Tuesday, September 20, 2011

Hati Seorang Wanita


1. Sensitif :
Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

2. Cerewet :
Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.

3. Halus :
Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.

4. Ikhlas :
Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.

5. Korban :
WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.

6. Prihatin :
Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.

7. Manja :
Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.

8. Ego :
WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.

9. Cinta :
CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

18 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hati seorg wanita..mmg sentiasa ingin disayangi & menyayangi...Betapa tulusnye hati seorg wanitakan.. ^_^

ieda said...

betul2 semua betul dikk :)

Liza said...

Suka statement no8. Agree!

~aSHa~ said...

yg lain2 tu ok....tapi

yg no. 9 tu sha tak bape nak setuju...ehehehe

sbb bg sha...menyesal dgn cinta pertama...uhuhuhuhu dan sungguh hebat dgn cinta skrg...
kadang2 kita ditemukan dgn org yg salah sebelum ditemukan dgn org yg betul....

LYAfrina said...

ASHA:

stuju dgn kata2 asha... cinta pertama myakitkan :-(

~izan~ said...

yezza. dik nnt asben akak turun kat KSB.kalau akak rajin akak gie amik dia kat kemaman..bley gie umah awak..hehe..ataupun lepas2 tu pun boleh..tp bulan tak raya bley ke dtg? hihi

...sWeeT uMi... said...

wahai lelaki fahamilah hati wanita ini hehehe (^___^)suka entry ni

LYAfrina said...

izan :

ye k?? dia naik kpl mane yer?? duk flatform mana?? blh je izan... kalo lya x kemana-mana...blh je dtg rmh lya:-) anytime..xkan tgu raya j.. hi3

Fieza79 said...

betul tu...setuju sgt...

cntik pic Lya...menarik..!

Salina@IbuAqil said...

Itulah dia.. Fitrah seorang wanita.. ;)

kella said...

setuju... lumrah la wanita ni lya kan... begitu lah adanya..
ciptaan Allah yang paling istimewa... =)

*kita baru update belog lya... hmmm... best je rasanya.. =)

diana said...

setuju sangt2..:0

munna said...

bangga di lahirkan sebagai wanita....

eB ezrin said...

hati menanges sp yg tahu... :(

~izan~ said...

dia skrg atas DLB264.Tgh towing dari Sabah ke Kemaman,seminggu lagi sampai la tu. ha nnt lya email no tel tau... email izanygcute@gmail.com...

~aSHa~ said...

ehehehee

nanti izan n lya singgah la umah...ada kemman

::NureeN:: said...

sokong ngan asha, nureen cinta pertama merana.. huhuu...
mcm eb jgk hujan diluar mencurah2 hujan dihati siapa yg tahu betapa lebatnya kuasa cinta pertama.. ;p

Mama'cfa♥ said...

jujur pada diri telus murni kasih syg yg kite curahkn itu..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)