Monday, August 15, 2011

Pembelajaran Di Hujung Jari

Sekarang.. semuanya dah canggih.. Nak shopping pon boleh kot hujung jari, nak makan pon boleh kot hujung jari.. Apa lagi.... ha...nak bercakap pon kot hujung jari, siap boleh face 2 face lagi...Kot skype la kan. Dan sekarang pon nak menimba ilmu pon boleh kat hujung jari.. Cam untuk saya sendiri banyak belajar masak melalui hujung jari..Siap ada video blh tgk cara2 memasak beribu lemon resepi kat MyMasak.

 Dan untuk asya pon... ianya sgt2 membantu.. serius asya mmg banyak habiskan masa dengan laptop.. Tapi bukan tgk kartun / game.. Semuanya belajar... ABC,123, Alif Ba Ta, Kenal Warna, Lagu Kanak-Kanak, Kenal Binatang siap bunyi lagi. Dan mmg byk peningkatan. Mungkin dengan adanya gambar2 ilustrasi yang menarik+colourful & ada muzik yang menarik dapat menarik minat anak & cepat belajar.

Kusyuk... Dan asya selalu ikut apa yang video u-tube tu cakap. 
Jadi bila tanya kat kertas huruf ABC,123,Alif Ba Ta.. Dia dah mula mengenal.

Layan... Tapi nasib baik dia ni jenis tgk tapi tak main keyboard tu.. Tapi ada gak hari dia buat, habis nak tekan. Biasanya time moody & bosan. Kalo nak masak pon senang, buka j u-tube ni, terus dia layan. Kdg2 tsengeh sorang2 bila dengar suara asya jerit ikut apa yang di ajar tu.

10 comments:

::NureeN:: said...

a'ah.. betul tue.. ellesya mmg x lepas la klau kami on lappy...

Cik Rose Cute said...

benda2 camtu banyak membantu budak2...tak cam kita dulu-dulu hihihi susah...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

senangkan skrg ni..semuanye d hujung jari jer..
Bagus Asya..diam jer tgk kan..klu Qis..maunye dia ketuk2 skrin & keyboard tu..huhu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rafiq suka gak tgk kat lappy..tapi takleh biar dia sorang..dia godek2 ketuk2 ahahah..sbb tu kasi tgk kat tv je..:-)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betul pelajaran hujung jari...farisyah pun banyak belajar melalui komputer..

~aSHa~ said...

bagus asya ni ralit je tgk gambo2 menarik sambil belajar...





----------------------------
lya thanx tau..nanti sha try tanya cina tu...esok la kot....kalo lya leh tlg tanya kat berenjut leh tak? nak amik lagi ke tak

~izan~ said...

tak lama lagi asya bley baca dah =) weeeee!~

Yan said...

semuanya semakin canggih.

Salina@IbuAqil said...

betul2 lya.. skrg Aqil tgh duk blaja bahasa perancis dekat Ipad ayah dia.. ina nak suh em download applikasi bahasa arab utk dia blaja.. ;D ina nak ajor x reti ;p

Sofya said...

bagus asya ni.. belajar pandai ya.. erm..asya mmg suka duduk camtu ka?

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)