Thursday, October 27, 2011

Alpa?? Nyanyuk?? Lupa??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

apekes?? 
since 2009-2011...

Fuyoooo... dalam sejarah ni. Dah nak masuk 2 tahun lesen mati.. Hihihi.. Tapi dengar2 citer, kalo cukup temph 2 tahun, dah xleh renew lesen kan?? Terus kena ambik test balik.. Huhuhu... Mesti sambung cepat2 ni..  Lesen ni tak tersmbung sebab selalu tangguh dari hari ke hari..masuk ke minggu n dah nak masuk 2 tahun pon.. Semua gara-gara sebab saya selalu sakit dulu.. Keluar masuk spital.. Lagi pon.. dah hampir 5 tahun kot x drive.. Tu y xder mood nak renew lesen. Lagi pun pegi keje/balik keje atau kemana-mana jer, semua fain yang hantar. 

Bukan sajer2 xnak drive... tapi itulah pengorbanan demi keselamatan diri n pemandu2 lain.. Penyakit yang saya hidapi ni... tidak digalakkan untuk memandu sebab takut tiba2 tak sedar diri time memandu & terkejut sebab bunyi "hon" ke.. Dah jadi kes gini dulu, tiba2 pengsan masa memandu... Tapi mujurlah umur panjang n xde apa2 berlaku just luka sikit. Lepas pada tu, saya x pernah memandu lagi. Ada try bawak kete masa tahun 2009 tu.. tp mmg xleh... Jadi takut n pening sebab lama sgt x drive.. Sampai terketar lutut ni.. Tu la yang frust... terus x sambung lesen.

Tapi bila memilkirkan duit habis untuk ambik lesen dulu, xkan nak biarkan saja lesen ni mati.. Drive x drive kemudian kira... Lagi pon, bila memikirkan masa depan...x kan selamanya sy bergantung pada Fain.. mana tau ada perkara-perkara y terjadi y membuatkn saya tpaksa memandu semula. 

~~ Masih belum terlewat ni nak renew lesen... Sebelum bulan 12 ni !

30 comments:

IntaNBerliaN said...

dh lm jugak xrenew yer..

tp risau pulak dgr lya pgsan ktika memandu.. bahaya tu.. nsb baiklah hubby lya tu sgt2 baik!! syukur lya dpt hubby mcm tu..

Noli said...

ati2 di jln raya..ehh tetiba..hehe..renew dulu cepat2 yer mama asya.. ;)

Zue AnnaLeeya said...

renew cpt lya... syg klu lesen mati... skrg nih nak wat lesen dah ribu riban... huhu...

renew utk emergency xpe lya...
tp klu rasa xleh drive, xyahla drive yer...
takut jgk dgr lya ckp pnah pengsan masa drive....

ieda said...

uishhhh nie kena amik test balik ke dik huhuhu

Sofya said...

lorr sekali bukan 2 bulan terus dekat tahun nii... g cepat renew tu k

LiLy @ MumMyQiStInA said...

masih sempat lagi nak renew tu Lya..
lily dah setgh tahun..tak renew lg..hubby pun tak bagi bawa keta..klu dekat bandar dulu ok lglah..skrg dah jauhkan..keta pun byk..tu yg tak berani lepas bagi lily bawa..so lesen tu simpan dulu.. ;)

Cik Rose Cute said...

kena cepat2 pegi buat hihihi...kalau rasa tak larat drive tak payah drive...

mummy_ayu said...

lama tu..cepat2 gie renew Lya..kang kena test balik lagi leceh..

MaMa CyDa said...

uishh ... mama ingat, mama sorang jek yg pelupa nak renew lesen, itupun 4-5hari dah mati. Kira oklah nak renew lagik. Lya plak sampai nak 2 tahun yer dik eheheheh takpe2 sempat lagik nih ^_^

wan habibah said...

mak... aik... gile beno sampai 2tahun.. hihihihi.l..

mama tisya said...

nasibaik tk drive cz lesen tu mati sejak 2009 lg..kena renew cpt tu even tk drive kn...


**adiah yg contest makanan tu,kita br je dpt..dh dpt ke?

PinKy MoMMa said...

humangaihhhh bukan lupa skit skit ni..makan tahun huhuhu..

salam kenal..tumpang duduk sini eh ;)

SiTi said...

uisssh lama nya...2tahun...tp bahaya gak tu...leh terlena masa drive

fiza said...

Saya masa penakut bawak keta dulu memang tetiap tahun renew, tapi bawaknya tidak. Tapi skang nih dah mula drive gi kerja, memang sentiasa check bila lesen tamat tempoh.

wan nurul hezrina said...

TAKPE LYA G JER RENEW..PNDU KE IDAk LAIN CITER...seriusnya sakit tuh..takoot nurul dgr..papepun smga allah merahmati lya n asya

suhaina laui. said...

sejarah la...huhuhu...sue paling lame sebulan lupa nk sambung...siap driver ke besut nmane2 lagi....bila hubby nk renew lesen die baru teringat heheheh...nasib baik yg sentiasa menyebelahi ;)

MaMa AiNi said...

salam lya..mama ni pula tak pandai drive..sbb tak sihat skrg ni niat utk drive keta terus terpadam..he2x.. ari ni pun baru blk dr PPUM..thanks ya lya..semuga lya akan sihat sentiasa..

ct rahani said...

betul tu.. syg kalau x renew.. cpt2 la gi renew.. nti kang lupe lg.. hiks..

fieda said...

lya cepat renew tau..kang syg jer kalau tak blh renew terus..skrg ni kalau suami lya masih blh bwk lya ke sana sini lya jgn la drive..risau plk dgr kes lya ni..bahaya tu..

mamalieyna said...

hehe..lama tu...takpe pasni cepat2 g renew, kang rugi woo...eina skali renew 2 tahun ^_^..tp tak drive pun..ngee..

mamaNoriz said...

klu lama sngt bukan kena denda ke lya?

asal tak lupa skil memandau tak pe lah...sbb rugikan, bealjar tu mahal wooooo

iera me casa........ said...

lya.. mak aiihhh udah lamoo dehh..mujur kamu perasan ya.. hehehe

ni kalau owang mintak bawak keta ni..sahih teketo-keto kaki nak bawak kan..hehehe

fazilzura said...

jgn tunggu lg , pi wat cepat

::NureeN:: said...

jgn tangguh2 lagi lya.. esok p renew tau.. yer la mcm lya ckp klau ada apa2 emergency sekurang2nya lya ada lesen bleh jgk guna kan :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

renew je...sayang tue....

S.U.R.I.A.T.I said...

betul2. renew je..bwk xbwk blkg kira.susah wo nk amik test blk!! seram!!!hahaha

kella said...

aiyoo memula terkejut gak tengok, ingatkan lya drive dengan lesen tak berenew! heheh.. haah.. lya renew je lesen tu, tak rugi, walaupun tak bawa kete, kot nak bawa dekat2 je ke kan..takpe je.. fain kan bleh dok sebelah kan.. =)

take care lya..

kayrul-shah said...

bahaya betul boleh pengsan time tengah memandu...senang renew terus untuk 5 tahun..dah tak payah pikir2

anisalya said...

betul la tu. renew je. mana tau ada emergency kena drive. at least ada lesen.

~aSHa~ said...

amboi lamanye tak renew...ehehe

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (132) WEEKEND (104) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (64) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) DapurLyaBerasap (45) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) PETUA (9) Idea Bento (8) KuMeowww (8) Travel (8) mama+papa+fasya (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)