Tuesday, September 13, 2011

Day 3 ~ Aidilfitri 2011 : Lebih Hangat Dari Biasa

Ermm ..hangat la sgt..Xde yang hangat2 pon..Semua C.O.O.L jer..Setelah bersakan di RAYA KE-2, masuk lak hari ke-3.. Agenda masih sama menziarahi sedara-mara & time ni ambik peluang beraya rumah kawan & ofismate.. Tp xde pic...cz x bawak kamera... Haippppp...tension waaaa.... Tp sekejap jer, sebelum t'hari dah balik bermimpi kat rumah.

Satu2nya gambar saya di raya ke-3 y pakai baju baru kaler peach.. Tiba2 dalam pic ni nmpak pelik jer kaler ni. Pakai skejap jer...bape jam jer, balik je rumah terus salin baju. T.hari tu terima kehadiran dif2 terhormat Cik Ana n her boyfriend y pernah saya buat n3 tentang dia sebelum ni. Budak y training kat saya & sentiasa bersama saya time survey kapal.. Pasni, xdela peneman setia lagi.sob3... Selain tu sepupu2 pon ade datang...sape lagi erk..dah x igt. Asya lak time ni wak taik mata kat dalam bilik...

Dah petang...plannyer sesi melepak adik beradik kat rumah Kak Long.. Dia buat ayam madu bako... Petang tu saya dah pakai baju kasual..Tp bukan baju baru, semuanya y sedia ada kat dalam gobok... He3..sy xde beli2 pon baju kasual baru..Utamakan y penting dulu, setakat baju kasual, x raya pon boleh beli kan..(ayat wak sedap hati). Macam biasa, bila asya bangun mestila kena siapkan dia dulu... Dan...sebelum tu..sesi mengediks tetap ader.

Mempersembahkan... Model of the year

Bergaya dengan dress overall jeans

Muka monyok lagi

suka sgt baju ni... dari pandangan belakang

Dah masuk kete..topi terbang entah kemana

Gambar family harus ade.. Saya sorang je pakai baju lame..
uwaaaaa

Asya..memang xleh lepas sokmo papa dia.
Melekat ajer

Masih melekat

Time ni asya terjatuh.. Nasib baik xde luka kat lutut

Pic-pic seterusnya layan je la beberapa pcs
pic asya dengan aksi catwalknyer

Model belum bersedia

Yeayyy,,,mood daa datang

catwalk

Memperagakan pakaian musim RAYA

Ni x tau style aper

Sampai rumah k.long..lepak punye lepak..Makan punye makan.. Pic2nyer ade..Tp terlupa lak letok sini.. Aihhh...Nanti la kalo terlebih rajin, bolehla letak balik pic y mengarut-mengabang tu. Lepas maghrib, abang saya punya planning lak, melepak di Warung Mamak.. Habis riuh dengan family kita jer..Sampai 5 meja kena sambung. Masing2 pekena roti canai... Saya sorang je x makan, sebab sy mmg x makan roti canai...Rasanya dah lame x sentuh..last thn 2008, sebab lepas sedar koma time pregnant asya dulu, hari2 nk makan roti canai...Sekali makan smpai 3 keping...Sehari adelah dekat 10 kot..Berat naik mendadak.. Tp lepas dah bersalinkan asya, jadi loya lak tgk..Xleh nak makan lgsung.. Kalo Roti Bom, planta, sardin blh pegi lagi.

Yeahhhh.. AL-BAIK... sungguh baik punyer

Masih lagi model ibu terbaekk
Botol susu snentiasa di tangan.

Fain menghabiskan sisa2 asya...

Kesian ngat time ni, baru nak bphotoshoot ramai2 dengan family..Ang sy kemain lagi dah, last2 kamera sy blh wak habis bateri..Ye r, b4 raya sy x cas2 bateri.. Sakit ati nguh... Tp, ade la ambik pic dari hp2 p'sponsored.. Tp smpai skarang tgu pic2 tu, belum kelihatan lg di FB...Huk3... xlehla nak upload sini lagi.. Kesimpulannya, jika anda seorg y tegar bergambar, pastikan ada bateri lebih & selalu cas...Huhu..poblemnyer..time raya, balik malam letih..terus kebabommm

C.O.M.I.N.G S.O.O.N
xtau ade ke tak n3 raya ke-4..hehehehehe
sbb baju raya ke-4 "org tu" x siap alter
Gambo pon xdop yang best2..

13 comments:

CT said...

alahai comeynya baby gurl :)

Rizziela said...

ini betul2 meriah dengan raya ni

Salina@IbuAqil said...

asya melekat je ngan papa dia.. heheheheehe comel..

kayrul-shah said...

cantik semua picture yang Lya ambik..lya pakai kamera jenis apa ye???

MamaYatie said...

betul2x...kami pun terkena..raya ke-4 takde gambor sbb bateri abis..huwaaa...

Lya pakai DSLR ker?cantek la gambar..

MamaYatie said...

betul2x...kami pun terkena..raya ke-4 takde gambor sbb bateri abis..huwaaa...

Lya pakai DSLR ker?cantek la gambar..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tgk asya jd model mama dia.. tak sabar tggu cik lala besar utk jd model mummy..

Qhaifa Nur said...

bila gegirl pakai jeans suka sangat...sweet gitu

maszmadi said...

wah!! asya berjalan kucing yerk.. cumel jerk..

Liza said...

Wah, spek Asya, pink gitu...

Bjau baru tak penting, yang penting mood raya :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ohh asya anak manja papa ye..
adeii..bila baca n3 ni..terus terasa nak makan roti canai..rasa mcm dh lama x makan roti canai w/pun kerap lepak mamak.

mamalieyna said...

waah meriah betoi raya lya kan..meriah dgn gambo lg, cun2 belaka..tmbh2 si model cilik tu, comel bercatwalk tau...bijak~ ^_^

Cik Rose Cute said...

hihihi...bergaya betul asya...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)