Monday, September 12, 2011

Day 1 ~ Aidilfitri 2011 : Sesi Ziarah-Menziarahi

Setelah beberapa hari tertangguh part 1syawal ni... Iyerla saya x bape nak sihat lagi.. Still cuti arini. Insyallah mintak2 esok diberikan kekuatan tubuh badan ni nak g keje.. Masih lagi sambungan ttg 1 syawal tapi kali ni edisi mengutip seng rayer.. ahhaiiiii...

Ntah mase biler kena curi ambik pic ni.. Tp nasib baik nampak cun jer..Hehehe.. Jom join saya mengutip duit raya kat Kg sebelah mama saya.. Berkonvoi ramai-ramai. Tp kurang best sebab x cukup korum lagi.. Cz kakak y duk Perak x balik tahun ni..

Background dah cun..Tp orgnyer plok..macam2 peseng. 
Time ni asya wak hal sket.. Tp..gambo tetap gambo

Model ibu terbaik.. 
Dimana-mana, botol susu maintain kat tangan.

Ni kat rumah Mak Teh. Suka sgt pic ni..Memang candid ni.. Kebetulan asya lempar mainan yang petak tu ..Kebetulan anak sedara capture .. Eceyhhh...jadi cun lak bila tgk mde tu cam di udara.. Saya lak tgk ke asya & asya happy melempar..Fain... wak muke opocottt.

Terkecik plok pic ni.. Ni bersama kekasih gelapku..
Hehehe

Geng kuning sior je hok bsiap sedia sokmo

Gambar family.. Ade bnyak versi..Tp upload sutir doh la yer.. Mcm tahun lps smpat ambik kt rumah.Tapi thn ni, masing2 setting lari sket.. Time dia org wak photoshoot kat rmh sy kat rmh ma fain jap..Uwaaa...ditinggalnya adik bongsunyer ini.. Apa2 pon...kat kampung ni pon jadi la yer...

Ni sumer hots mama
Bakpe plok y pakai baju kuning sior tu suke gelekek??

Love my family

Sian mama, xdan nak pakai baju raya.. Ehehhehe..balik sembahyang raya,sebab nak tembor cepat pakai j baju y dipakai time sembahyang raya.

Alahaiii...kata ziarah menziarahi..Asyik pickami jer.. Ekceli byk sgt pic lain..tp sumernya dop jurus aroh..Xcun..malas r letok.. Biasa r timeni tugas snap2 ni sy bagi kat anak sedara,,Huhuhu... Lepas je selamat tawaf kampung ni, sy n fain & family Fain gerak ke Dungun lak rumah family sebelah abah fain.. Just kumpul2 & makan2...Pic2 non adooo... Lepas ke Dungun,odway balik Kemaman, kami singgah rumah mak saudara Fain kat kerteh.

Jalan ke Kerteh,,, Kampung aper namer.

Jumpa sekumpulan BUffolo yang balik beraya... Mak aiii,,,meriahhh

Petang satu syawal tu asya dah tukar baju dress polkadot ni..
Asya pgil baju tahi lalat..Ape2 je la

Sampai2 jer, kna tunggu hampir 45 minit gak.. 
Tuan rumah odway balik..Ahhaiiii

Nampak...dah gelap.... Tp nice view.

Sempat lagi posing... Alahai...bakpela Fain wak muke gini???

Nak jugok... Muka sy time ni dah sgt2 berminyak..Dah xde ape2kat muka ni..

Ermmm selamat sesi beraya di 1 syawal.. Alhamdulillah..ADIL.. Pagi raya family sebelah saya, masuk tengah hari beraya dengan family Fain. Mujur duk dekat2.. Tp memang letih sikit, sebab jauh perjalanan.. Perut & mulut pon letih gak..asyik masuk je kat dalam ni. Hehhehe...Sib baik dapat maintainkan lagi berat badan. 

NEXT ENTRI : KISAH 2 SYAWAL

KISAH SATU SYAWAL;

Day 1 ~ Aidilfitri 2011 : Sesi Bermesraan Di Pagi Raya


Day 1 ~ Aidilfitri 2011 : Edisi Khas Nur Fasya Afrina


Day 1 ~ Aidilfitri 2011 : Geng KUNING BER-SIH

23 comments:

Wuming said...

He..he..hee.. Duta iklan botol susu ni..

Terbaeekkk...!!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

meriahnye..a'a la lya..kuning siooo..ehehhe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kampung ranggon betul dok kat kerteh...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

comel dress asya.. bila la cik lala nak besar blh pakai baju cantik2
PETUA ELAK DI SIHIR MELALUI GAMBAR

eisyaawie said...

wahhh seonok nye lya jalan-jalan....lebih2 lai bila beraya berkonvoi ramai-ramai...

alyyani said...

muka tak letak apa2 tu cun je lya. tak nampak berminyak pun. get well soon ye :)

Fieza79 said...

meriah nya sesi ziarah menziarahi...best tgk...

cntik la gaun polka dot asya..!

Qhaifa Nur said...

salam ziarah

ceria d pagi raya..tak tahan tgk gmbr kerbau pun beraya gak he..he..

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

ieda said...

amboiii seronoknya ..
mana asya punya pic .. bila scroll sampai bawah baru nampak wajah asya .. :)

MamaYatie said...

Lya dah sihat??

cantek2 la gambar, jeles tngk..

MamaYatie said...

Lya dah sihat??

cantek2 la gambar, jeles tngk..

Rizziela said...

Cantik & nampak meriah ajer suasana beraya..jeles I

eB ezrin said...

ayunyer suker tgk :)

Salina@IbuAqil said...

cantek gak warna kuning ni erk.. terbekenan plak kita.. ;)

maszmadi said...

nampak meriah, mesti syiok dapat berjalan2 raya kan..

CIK JATT said...

cun jer tak pakai apa2 pun kat muka. maintain gitu
lawala pakai kuning. tak pernah lagi ada baju kurung kuning

Ena said...

kuning tu yg menyerlah lain dari yg lain.. heheh

Sofya said...

namapak pipi lya berisi sikit la.. opps sowe..

h4ni3 said...

weewiittt..
mcm anak dara la lya! :D

Uncle Lee said...

Hi Lyafriina, I enjoyed looking thru your pics here, very nice. A swell I have always loved Trengganu.
You have a great week and keep a song in your heart.
Lee.

anisalya said...

take care...

bila geng kuning jumpa geng biru. apa jadik? hehehe...

munna said...

meriahnya raya lya sekeluarga....

Deqla manjew said...

wahhh... teman tahun lepas kuning erh?? comel sokmo lya dan asya ni..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)