Friday, July 29, 2011

Rutin Hati Jumaat

Seperti sedia maklum,Jumaat adalah weekend bagi kami y berada di pntai timur.. Bila tiba hari jumaat rutin wajib y dibuat ialah :

  • Basuh baju saya +fain 1 trip
  • Basuh baju asya 1 trip
  • Iron baju utk dipakai keje
  • Fain lak bauh kete, vakum dll...semuanya psl kete... org laki..ermmmm
hehehhe.... rambut tu xtahan !

Dan part y wajib....pagi tu mesti ke pasar pagi..Kadang2 tu xde beli apa2 pon. Saje jln2 lengguhkan kaki.. Igt lps raya ni nak start bjogging..Mmg dh lama x jogging..kalo jogging pon..."blog jogging ajer" hehhehee.. Kebetulan saya dalam usaha mgamalkan diet sihat..Xde makan apa2 ubat pon,just kawal pemakanan..Malam...mmg xde mkn nasi..Last mkn nasi ptg. Tp sure, raya nanti program diet ni tganggu .. 

Pagi tadi breakfast (breakfast la sgt mkn nasi+ikan patin tpoyak) jumpa la papa rock masuk restoran ni... Ermmm papa rock RAMLI SARIP.. Sgt mesra...senyum kat org..Dan, kat luar muka dia cerah & bersih sgt..Xdela nmpak rock sgt..

Sekarang asya sedang syok tdo...sy lak ambik pluang nk b'on9.Kalo x berebut la dgn dia & fain...Tp asya la y menang sokmo.Dan utk xtvt ptg ni xtau lg nk bwk asya pegi kemana..Time weekend ni j la nk hbiskan masa sepuasnya dgn dia & bwk dia jln2..Eyhh,,,sy xtau motif n3 ni...semuanya bterabur...

15 comments:

eB ezrin said...

sok2, musti gambor nih jadik kngn terindah kan? ;p

Salina@IbuAqil said...

Walaupun berterabur tapi cara penyampaiannya buat pembaca tersenyum saja terutama dengan aksi si Asya.. Uiskkkkkk!!! Abg Aqil tok leh baca entry mamaAsya yang ni.. Sensort!!! ;p

dinor's family said...

sama la kita...bila ari cuti ion baju tuk krj n tuk sek anak2..

yad'z said...

eii.. cekci2... hehehe.. *tutup muka*

CIK JATT said...

weekend je la kan kita ada masa nak settlekan benda tu semua.

basuh membasuh tu memang dah acara wajib:) tu belum masuk bab lipat melipat lagi. adehhh

~izan~ said...

selalunya mesti anak yg menang bab2 rebut ni,tak kira la lptop ke,tv ke hehe...

hari ni sana cuti kan...slmt berehat yer lya.siap jumpa artis lg ari ni hehe...

sedap tu bekpes lya,kira brunch dah tu hehe

mummy_ayu said...

lebih kurang je rutin weekend kita,
semua yg berkaitan baju....:-(
kalu tak kita buat, sapa lagi la nak diharapkan..
minggu nie ayu kena lipat baju banyaks...sbb last week tak lipat..

munna said...

comelnyalah asya dan seksi..auw..auw..

MamaYatie said...

cekci auuwwww...hahaa

lebih kurang sama rutin kita..tambah lagi satu..lipat kain..ngeh3x

kella said...

hahahaha.... bagus lya.. aktiviti sehat je semuanya!

comel pulok tengok si asya tu dnengan rambut afro.. hehe

Sofya said...

akak start esok la he3

ieda said...

aloor sweetnya asha tuu .. geram lak akak tgk .. ekkekeke berkemban tuu adehhh !

Cik Rose Cute said...

time melipat kain tu malas tu...huhuhu..kat umah nie dah menabung tak berlipat....

sukasuki said...

saya duk pantai timur gak. tapi jumaat tak cuti kat sini. hehe..=p

seksi2..hehe..rambut tu...comey

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel model tu..
nk mandi ke tu?hehe..lebat rambut Asya ye..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)