Thursday, September 22, 2011

Kasih Mama

Contoh mama terbaek...petang2 luangkan masa dengan "si anak"

Bawa "si baby" menghirup udara 

Alahai Mama Asya... Mana baju "Baby" ???
Confuse i... boy ke girl ni???

Menjaga "si anak" dengan penuh kasih sayang. Kata org kualiti bersama lagi baik daripada kuantiti bersama si anak, tapi tiada kualiti di dalamnyer.. Ke guaner???

Pose kepala macam ni dah jadi pose wajib asya

Zoom In

Jangkitan senyuman daripada "Ana Razali"

Last... Pic y menunjukkan seorang mama "baby" yang dah ilang sabar dengan "baby" dia..
hehehe..nape yang ???

Ermmm... Asya pelukan "kawan sepermainan" ... Macamana ni??? Saya nak mengandung... tapi... rasanya ramai dah tahu dengan situasi yang pernah saya alami & lalui.. Dan..sedikit sebanyak tetap ada rasa FOBIA tu.. Tapi saya tak pernah serik untuk mengandung lagi.. Cuma...keadaan saya yang tak m'izinkan.. Kadang2 saya tak tahu nak kata apa, bila org kata " bila lagi nak bagi adik kat asya"... Saya hanya mampu tersenyum..Tapi dalam hati hanya tuhan yang tahu.. Sape tak nak anak??? Kalo saya sihat dari dulu, agaknya sekarang saya dah ada 3 org anak.. Saya pernah mengandung sebanyak 3 kali.. Tapi hanya asya seorang diberi kesempatan untuk melihat dunia.. Anak2 saya yang lain tak dapat diselamatkan. Tapi insyallah... sy akan kuatkan mental & fizikal untuk mengharunginya sekali lagi. Semuanya saya serahkan kuasa pada Allah SWT.. 

Walaupun saya tahu, saya akan ditentang habis-habisan untuk mengandung lagi selepas ni...Kalo diberi kesempatan untuk mengandung lagi, sy harap sy dapat lalui hari2 y indah macam ibu2 lain.. Saya nak rsa memakai baju mengandung yang cantik2.. Saya nak rasa bawa perut.. Sebelum ni saya x berpeluang nak rasai semua tu.. Sepanjang tempoh mengandung dulu saya koma... terlantar kat spital..apatah lagi nak melaram baju mengandung y cantik.. Dan paling saya nak merasai pengalaman membeli barang2 baby.. Saya x pernah rasakan semua tu.. Semua disediakan oleh family :-(.. 

Doakan Saya

30 comments:

lia said...

bg la pet, kucing, ikan @ kura2... mesti jd kawan yg best...

LYAfrina said...

lia:

he3.. lya dah ada kucing... n ikan pon..hampir tiap2 minggu asya nk ikan baru,,botak kepala papa dia..

ch@ said...

olololo comelnya asya. mmg mama penyayang ni.
takpe Lya, setiap kejadian tu kan ada hikmat terbaik di sebaliknya. bila asya dah faham situasi sebenar nanti, dia jadi lebih sayangkan mama dia. sweetnya.

mama iris said...

apsal rasa gamabr kepala lentok muka dia mcm muka khayra??hehhehe...comellesttttt!!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sabar ye Lya..Moga diberikan peluang untk Asya ada adik...Sian Asya..Main seorg2..mcm Qis juga ni..klu Boring..kucing yg tido pun dia kacau ajak main.. ;)

Comel sungguh Asya ni Posing.. ^_^

Zefa NorAsmara said...

Sama macam maryam, suka main baby2.. sampai katil baby dia dulu ada lg dlm bilik dia sbb dia isi baby2 dia..

Semoga Allah permudahkan urusan Lya dan moga Allah beri peluang untuk merasa semua nikmat2 itu.. InsyaAllah..

mama tims said...

jgn putus asa atau fobia,sentiasa dekatkn diri dgn Allah dan betawakal..mungkin yg sblm ni bukan reski lya,Insyaallah..mana tau kali Allah nak bg reski lain pulak..

::NureeN:: said...

sama2 kita berdoa untuk kesihatan lya & diberi kesempatan lagi untuk tunaikan hasrat murna lya..

* kita sama, nureen pon klau ikutkan dh 2 org anak, 1st gugur ;) bb boy

Semut Senyum said...

bersyukur dgan kurniaan Ilahi... Along faham keadaan Lya... tapi Lya kene fikir baik buruk Lia.. Memang asya perlukan teman,tapi along yakin asya seorang anak yang tabah dan memahami... Lya kena fikir, asya lebih memerlukan kasih sayang n didikan Lya bila asya dah besar, remaja, dewasa...husbnd Lya pun sama. Semua perlukan Lya. Lya anugerah Allah kepda mereka. Lya tiada ganti... Lya hanya satu di dunia ni... Tak semua yang kita nak kita dapat Lia... Allah pun dah makbulkan permintaan Lya, DIA anugerahkan Asya melengkapkan hidup LYa n suami...

