Thursday, July 14, 2011

Rumahku Syurgaku

Dah hampir 2 tahun tinggal sebumbung dengan mama.. Kira2 bulan 12 tahun2009 pindah ke rumah mama sebab time tu sy sakit sokmo. Memang saya terlalu rindukan suasana masa duk rumah sendiri.. Iyerla... sebelum kahwin tu Fain dah carikan rumah..Memang rancang nak duk berdikari.. Lepas jer majlis kahwin belah sy & fain..Terus masuk rumah sendiri..Tp time tu fain just sewa rumah flat jer.. Tp terkejut gak..masuk je rumah dh dideko.. Mmg suka sgt..Fain mmg suka deko2 rumah. Barang2 rumah pon dia beli sikit2 semasa bujang lagi. 

Time ni baru pindah rumah ni dari flat. Masa ni asya x ada lagi.
abaikan kepala & badan y ditutup tu..hehehe

Masa ni asya dah ada..Brg rumah dah pon bertambah..
Meja makan cavenzi y simple & murah

Rasanya asya x pernah ingat ttg rumah ni..
Sebab time tu dia kecik lagi.

1st birth asya sempat sambut kat rumah sendiri..
2nd birth kat rumah mama dah.

Masa duk dalam walker ni..asya suka langgar lampu ikea tu.
Lampu ikea tu dapat hadiah masa kahwin.Sekarang dah koyak lampu ni..
Sedih sgt.. Sebab kucing lompat..smpai terkoyak lampu ni.

Rumah ku syurgaku

Kenangan yang akan kekal dalam ingatan

Kalo bukan kerana faktor kesihatan mmg saya x kan keluar dari rumah ni. Memang sedih & sayang. Sekarang dah balik duk rumah mama.. Semuanya masih seperti sediakala..Sebab mama pon duk sorang2..Memang xde gangguan lnsung.Cuma rindu sgt kat barang2 rumah lama dulu..Boleh deko puas2 hati... Tp nasib baik mama mmg jenis x kisah..Dan semestinya dia y happy sekali bila ank bongsu dia dh duk serumah dgn dia. Dan paling senang..asya mmg mama y jaga dia time sy & fain keje..Lepas ni..kalo ada rezeki x nak sewa2 lagi..kalo iyer pun nk beli rumah terus.. Insyallah..kalo ada rezeki.. 

22 comments:

Zue AnnaLeeya said...

betul tuh lya...
mmg lagik best duk sdiri kan???
kita bebas nak deco2 ker hape..
umah kecik xpe lya...
asalkan kita selesa anak branak...

tp xpelah duk dgn mama pon..
lgpon bkn ader org pon kt sana kan???

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pandai la si fain tu deko2..
rajin die berkemas, untung awak taw lya..
jrg beno saya jupe lelaki yg suke mende2 gini..
chantekk.. InsyaAllah, kalo de rezeki kite nk duk kemaman gop..

mamalieyna said...

pandai fain deko...^_^

yelah dok umah sndiri, puas nak deko2 ikut kemahuan sndiri kan..sure rindu kan...takpe sekurang2nya skrg, semuanya lebih terjaga rapi...

hee~ eina pun berangan nak ada umah berlaman nih, tp huu~ taktau la bila, baru byr kete nk hbs, dh tukar kete baru..alamatnya dok la umah tinggi ni dl..hee~

cik dah said...

cantik nyer ...idah ni x peluang lg dok sendiri..sbb skg dok ngan mertua lagi...cita2 tu nak jgk mendeko umah sendiri biarla sewa pun....

amieroziana said...

saya pun duk flat jugak hehehe tak kisah janji kita bahagia kan...mmg best duk sendiri tapi kalau sakit macam lya better duk ngan parents boleh dorang tengok2 kan...

amieroziana said...

saya pun duk flat jugak hehehe tak kisah janji kita bahagia kan...mmg best duk sendiri tapi kalau sakit macam lya better duk ngan parents boleh dorang tengok2 kan...

fazilzura said...

wahh lawo nye umah , suke IKEA mari ye..

emm xpe ler awak ,rs nye umah sdiri dgn jaga hati ibu ...hati ibu lg penting 1000x ganda.. jaga la ibu selagi dia masih ada

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mesti Fain ni pengemas orgnyekan..
pandai jer dia deko..nmpak kemas & cantik.. ^_^

MrS. F!zA said...

wp comel tp rumah tu cntik lah lya hias..pndai gak lya hias..hihi..

*suka display cabinet tu..cantik je..

♥cikmOt♥ said...

tak sabar nak dok umah sendiri..nak deco2 cam gini

Fieza79 said...

mmg duk umah sendiri lagi best..mesti byk kenangan yg tk boleh Lya lupa kan ms duk kat umah tu...tp tkpe better duk dgn parents sebab keadaan kesihatan Lya yg tak menentu..sekurang nya ada org blh tlg tgk2 kan..

alyyani said...

CANTIK UMAH LYA. TAKPE, YG PENTING ADA ORG BOLE TGK KAN ASYA. ORANG YG KITA PERCAYA

ieda said...

cantik dikk .. akak suke kalau deco2 simple2 nie dik .. hermm akak punn tahun depan akak duk ngan mak akak di kg sbb mak ayah dah x berapa sihat ..

x perlah dik sekurang2nya kita dah merasa berdikari kan :)

Mama Gee said...

chomel tp cantik...teringat pula umah lama masa br2 kahwin dulu....

unai a.k.a puan.U said...

sakit ape tuee...

mummy_ayu said...

cantik deco tu...
takpe..kat umah mama pun leh deco2 gak kan...

Gieyana said...

dek kerana x sihat kan..tp seyes, rumah u punyai deco yg simple & cantik..:)

Bionic women said...

cantik ler lya ngan fain hias rumah...
paling suka meja makan yg santai ngan display cabinet..huhuhu..
kita pun ntah bila nak ada rumah sendiri..duk kuarters nak menghias sedikit terkandas tambahan kuarter ni skali ngan perabot, so bantai jer apa yg ada

sarah-najwan said...

yg best mmg rumah sdri..
tapi..dah ada sebab yg xdpt dielakkan..xpe la dok umah mak pun..bole tgk2 kan mak kan.

dinor's family said...

cantik. pandai fain deko2 ye...imah pun suka bab deko2 ni....tunggu masuk rmh baru la...skrg layan je dok rmh tinggi ni...

zaidah said...

rajinnyer fain mendeko2...tak sangka minat betul dia...insya Allah lya...klu ade rezeki adelah rumah sendiri nanti...

Sofya said...

xpalah dok ngan mama pun ok..
leh sama2 jaga..
nt duit dah byk.. beli ja rumah sendiri..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (112) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) mama+papa+fasya (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)