Saturday, August 6, 2011

Day 6 : Ramadhan 2011


Pejam celik...pejam celik... hari ni dah masuk hari ke-6 kita semua berpuasa.. Dan buat diri saya sendir..mmg sgt2 bsyukur kerana masih diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah puasa.. Ye la..sejak 2-3 tahun kebelakangan ni saya x dapat nikmati bulan puasa dgn baik... Banyak masuk spital la... Tahun ni macam bawa banyak petanda positif.. Syukur.. Sakit tu...sakit jugak.. tapi masih bertahan.. Macam siang tadi,igtkan dh x masuk keje sbb x sihat...Tp last minute... cuba kuatkan diri & bersiap utk ke ofis.. Syg nk cuti...sbb cuti tahunan saya & cuti mc saya dah "kosong" gara-gara selalu sakit & masuk wad. Jadi kalo sakit sikit2 tu bertahan je la..Kalo x larat sgt, kol j Fain suh ambik kat ofis..

Hari ni sedikit membosankan sbb tak dapat kawal mata..Mengantuk & letih masa kat ofis tadi.. Dalam duk tahan ngantuk byk gak dpt settle keje. Masuk ke kul 1 terus g surau & tdo skejap sebelumsolat Zuhur. Hari ni asya dapat basikal baru, to ki dia yang belikan... Suka sgt dia... Sekali lagi ...hari ni berbuka kat rumah Ma Fain..Meriah sebab semua ada.Macam2 lauk ada.. Best...adik ipar pandai masak...Saya ni x reti buat apa2..Reti makan jer..huhuhu wak malu jer.. Takpe2...tunggu...nanti nak gak masak utk MIL plok.. Dulu duk rumah sendiri blh la ajk berbuka kat rumah.. Nampak gayanya kali ni berbuka kat rumah mama saya la..Tp mama mmg x pernah kisah, cz rmh ni bukan ada org pon..Lg meriah berbuka ramai2.

Ok la... dah malam ni..Kat sini mmg panas..Macam nak hujan jer sbb ada bunyi2 guruh kat atas sana,Ermmbgus gak kalo hujan..lena skit tdo... Ok, selamat malam semua & selamat bersahur.. Semoga hari esok lebih membawa berkat dalam kehidupan kita.Amin :-)

3 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bestlah bila dpt berbuka beramai2.. teringat plak kat KG..Thn ni thn ke4 ktorg berpuasa jauh dr Family..sedih.. :(

Ena said...

semalam pum berbuka kat umah mil.. meriah sikit, ok la drp buka ngan family kcik kami ni..

~izan~ said...

mesti berselera je kan bila berbuka ramai2.. ala,lya bukan tak pndai masak pun,saja xnk tunjuk bakat kan =)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)