Thursday, September 15, 2011

Ingin Menjadi Bidadari Syurga

sejak kecik memang kaki gambar :-)
like asya

Teringin nak jadi kecik macam ni balik.. Menjadikan diri ni suci seperti kain putih.. Menjadi bidadari syurga. Tapi apa daya.... masa terus berlalu & diberikan nikmat oleh-Nya untuk meneruskan perjalanan untuk berjuang di muka bumi ini. Diberi segala bentuk ujian dalam membentuk jati diri & menjadikan diri setabah-tabahnya. Walaupun jalan-jalan yang dilalui penuh kesukaran... tapi kemanisan tetap menyusuri hidup ini. Indahnya kehidupan ini... terlalu indah untuk di sia-siakan...

13 comments:

NM02 said...

perkara paling best adalah jadi anak2 kecil

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

asya ikut mak dialah rupanya..kaki posing

♥cikmOt♥ said...

owhh...no wonder la nurut ke asya suka bergambar la ni...

maszmadi said...

eee ada pic waktu kecik.. lya ke ni...? cumel..

zaidah said...

ke mana kuah nak tumpah klu tak ke nasik......macam asya...comel...

Salina@IbuAqil said...

Bidadari Syurga! ;) Comel lya masa tecik2 dlu.. ;)

eB ezrin said...

mirip asya la :)

Aku Ibu Muda said...

rindunyaaa zaman budak2 dulu :(

MamaYatie said...

skrg pun boleh jadi bidadari lagi dear..utk fain :)

ieda said...

bila tgk lya post mcm nie memang teringat kisah2 zaman kecil , teringin tuuu memang ada :)

Cik Rose Cute said...

betul lya....menjadik kanak2 memory yang paling best...ya la...tidak perlu memikirkan apa2...just fikir nak main jer hihihi...

anisalya said...

kecik tak ada dosa. dah besar ni banyak dugaan yang kadang2 tu tak terduga. mula la... rasa macam nak jadik burung pun ada. hahaha...

~izan~ said...

seronokkan jadi budak kecik,tak perlu nk pk byk sgt..bgn tdo,mkn,main hehe

tp bila kecik nk jd besar,dah besar nak kecik smula hehe..akak pun rasa mcm tu selalu hehe

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)