg yg sy kongsi, sudi2 lah singgah di blog sy.. klu ada yg nak follow, silakan :)

http://pinxterritory.blogspot.com

Zue AnnaLeeya said...

kakzue tak tgk lg iklan nih..
tp mmg tak kenala kan???
ape kaitan syampu dgn dunia berakhir..
klu dah tau dunia nak berakhir, nape duk tnjuk2 lagik rambut tuh kt org... pkai tudung dan insafla...
tetiba akak jadik geram jgk...

Anonymous said...

Tahu mane nak dapatkan video tuu??

byntang. said...

tah pape je iklan tu . nak ckp mcm dunia ni nak berakhir 2012 pulak kn . ade jugak ilan mcm ni . sedih :(

Ana Momon said...

betul tuw kak. xsesuai langsung.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)