Tuesday, August 9, 2011

Day 9 : Ramadhan 2011

Alhamdulillah...
Hari ni dengan jayanya dapat menunaikan ibadah pasa. Rtin di pejabat berjalan seperti biasa.. Masih sibuk dengan kerja-kerja pejabat. Balik rumah lak sibuk dengan si genit yang makin notti ni. Dan, saya masih sempat masak satu menu untuk berbuka hari ni. Masih ikan bawal... Tapi kali ni masak IKAN BAWAL 3 RASA. Bila fikir2 cam x percaya saya boleh buat semua ni walapn tiap kali nak masak mulalah mengoogle resepi kat internet.. Tp kira orait la tu kan...Makin x takut dengan minyak panas. Tapi satu jer problem..sampai sekarang bab nak mengoreng mmg x pernah lepas.. Terpaksa mintak bantuan pakar gak.. Bab menumis dah lulus... Selain tu menu berbuka hari ni Tom Yam Udang + Daging & Kerang Rebus... Ermmmmm... Syukur atas rezeki yang diberikan oleh Nya. 

Yes..... FROM ZERO TO HERO !!!!

---> ingatkan nak masak ikan bawal stim... Tp bila google resepi dia nk pakai sos ikan.. Apakebende sos ikan??? last2 dah dapat jawapannya... Rupanya BUDU... adoiiiii...

7 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Owh..sos ikan tu Budu erk..
selalu juga lily search resepi kat intenet..kbykannye nk guna sos ikan..baru tau plak hari ni sos ikan tu Budu.. ;)

Ena said...

Budu?

gitu ek?

tapi ena ada stok sos ikan kat umah.. keluaran Thailand tp halal la.. heheh.. memg tertulis kat botol tu sos ikan.. ala2 kicap cair jugak.. selalu kat giant ada jual..

tp tak tau la plak sos ikan yg dimaksudkan tu memg budu pulak kan.. :D

~izan~ said...

budu ke lya..tp kalau izan sama mcm kak ena tu.. sos ikan yg mcm kicap air tu..dlm botol plastik biasanya kalau tak silap...tp lmbg sotong pd botol dia..ada org panggil nampla...

tp kalau resipi lya tu mmg guna budu,mungkin gak =)

ieda said...

uikk sos ikan budu ya ... aduhhh x menahu akak .. sbb setahu akak memang ada stok ikan cuma sos ikan tu budu akak x tahu ekekke

sedap ye bawal stim taruk budu .. erghh cam pelik jeee :)

MrS. F!zA said...

ouh sos ikan tu BUDU eh..tp mmg ada jgk tgk budu org tulis kt botol sos ikan bilis..hihihi tp kalo tulis bilis tu kita tau dh la kan tu sos ikan.

mamalieyna said...

eh sos ikan tu budu ke lya. eina rasa mcm ada je sos ikan dijual dlm botol..ke mgkn ada 2 jens kot..hee~ tk pakar jgk sbb tk pernh guna sos ikan..hee~

oklah tu..sikit2 nnti terror la bab msk memasak..^_^

Cik Rose Cute said...

hahaha...budu dah ada nama baru...tak pernah di dengar...ya ker pakai sos budu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)