Wednesday, August 24, 2011

Back To School : Kami Juara !!!!!!!

Kembali ke zaman kegemilangan..Ecehhhhh...gemilangla sgt kan.. Zaman poyooo ,, zaman y penuh dengan kenangan yang mendewasakan diri & remaja juga zaman yang penuh cabaran.. Kalo x pandai bawak diri memang blh tergelincir... Alhamdulillah..dalam nano..nano saya ni pon...saya anak murid y baik...hehehhee... anak mama yang baik.... awek yang baik... (tau doh nok puji mende lagi..hehhehe).

Kali ni imbau memori berbaju uniform..padahal sebelum ni pernah dah publish pic saya berbaju uniform ni..Tp y sebelum ni pic posing sorang2.. Walaweyhhhh sgt rindu saat ni.. Time saya form 4 kalo x silap... kalo silap...form 5 la kot... Apa y pasti kenangan dgn kadet ni mmg byk sgt memori... Macam2 peseng ader.. Dan still ingat cikgu zul yang sungguh2 melatih kami semua smpai ke peringkat negeri.. Ok la tu :-)

Dari kiri : Nik Iraena, saya, shukri & Rosazira aka Rosalinda 

Time ni saya wakil sekolah untuk ke peringkat daerah.. Dan x sangka lak muncul juara.. Kiranya corak formasi y kita org buat ni cun la kot.. 

Gambar mmg blur sbb main ambik dgn kamera..malas nk scan2... Masa ni wakil sekolah ke peringkat daerah.. Saya sendiri dah x ingat y mana satu saya.. Kalo  silap sy duk kat depan2. Alhamdulillah muncul juara :-)

Yang ni lak wakil daerah kemaman.. Dan bertanding di kem tentera kat Kuala Terengganu. Tp mmg ramai y amat.. Bayangkan seluruh daerah hantar wakil. Time ni kt semua disponsor tmpat tdo kat sekolah men teknik lapangan terbang,kuala trg. Apa2 pon pngalaman ni mmg terbaikkk punyer. Tp y ni x menang pon..sbb ada lg y lebih baik. Lg pon, time kawat y ni mmg dh lembik badan..Sebab latihan y terlampau sebelum bertanding.

Dan,,, kesinambungan ni kitaorg dapat jemputan kat Hotel Impiana untuk adakan demontrasi sempena Hari Merdeka.. Rupanya.... 2 thn sebelum saya kenal Fain, kt dah pernah bertemu disini. Cuma x kenal & x bertegur sape.. Cuma sy igtlah, masa ni sy & the geng sibuk duk gelakkan sorang budak laki y main berlari dalam guni tp asyik terjatuh.. Rupanya Fain lah org y sy duk gelakkan tu.. See...suka sgt gelak2 kat org, last sangkut. Cuma bila dh couple tu..flashback semua... Dan saya dan Fain kenal pon hnya sebab Fain teman kawan dia y merupakan "kawan saya" time sy sakit dulu 2 tahun slps peristiwa kat Hotel Impiana..

14 comments:

Salina@IbuAqil said...

Smart nye Lya.. Ina suka betoi tgk orang pakai pakaian seragam ni.. Dulu cita2 nak jadi Nurse tp x layak.. Sbb kurus.. Deme kata "Larat ke awak angkat pesakit.." hampeh btoi penemuduga tu.. ;)

mamalieyna said...

waah aktif lya dl kan..^_^

tak sangka ek, pernh bertemu sblm ni..dah tu siap ada peristiwa pulak tu..siapa sangka, jd suami akhirnya..he~

~izan~ said...

segak la lya hehe..kenangan2 ni bila tgk smula mesti tersenyum2 kan hehe..apatah lg kisah perkenalan dgn insan tersayang tu hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kenangan zaman sekolah memang best...

::NureeN:: said...

nureen dlu teringin sgt2 nk msk kadet KRS ni tp x dpt izin.. nk msk sbb nk ikut BF ehehhe... muka lya sek dlu ngan skrg x byk beza la

Cik Eliza said...

awww!

sweeeeeettt nyaaaaa!!

:D

zaidah said...

gagah perkasa lya beruniform macam tu....jatuh cintan ngan budak lelaki dalam guni...hihihi

MamaYatie said...

best dop zaman skoloh mula..minat gop badan beruniform..tiap2 tahun wakil skoloh kawad hari merdeka

masuk kategori sep2 nano juga tp jurh..alhamdulillah jadi org belake

Semut Senyum said...

teringat masa dulu... kak long form 1 je masuk KRS waktu KRS mula wujud kt S.I.S tu... kak long ingat lagi kwn2 awak tu...kt mana dorang skrg ek?

CIK JATT said...

kadet girl!! aktifnya lya.
sama jer macam time seoklah. maintain gitu:)

ieda said...

wah2 sungguh2 kenangan nie dik .. akak x pernah terlibat dgn acara mcm nie masa sek .. sbb puteri islam x der buat mcm nie kan :)

fazilzura said...

wah aktif nye awk ... zr dulu paling aktif pun masuk kelab sukan tp x bersukan pun ..hihihihihi .. tp zr bnyak masuk kelab2 kratif je .. sukan2 ni x sgt psl sakit..

Fieza79 said...

wahh ni kenangan mencuit hati ni...itu la gelak kan sgt org akhir nya jadi suami jgk kan...

mummy_ayu said...

bila flashback zaman sekolah.memang best.tu yg buat tersenyum sorang2 tu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)