Tuesday, July 19, 2011

Semangat Meja Tulis Baru :-)

Sekarang asya semakin suka conteng2 menulis,  sebab dah dapat meja tulis baru..Hadiah dari Tok Ma dia..Kiranya aura nak ber'study tu mmg tinggi lagi la... Tp mmg dari sebelum ada meja ni lagi dia rajin gak belajar... suka kaler2 kartun kat lukisan y dibeli tu... Sekarang dah dapat meja baru tu..nampak lebih bersemangat.. Asyik duk kat meja dia jer. Saya pon semangat nak beli lagi banyak buku utk asya..buku2 y ada tu mmg y dah sedia ada y dibeli sebelum ni lagi.. Insyallah... kalo pembelajaran ni start dari rumah..besok2 bila dah masuk tadika lagi senang nak pickup kan??

semangat conteng mkaler-kaler buku dia

Ambik gambo pon sampai x sedar... semangat tu

Ermmm...sampai muncung2 mulut tu...

pilih-pilih kaler y berkenan... Sekarang asya dah kenal warna2 basic..antaranya blue untuk biru...green utk hijau, red untuk merah, yellow untuk kuning, orange untuk oren, pink utk pink, white utk putih... hehehhee.. gitu la cara asya sebut..mesti ada perkataan "untuk".. Kalo sebut animals lak... Cat utk kucing miow..miow, dog utk anjung ..kung..kung, fish utk ikan..blub..blub... y ni siap dgn bunyi animals lagi..

kusyuk m'conteng  m'kaler 

amboi...sampai telan air liur .. terliur k tgk turtle tu??

antara buku-buku y saya dah lama belikan ni... termasuk 2 set flash card... Nanti nak tambah koleksi buku lagi... Saya plok y over teruja..Biasalah..kdg2 anak rileks jer kan..tp maknyer y over eksited...ermmm nok wak ganer... Nak y terbaik utk ank katakan..

26 comments:

farhana aka isteri fakri said...

dog utk anjing..kung kung..
sweetnye asya..bgus2..pupuk minat blaja dr awl.insya Allah asya akn jd ank yg mmpu bahagiakan mama & papa..

maszmadi said...

wah!!! rajinnyer asya menconteng.. upsss mengkaler yerk.. bagus bagus

puan nina said...

khusyuk betul =D

biasa la mak mesti nak yang terbaik untuk anaknye..nina pun =)

Aisumi Chan Kawa'i said...

wahh~ smoga jadi anak yang cerdik pandai ^__^

Mama Balqis BPB said...

berkenannya degan meja study asha...kat mana beli dan brapa rm?

Cik Rose Cute said...

cantik mejanya...beli kat mana?

h4ni3 said...

lama tak bw

asya da besar.. da pandai baca buku ye :)

alyyani said...

cantik sgt study table asya! suka!

Bionic women said...

cantik ler meja asya..terbekenan ler plak..hehehe..
pandai asya..rajin2 belajar yea.

perkara normal kalau mak terlebih hover..hahhaha

Keluargaku Syurgaku said...

wah Asya dpt meja baru khusyuknya caler spi ambik gambar pun x sedar.....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiknye meja study Asya..
Kemain kusyuk dia blajar..sampai muncung2 mulut.. ;)

zaidah said...

khusyuk belajar dah dia....klu monkey untuk monyet..macam mana plak bunyinyer asya....

LYAfrina said...

Mama Balqis BPB, Cik Rose Cute :

Bukan lya y beli..tok ma dia y hadiahkan utk asya... beli kt kedai perabot seri impiana... msa ni tok ma asya beli meja makan..ada sale kat kdai ni.. asya nampak meja ni..trus melekat kt situ..tu y tok ma hadiahkan utk dia..kalo x silap harganya lps diskaun rm170.

♥cikmOt♥ said...

kalu kat umah akak plak...sian kat si kakak tu..asal nak menulis jek, adik sibuk kaco...geram jek dia...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantik meja asya....menconteng sampai muncung mulut

MrS. F!zA said...

cantiknya meja tulis asya..aunty sukaaaa... pandai asya dh blh kenal color..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusnye tok ma dia..prihatin!
mmg cantik meja tu..suka tengok..rafiq pon aritu pegi IKEA takmo bangun dari set krusi meja studi..tapi tunggu nnti2la baru beli..:-)

mummy_ayu said...

cantik la mejan belajar dia..
:-)

kayrul-shah said...

rajin betul asya belajar

mamalieyna said...

cantiklah...bleh ni, plan 4 besday present dak arif..tp next year la plak..kalau ada rezki lebih..hee~

bagus Asya, nnti dah masuk school senang la, dh biasakan diri dr sekarng..comellah~

Lelord said...

bagus2 blaja rajin2 ye sayang

Liza said...

Tak pe, mama excited dulu, asya akan excited kemuadian. Hehe.... Asya conteng apa tu?

::NureeN:: said...

bila tgk asya with meja tulis baru ni nmpk asya dh besar la lya.. x nmpk mcm baru 2 thn lebih.. hehehe... mmg budak2 suka kan benda2 baru.. kena asah semngat dr kecik :)

Salina@IbuAqil said...

Alahai rajin nya asya.. Sok kalo ada rezeki abg aqil dtg sana boleh main kaler2 ngan asya ye.. ;)

fazilzura said...

wah lawo nye meja dia

~izan~ said...

cantik table baru asya..bljr rajin2 tau..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)