Tuesday, September 27, 2011

Putrajaya : Kali Pertama Buat Asya

Jumaat baru2 ni sy bertolak ke  KL, ada kenduri kahwin. Tapi, sebab sampai awal, tak tau nak kemana..Last2 tersampai kat Putrajaya.. Konon2 nak naik cruise la... He3.. Last sampai sini awal tahun 2010 kot..Tu pun sebab outstation kat Kementerian Dalam Negeri. Jadi, just terperap kat situ...xdela rayau2 kat tepi tasik ni. Sementara ke rumah abang kat Damansara, sempat la bergedik kat sini dulu.

Asya & cousinnyer

Lagi pose merpati sejoli ni..

Model mama dah mula beraksi :-)

Senyuman style mama kot ni... he3

Asya sungguh teruja,, Sebab ni sebenarnya, selepas keluar dari perut mama dia, 1st time dia sampai KL.. Kesiankan?? Dah nak masuk 3 tahun..tapi baru kali ni saya bawak dia ke KL. Sebelum ni, ada datang tapi kena tinggal asya & lain2 urusan atas urusan kerja.. Tapi masa dalam perut mama, lama asya bermastautin di Hospital Kuala Lumpur.  Insyallah, bulan 12 ni nak bawak lagi dia ke KL..Tapi kali ni saya nak bawak dia pusing habis..Nak bawak dia naik monorail..lrt dan semua tempat best & tak lupa gak nak pegi balik tempat special antara saya & Fain dulu.. He3..

Alhamdulillah, bagi saya tahun ni tahu terbaik.. Sebab saya cuba tahankan segala sakit & cuba untuk menjalani kehidupan normal.. Rekod untuk tahun ni sampai setakat ni, bulan Feb aritu je saya masuk ICU, tapi keadaan teruk sebab hidup bergantung penuh pada tiub mesin bantuan hayat/intubator. Dan last sakit, lepas raya baru2 ni..just seminggu je ambik cuti..Walaupun sampai x sedar diri gak & Fain nyaris nak bawak ke ER.. Tapi saya mmg x nak, sebab tahu..kalo saya masuk spital mesti makin melarat-larat sakit saya. So, better saya rehat & pulihkan kesihatan saya kat rumah.. Dan sekarang makin pulih, cuma still gak rasa diawangan & muka cam moyok jer..

Dan untuk asya.. keadaan dia still sama..Memang selalu kena jaga pemakanan dia.. baru2 ni pon x sihat..Muntah2... Sepanjang g KL pon, dia asyik muntah2.. Mybe sebab berjalan jauh.. Aduhai..sebab tu mama n papa fikir banyak kali nak pegi jalan jauh ni.. Tapi insyallah...kalo betul2 jaga kesihatan mama & asya, kita boleh start travel...

**Ekceli ada lagi pic2 lain.. Tapi x sempat nak resize la.. Lepas2 ni la upload.. Sebab lateni saya asyik sibuk khatam novel.. Ye la..nak ambik exam katakan..hik3...

23 comments:

dakcik said...

lor nape xckp ade putrajaya..kalo x leh singgah umah ain..=)

eisyaawie said...

asya nie pandai betoi posing kan....comei jer....D

~aSHa~ said...

waaaa bestnye ke sana...rindu betul asha kat sane....tak jumpa kawan2 bloggers ke masa kat sane...ramai tau kawan2 di sana...

dinor's family said...

pandainya asha posing ...cantikkn pemamdangan d putrajaya....xsabar nak tgk byk pic lg....

Cik Rose Cute said...

Seronok betul asya ya...hihihihi...Cik rose kat sini pun baru 2 kali bawak anak pi sana....Time couple gan Cik hubby selalu jugak pegi hihihi...

...sWeeT uMi... said...

cantek kan view kat situ...dmai je hehehe...asya mmg pandai posing kan, ikut sape la tu ihikssss...semoga Allah berikan kesihatan yang baik tuk asya dan mama nye...amin

♥cikmOt♥ said...

lor, alangn2 ke putrajaya..naper tak singgah ke rumah...hehehe

mummy_ayu said...

YU yg duduk KL nie pun lum sampai lagi putrajaya...he he he..

kella said...

laaa.. lya dah sampai kl.. nape tak kol kita.. leh kita jumpa! meh rumah kita ker... lenkali dah ke kl bgtau ya.... kol me... =)

mamalieyna said...

haaa asya yg dok jauh sinun pun dh sampai putrajaya, arif yg dok sekangkang kera ni, mamanye tak pernh bwk jln2 ke sana..haih taktau la pasai pa,hee~

Ena said...

akhirnya..

best kan amik gambo kat situ..

ZanaNordin said...

comellll arrr asya
kemain lagi dia posing2

alhamdulillah
apa2 pun jaga kesihatan lya and asha k

Zue AnnaLeeya said...

olorrr.... comei asya posing senget2 gitu... hehehe

Lelaki Ini said...

cumel sgt2!

Lelord said...

wahh kemain lg asya

eB ezrin said...

np x ckp?

Salina@IbuAqil said...

muka asya ngan sepupu dia iras le lya.. dah mcm adik beradik.. ;) moga lya cpt sembuh & bertmbh sihat dpt kita daki Cameroon sesama nnt erk.. Insya'allah!!

::NureeN:: said...

ingatkan sempat g umah eb.. ;p
ellesya sampai sana masa 4bln smpi skrg blum smpi lg ;p

Fieza79 said...

jauh tu makan angin...ada jgk rezki asya jejak kaki kat sana..hrp2 lps ni kesihatan asya dn Lya baik2 je..spya leh arr travel n travel satu malaysia..mesti sonok asya kan..

MamaYatie said...

len kali mari KL oyat deh..dekat doh tu..boleh geder2..ramai kawan2 nak jumpa Lya & asya ni..

mamashikin said...

geram weh tgk mek nih..amboi cousin asya..pakai baju angry bird..kalau abang long tgk nih..mau nangis..hahaa..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pandainye Asya ni posing..sungguh sweet senyumannya.. ^_^

~izan~ said...

asya ni mmg pndai sungguh posing! senang nak amik gmbr dia kan =) muka diorang sama la sepupu tu hehe

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)