Saturday, July 2, 2011

KISAH NORMA & TALIB

Semalam... saya habiskan membaca kisah pasangan muda ini y turut diuji oleh Allah SWT.
Sesungguhnya, terlalu berat utk ditempuhi.. Kisahnya, Norma disahkn mengidap Barah Otak peringkat ke-4. Dan keadaannya teruk selepas melahirkan anak. Ya Allah... sepanjang saya membaca kisah2 norma di blog kakak iparnya, mmg mengalir air mata saya.. Dan kini, Norma hanya terlantar kaku di katil. Hati saya merasa begitu sedih & pedih. Bagi saya biar gambar saja yang berbicara. Sebab saat saya menulis entry ini pon, hati saya masih sebak & air mata mengalir laju..
update 31.5.2012
kesemua pic arwah norma telah saya keluarkan setelah pemergiannya di sisi Allah swt.
Sama-sama kita mendoakan kesejahteraannya di sana.
Al-Fatiha

(gambar telah dikeluarkan)
Kasihnya suami yang terus setia disisi isterinya

(gambar telah dikeluarkan)
Betapa besar pahalamu menjaganya dengan penuh kasih sayang & keikhlasan

(gambar tekah dikeluarkan)
Saat Norma masih mampu memeluk satu2 anaknya

(gambar tekah dikeluarkan)
si kecil yang merindui belaian ibunya

Kasih seorang ayah

Si kecil Rafiq... yang begitu tabah.. Semoga engkau tabah nak...
Sesungguhnya kasih sayang mamamu itu tiada penghujungnya.

(gambar tekah dikeluarkan)
Saat bahagia milik Noema & Talib satu ketika dulu

(gambar tekah dikeluarkan)
Hari Bersejarah Dalam Hidupnya

" Semoga Diberikan Ketabahan & Kesabaran Yang Tinggi Buat Pasangan Ini "
Marilah sama2 kita doakan agar norma kembali sihat & dapat menjalani kehidupan normal disamping suami & anak tersayang.. Sama-sama kita doakannya. 

Dan bagi yang ingin meringankan beban marilah kita memberikan sedikit sumbangan buatnya :

cimb
01070068677528
Noormawati Mohd Rasif

KISAH NORMA :

~ AL-FATIHA.. SEMOGA ROH ARWAH DICUCURI RAHMAT...AMIN ~

16 comments:

Miss Moon said...

thanks dear sebab willing to share this in your lovely blog ...akak really really appreciate it ..

muga usaha kiter di rahmati Allah n di permudah kan

insyaallah

ieda said...

ya allah dikk .. berderau jantung akak bila baca artikel nie .. sayu nya dikkk
ya allah maha besar telah menguji sisuami dan si kecil ini .. semoga mereka tabah dan semoga norma kembali sihat .. aminnnnnnnn ..

nanti update selalu dik pasal mereka berdua nie .. huhuhu

Anonymous said...

Sedih aku bile bace kisah pasal dorang ni..lagi sedih bile aku tgok gamba baby Rafiq, :)..mujur baby rafiq ade makcik yg sudi menyayangi dia kan..aku doakan semoga norma kembali sihat spt sediakalan, insyaallah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedih & sayu baca kisahnye..
Insyaallah..sama2 kita membantu..
Semoga Norma & keluarga tabah utk menghadapinya..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

byk blogger buat entri ni saya just share jer kat FB... apapun sama2 la kita membantu meringankan beban

ieda said...

moga ALLAH memberi keajaiban menyembuhkan norma....sabarlah kalian berdua...
moga Allah beri kekuatan kpd talib sebagaimana DIA beri kekuatan kpd suami saya menjaga isterinya yg sakit dulu.

::NureeN:: said...

nureen pon kebetulan terjah blog kak ipar morma td.. pastu tgk lya pon n3kan.. sedihkan lya... moga norma tabah & cepat sembuh..

RaFFLeSiA MeRaH said...

salam perkenalan...memg sedih sgt baca kisah dorg ni...menyayat rasa hati...apepun moga mereka diberi ketabahan yg sgt2 kuat dari Allah hendaknya...dan moga2 tuhan permudahkan segala-galanya dan dipanjangkan usia norma utk menjalani kehidupan yg bahagia dgn baby comel yg memerlukan kasih seorg ibu....amin...ade masa jenguk2lah blog akak pulak yer...mekasih....

Lelaki Ini said...

adoyai!
kesiannya...
doakan yg terbaik tok mereka...

~aSHa~ said...

lya, sha pinjam ye entry ni...tq

Zue AnnaLeeya said...

sedihnya... nak2 lagik tgk beby tuh yg masih kecik...
smoga norma dan kluarga tabah hadapi dugaan nih...

Sofya said...

berderau darah..
cukup besar ujian buat mereka..
harap mereka terus tabah..

Ummi Danish said...

Sedih sgt tgk baby nie... x dapat rasa belaian ibu disaat2 disusukan, dimandikan, ditukarkan lampin,ibu nya ada, tp jarang sekali rasa kehangatan ibunya..Bg si ibu plak, sedih sungguh rasanya kalau saya di tempat norma.. Baru melahirkan anak, sulung plak tu, tp diuji sebegitu rupa. Mana nak malawan sakit, mana nak menahan rindukan si anak.. nasib baik punya keluarga sendiri n keluarga mertua yg sgt supportive..Kuat sikit semangat Norma kan..
Ya Allah, sungguh pun aku x pernah mengenali Norma, ku pohon KAU berilah kekuatan untuk nya, berilah kesihatan terbaik padanya, supaya dapat dia merasa seperti mana ibu2 lain rasa bagaimana bahagianya membesarkan anak didepan mata, merasai hangat pelukan si kecik, melayan karenahnya siang dan malam,Ya Allah, berilah Norma peluang itu, sebagaimana KAU berikan peluang itu kepadaku serta ibu2 lain... Amin..
Si comel sayang!! Kuat semangatmu utk membesar dgn sihat, semoga satu hari nnt, kau pula dapat menjaga ibumu.. Ingat la tika dewasa nnt, inilah pengorbanan ibumu terhadapmu...

Ummi Danish said...

Sedih sgt tgk baby nie... x dapat rasa belaian ibu disaat2 disusukan, dimandikan, ditukarkan lampin,ibu nya ada, tp jarang sekali rasa kehangatan ibunya..Bg si ibu plak, sedih sungguh rasanya kalau saya di tempat norma.. Baru melahirkan anak, sulung plak tu, tp diuji sebegitu rupa. Mana nak malawan sakit, mana nak menahan rindukan si anak.. nasib baik punya keluarga sendiri n keluarga mertua yg sgt supportive..Kuat sikit semangat Norma kan..
Ya Allah, sungguh pun aku x pernah mengenali Norma, ku pohon KAU berilah kekuatan untuk nya, berilah kesihatan terbaik padanya, supaya dapat dia merasa seperti mana ibu2 lain rasa bagaimana bahagianya membesarkan anak didepan mata, merasai hangat pelukan si kecik, melayan karenahnya siang dan malam,Ya Allah, berilah Norma peluang itu, sebagaimana KAU berikan peluang itu kepadaku serta ibu2 lain... Amin..
Si comel sayang!! Kuat semangatmu utk membesar dgn sihat, semoga satu hari nnt, kau pula dapat menjaga ibumu.. Ingat la tika dewasa nnt, inilah pengorbanan ibumu terhadapmu...

Miss Moon said...

dear ,

ley tak email kan ke kak moon .

munirah301@yahoo.com

TQ dear . please email ASAP ya

Miss Moon said...

thanks dear ....i really really appreciate it ....hugsssssss

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)