Thursday, September 29, 2011

Sifat Wanita Yang Disukai Lelaki

Lima sifat wanita yang disukai lelaki :

sekadar gambar hiasan

1. Keibuan -
 Banyak lelaki yang terpikat pada wanita yang mumpunyai ciri-ciri keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah keibuan mampu membuatkan lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah. Ia turut memudahkan mereka untuk bermanja.

2. Prihatin dan menghargai - 
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan daripada wanita membuat lelaki berasa bangga.

3. Menjaga penampilan - 
Wanita yang pandai menjaga penampilan dan kelihatan sentiasa cantik, bersih, kemas dan menarik menjadi pilihan lelaki. Penampilan menunjukkan wanita mampu menghargai diri.

4. Bijak berbicara - 
Wanita yang bijak berkomunikasi mendapat perhatian lelaki terutama apabila diajak berbual. Wanita seperti ini bukan sahaja menjadi pendengar yang baik tetapi juga mampu memberi input dan bijak mengambil kesempatan untuk meluahkan pendapat apabila diajak berbual. Mereka juga boleh menjadi lelaki cair apabila boleh berjenaka dan mengusik.

5. Solehah - 
Lelaki juga suka kepada wanita yang solehah dan mampu membawa diri dalam apa juga keadaan serta menjaga tatatertib di khalayak. 

~~ Adakah sifat-sifat ini ada dalam diri kita sebagai seorang wanita??? 

20 comments:

~izan~ said...

izan suka la label lya ni.love is cinta hehe..

kalau semau ada pada kita Alhamdulillah dan kita sama2 la lengkapkan apa2 yg sepatutnya perlu dan buang yg tak perlu (mcm siri motivasi plak izan ckp hehe)

lya,nnt izan email lya.email sama kan kat badge fb tu kan.

LYAfrina said...

~izan~:

hehe.. lya mmg suka sebut pkataan "LOVE IS CINTA"..mendalam tu..

insyallah... cuba terapkan semua sifat tu dlm diri kita:-)

ok..lya tunggu.. email sama j dgn bagde fb tu.. :-)

Cik Ila said...

alamak ai.bestnye kalu dh ade sifat mcm tu secara semulajadi..huhu

Cik Rose Cute said...

Thanks for sharing....hihihi ada la jugak sikit...sifat wanita cik rose kat situ hihihi...

...sWeeT uMi... said...

dulu time dok bercintan cintun hubby kata umi ada sifat keibuan hehehee....LOVE IS CINTA suke gak ngan word tu (^_^)

♥cikmOt♥ said...

kita plak suka...i love you...lalala

NM02 said...

kekadang tersasar dari jalanan

muahahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

tak semua yg kat atas tu ada pada diri lily..huhu..tp..Insyaallah..sentiasa memperbaiki lg diri ini.. ^_^

MrS. F!zA said...

kdg2 ada kdg2 lari sikit..hikhik

ieda said...

hermmm tul tuu setuju2 .. :)

::NureeN:: said...

no 5 tue paling nasir suka ;)

CT said...

akukah itew wanita yg dimaksudkan? hi3

~aSHa~ said...

tak tau la ciri2 tu ada ke tak pada diri ini...suami yg menilai dia la yg mentafsir....ehehhehee..

tapi diri ini cuba menjadi yg terbaik dan nak sgt ada semua ciri2 tersebut....

munna said...

SEMOGA KITA SEMUA MEMPUNYAI CIRI2 TU SEMUA...

anisalya said...

ada ke? insyaAllah. kena tny husben ni ada ke tak. hehehe...

eB ezrin said...

eB xder ciri2 tuh kot. hu3

Salina@IbuAqil said...

ermmm dimanakah ciri2 saya? aduh!! kena tanya incik somi ni.. ;)

CuppyCakeMommy said...

cekidout our latest promotion of smart educational toys..

add us in FB at intelligent.toys@yahoo.com

CIK JATT said...

jatt tak 100% semua ada. sikit2 jer kut, banyak nak kena betulkan nih

mamalieyna said...

encik suami tau la menilai..hee~

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)