Monday, October 24, 2011

Asya Dan Basikal Fixie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Sekarang beskal pipsi memang femes kan.. Budak2 muda berlumba-lumba beli basikal ni.. Harga tu bukan murah-murah pon... yang paling murah pon local punya dah 400++.. Fuhhh kayo sungguh anak-anak muda kat Malaysia ni. Tp memang la... saya pun berkenan...Tapi kalo nak membelinyer... xdop la kot.. Boleh la numpang yang adik ipar je la...Dia punya rege 700++.. Meleleh jer air liur ni.  Hohoho... jgn kate org beso jer... asya pon reti nak berpipsi tau... Biarla bukan beskal pipsi pon.. Layan aktiviti yang sempat dilakukan bersama asya baru-baru ni..

Fixie by tok ki.. cewahhh..dengan megahnyer.

Dah pandai kayuh laju-laju.. Tapi bila sampai kat sesuatu tempat xleh nak gerakkan beskal dia ni, mulalah berpot-pet -pot-pet

 Kayuh dengan sekuat tenaga... 

Haaa... asya dah nak masuk 3 tahun.. Next year... mama+papa sila ambik perhatian yer... Up lagi size basikal ni yer !

Menjeling...menjeling.... ada makna?????
Renungan kamu sungguh tajam... 

Eyhhh.. mana mama???
Mama....oooo.... mama!!!

20 comments:

mamalieyna said...

waah best tu..next year pun arif mau masuk 3 years, baru makabah dia plan nak beli beskal besar cam asya ni..hee~ skrg berbeskal kecik je..cian dier.. =P

lianalovekhairi said...

mahalnya basikal pink nie ye.....dah boleh beli hfone sebutir, huhuhu

LYAfrina said...

mamalieyna :

asya pon..bru thn ni pakai beskal ni..sblum ni beskal kecik jer...

liana:

eyhh..mana mahal.. beskal ni x smpai pon 100.. y mahal tu basikal pixie y jd kegilaan remaja skarang ni

eB ezrin said...

dh pandai kayoh, bestnyer... aerish x pandai lagi,.. aka mls.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye Asya dah pandai kayuh..

jelingan Asya penuh makna tu mama..paham2 je lah.. ;)

MrS. F!zA said...

asya pakai tutu nek beskal lah..comel!

~izan~ said...

comey la anak dara ni.main beskal bersungguh2 tu..tp mama tak muncul2 hehe...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel je asya naik basikal..
bestnya duk kampung ..bebas je nak naik basikal kat mana je...
farisyah kalau nak naik basikal kena angkut ke taman..maklumlah duduk rumah tinggi...

mamashikin said...

lya, rambut asya dah panjang kan..wp tak lebat tp pnjang..comel..
anak sy sampai skrg tak panjang2..huhu..dah buh minyak johson semua..tak jalan...
jeles dgn asya..heee..

IntaNBerliaN said...

HIHII COMEL JE asya naik basikal.. ni yg xsabar nak tunggu alisha besar ni.. nanti blh belikan dia basikal yg comel cam asya punya ni..hihii

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haha, mommie pn berkenan ngan pixie.. tp bler pk nk kayuh ke mana?
tak jd la jijah.. org muda2 bolehla.. ni mak nk tinggal mane si alya tu.. ;-p
alya ritu tgk bdk2 nek beskal pixie mlm2, menjerit nk suh beli lampu kelip2 gok, nk ltk kat beskal die.. huhuhuhu

ZanaNordin said...

haah....
kat area zana nie..sana sini orang dok berbasikal...dah jadi mcm trend plak...
la nie, trend berbasikal...

ada member office...
kurus coz' berbasikal..jelezzzz
nak gark berbasikal utk kurus
tapi bila memikirkan
MASA
alahai.....

comel ler asya ikat rambut camtu
cam anak dara dah besarrrr jer

Lelord said...

wahhh sonok ngan beskal ye asya

wan nurul hezrina said...

alalala cumil sangat kayuh=)bila dah syokk sangat kayuh beskal baru perasan mama dah kena tinggal=)

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. comel~ my anis pon slalu membebel mulut dia bila sampai tempat yg buat tayar beskal dia x bergerak.. kikikiki

::NureeN:: said...

bleh elly join ni.. ellesya plak suka lap.. ehhehee

iera me casa........ said...

kayuh jngn tak kayuh.. heehehe...

eB ezrin said...

yg penting color pink :)

ct rahani said...

comel basikal pink tu.. modelnya lagi comel.. :)

btw.. salam kenal.. sy follow k.. :)

Mama Gee said...

cantiknya basikal pink..sampai ke rim tayar pink....leh aunty tumpang naik tak? heheee

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)