Tuesday, August 2, 2011

Asya anak siapa???

Asya anak siapa???? 
Of coz la anak saya & Fain. Kalo tidak xdelah asya kan??

Papa : Asya anak saper???
Asya : Baby papaaaaa niiiiii... (dalam nada manja y amat)
Mama : Bukanla....asya baby mama la..
Asya : Dok soh beng care r...baby papaaaaa niiiii!!!!

ERMMMMMM...
SEKALI BILA KENA MARAH SIKIT JER DENGAN PAPA

Asya : Baby mama ni kannn!! ( smbil menjerit pada papa dia, & asya mula memeluk saya)
Mama : Tau la... baby mama ni kan...
Asya : Baby mama ni...bukan baby papa (sambil menangis)
Papa : (buat muka tersengeh macam kerang busuk dahhh)

Gitu la selalu.. Bila papa marah sikit..tiba-tiba jer jadi baby mama..Kadang2 mmg papa saja usik baby asya.. Tapi memang suka bila asya kata " baby mamaaa ni" & " baby papaaa nii"..Memang manja ya amat suara. Tapi yang lucunya, bila mama & papa xde...duk dgn tok ma terus kata " baby tok maa ni ".. Nampak j mama balik  terus jerit " baby mama ni kan"..Itu pun kalo Fain xde...Kalo Fain ada " Baby papa la "..Ermmm.. Itula ungkapan y saya dengar tiap2 hari bila  pintu rumah balik keje. Ermmm tapi sekarang selalu dah sebut " baby papa dengan mama". Kadang2 " baby papa dengan tuu".. "Tu" merujuk pada saya la..sambil menunjuk ke arah saya.. Ermmm...macam2 ragam.. Bila besar nanti macamana yer.. Apa2 pon, asya adalah baby mama & papa selamanya...dunia & akhirat. Sayang asya banyakkkkk!!

KENAPA DENGAN NUFFNANG NI???
SEMUA BLOG YANG SAYA REGISTER HILANG...
MACAMANA DENGAN EARNING YANG TERKUMPUL SELAMA NI???
ADUHHH !!!!

*
*
*
*

semua blog y sy register hilang

iklan nuff hilang??

WHY ??????
SAYA PERASAN SEMUA BLOG PON MACAM NI KAN??

20 comments:

MrS. F!zA said...

eh yeke..td pg ok lg..tgh hri tk tgk lg duit tu ada tak..ntah2 kena hack..huhuhu

eB ezrin said...

eB nuff x leh tukat emel, emel lamer dh buang camno? hu3... eh n3 kiter mirip la ;p

fazilzura said...

tentu ler anak ayah & ibu nye ...

* waaaa ingt kan kt blog ku jerk ... ghupe nye kebanykkan blog ye

Lelord said...

alolololo comenya asyaaaaaaa

aah nuff kat blog lela pun sama...aduhhh abis la sempat cash out hehhee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..sweet jer..
samalah Lya..nuff problem kut..

::NureeN:: said...

baru nk ckp eb awal lg dh ckp ehehhe... n3 yg hampir sama ngan eb ari ni...

klau ellesya bila tanya anak sape..
anak mummy & daddy
sayang sape?
sayang mummy & daddy
dia akan ckp 2 2.. kecuali klau dia tgh merajuk baru ckp salah soang hehheeh ;p

Zue AnnaLeeya said...

asya baby mama papa la...
klu airel plak asyik anak ummi jerk...
mmg airel nih lebihkan ummi sket...
tak mcm kakak dgn abg ngah kecik2 dulu...
semenya anak abah...

nuff kt blog kakzue pon gitu gok... nape ntah...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ala sweetnyer....

mmg kelakar kan bila tgk gelagat anak kita. hope asya akan menjadi anak yg soleha.

amin...

doakan kina dpt baby girl yew..teringin nak anak perempuan kali nie. huhuhuhu. tq dtg blog kina. dtg selalu yew..

Rtp Farra Arisha said...

hee comelnya asya ni. mesti dia petah bercakap kan :)

qasehqaleef said...

comellah asya ni... geram mokcik....

mummy_ayu said...

girl2..of coz manja Daddy..

napa ngan nuff lya?

mama tisya said...

nuffnang tgh ada problem td bukak tgk earning ilang lpstu ada blk tp nk tgk lg tk bole plak..diorang tgh maintainance tu

**hah adiah tu tk dpt lg..bln 4 lg tamatnye...mmg senyap trus...ada email die tk, tanye psl ni??

::NureeN:: said...

lya off ke ari ni.. nureen try call x jwp ;p

kisah cik paro said...

tetiba cam nak ada anak pulak..

mamalieyna said...

hikhik..anak2...eina lak, arif tu memanjang anak abah kalau ditanya...hu~ kalau kita kata 'anak mama'..dia menjwb, 'takk, anak abah..'..hu~

maszmadi said...

hehe comel je asya nak jadi baby papa yerk... hehe

erm, nuff tengah kira bonus raya untuk diagihkan kut, tu yang iklan x appear tu.. hehe

ieda said...

ekekeke x der mak abah anak2 x kan ke dunia ini :)

aah lah dik .. tapi skrg dah ok kan ..

Salina@IbuAqil said...

Alolololololo asya syg... Aqil plak bila ibu tanya syg sapa dia jwb syg ayah.. 4 kali tanya semua dijwb syg ayah.. Tp bila time tdo, susu apapun semua IBUUUUUUU!!!!! Ayah dia x pggl pun..

~izan~ said...

manjanya dia..camner nak ada adik ni hehehe...

bila baca asya selalu terbaca fasya hehe,anak2 kita kan lebih kurang namanya =)

Sofya said...

asya anak papa & mama.. :) bijaknya dia..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)