dinor's family said...

semoga tuhan mmpermudahkn n mmberi kemudahn tuk dpt baby lg. sama la imah pun nak tambah baby lg,lum ada tanda2 lg hu....sama2 kita doakn yg tbaik...

ieda said...

alooor sooo cute .. geli hati nie tgk pic asya nie ekkeke .. insyaallahhh :)

dikk kuatkan hatimu .. sekiranya dgn izin allah insyaallah x ada yg mustahil baginya utk hamba2nya .. berdoa sahajalah .. itu sudah pasti ..
selebihnya serahkan segalanya kepada dia .. :)

mamashikin said...

takpe lya..
asya faham masalah lya tu..insyaAllah kalau diizinkan tuhan lya akan merasai semua tuh..
InsyaAllah..

Salina@IbuAqil said...

Lya, kalau dah ditetapkan ITU rezeki kita x ada siapa mampu menyangkalnya.. Dia tetap rezeki kita.. Apapun yg terbaik untuk kita saat ini & akan datang hanya Allah swt saja yang tahu.. Terimanya dengan seadanya.. Yg pntg lya jaga kesihatan lya utk Asya.. Apapun keputusan lya, kami sahabat2 akan sentiasa menyokong lya.. Tp lya kena kuat, kuat dari segala hal.. Kuat menempuh bermacam situasi.. Demi Lya bkn saja lya tp ASYA.. Asya sgt2 memerlukan lya, dia lebih memerlukan lya drpd adik bradik dia.. Kena ingat tu dik.. Mungkin bkn sekarang tp masa2 akan datang kita jugak tak mampu menolak rezeki Allah.. Dia akan bagi andai dia tahu itu masa yg sesuai utk kita.. Yakinlah!! ;) Betul kata lya, kekadang ina pun terfikir kalaulah INA SIHAT NORMAL TANPA PENYAKIT, mahu setahun sorang anak ina.. Uwekkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Ganasnya!!! ;p Dah ini rezeki kita takat ni sayang.. Sabar ye.. Teruskan berdoa.. Insya'allah!! ;)

Mama Hanim said...

xpe, semuanya rezeki masing2 lya. kita hanya merancang, Allah yg tentukan. Semoga segalanya lancar utk lya sekeluarga.

munna said...

comelnya asya berbaju kurung.... sedih pula kak munna baca luahan hati...insyaALLAH ALLAH it ada di samping umatnya yang tabah dan cekal pasti ada ganjarannya buat Lya nanti

Qhaifa Nur said...

nak cuba beli bagi kat gegirl saya aeish..kat umah dok main kete saja, kalau anak patung pegang kejap sangat..comel sungguh asya..

Lynn Hamzah said...

mudah-mudahan ada rezeki untuk lya preggy lagi...insyaallah...banyak2 bersabar yer...

mamalieyna said...

comel asya berbaju kurung bwk 'anak' bersiar2 ye..hee~

sabar ye lya, ada hikmah setiap perkara yang ditentukan Nya..Insyaallah mana tau ada keajaiban kan..

maszmadi said...

erm, kalau condition lya x mengizinkan lya untuk pregnant baik x yah lya, nnti sedih lak family terutama fain n asya kan.. kalu ambil anak angkat wat kawan asya x mor ker?? sian jugak kat asya xder kawan kan..

but i like pose kepala senget dr asya.. sweet..

eB ezrin said...

alo lo lo comel baby dier :)

kella said...

Asya tu makin besar makin dah lawa dah nampak dia... ciri ciri dah aad tu.. =)

ada hikmah disebalik semua ini terjadi kan lya...

take care..

diana said...

saya pun nak anak jugak..
anak sorang je umur makin meningkat...

sama2 kita berusaha dan berdoa..
chaiyok2!heheheh

Sofya said...

nak jugak follow kempen diana..
lya.. insyallah kalau ada rezeki tuhan nak bagi.. mana kita tau kan.. terima ja la.. tapi sekarang ni kita kena jadi kesihatan diri dulu..

Sofya said...

jangkitan senyum jelingan yg menggoda

CIK JATT said...

sweetnya dieeeeee. pandai posing nih.

tabahkan hati lya. kalau tuhan nak bagi rezeki, insyaAllah ada. moga2 semua dipermudahkan. sabar eh lya

eynda said...

Dugaan yg berat sangat masa mengandung ye... lya memang seorang yg tabah... Insyaallah semoga satu hari nanti dipermudahkan utk mendapat zuriat lagi... anak dara lya comel sangat... :-)

~izan~ said...

jgn sedih2 lya..insyaAllah Allah permudahkan semuanNya..

anak izan punya doll stroller tu dah patah2 sbb dia yg naik.huhu...

mummy_ayu said...

so sweet.....

mieyza said...

alahai..comelnya jadi 'mama'... Sabar dan semoga Allah permudahkan segalanya..:)

Mama Gee said...

Mana tau ada rezeki nnti...
berusaha, doa dan tawakal ya.. :)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)