Tuesday, October 11, 2011

A.S.Y.A

Gambar-gambar ni sempat dicapture pada hari Sabtu baru2 ni sebelum shopping  ke Guardian sebab nak beli bedak kompak MAYBELLINE : Clear Smooth All In One Shine Free Cake Powder.. sempat gak la bergedik dengan asya..

Hehe.. ni pose wajib kepala senget samil tangan letak kat pipi.. Konon2 ayu la ni...  Sekejap je masa berlalu, pejam celik...pejam celik... dah besar si Fasya ni. Rasa macam baru je mengandungkan dia...melahirkan dia.. Masih teringat-ingat tendangan dia kat dalam perut dulu, sampai saya tersedar dari koma... Serius..walaupon saat tu detik hitam..tp sy sgt rindukannya.. Rindu nak merasa pergerakan asya dalam perut, walaupun dah disaat-saat akhir saya dapat merasainya...Kerana di awal kandungan dulu, saya x sedarkan diri & terlentang dalam ICU jer.. 

Hi auntie2...uncle2...kakak2..abang2... asya dah besar tau... Next month asya nak masuk 3 tahun dah... Huhuhu... semakin asya besar... semakin mama takut... sebab mama selalu rindukan asya tau.. Sangat2 rindukan asya.. Rindu nak bau baby.. rindu nak tenggok asya senyum masa xde gigi dulu.. rindu nak dengar sebutan pertama asya... PAPA.. Huhuhu..apakan daya... bila sebut MAMA.. PAPA jugak yang dia duk sebut.. Nak wak camner, mmg asya manja sgt2 dgn papa dia. Apa2 hal semua nak papa dia buat.. Yelaaa.. dulu2 mama dia byk tinggalkan dia.. Sebab outstation la.. pastu sebab outstation kat spital la...smpai berminggu-minggu... kesiannya kat anak mama ni.. Tapi sekarang... saya memang banyak luangkan masa dengan dia.. Sebab tu time cuti.. nak hiburkan hati dia jer.. Sebab tahu.. bila saya sakit.. asya akan terkurung jer..dan xleh nak buat apa2 & saya xleh nak habiskan masa dengan dia.. begitu gak fain..  Sedihnyer sayang :-(

Semakin besar lak...semakin panjang idea... Dan perkara yang ketara yang mama nampak, asya memang sgt2 suka menyanyi.. Lagu yang selalu duk nyanyi... Dan Bila Esok & Hanya Satu Pintaku... Lain2 lagu, Ku Menunggu... Adussss... Sampaikan baru2 ni dah beli microfon mainan... sebab dia nak sangat. Tapi xpela,,nyanyi utk hiburkan hati mama & papa jer yer... Apa2 pon.. mama xnak anak mama ni jadi penyanyi atau pon apa2 y membabitkan dunia artis ni... Insyallah.... asya akan jadi doktor kan syg?? Sambung cita-cita mama yang terbengkalai..he3.. Mama & papa selalu doakan yang terbaik untuk asya.. kalo boleh, apa2 pun perkara yang nak buat..mesti nak fikirkan asya sbg keutamaan...

One day... mama xkan dapat dukung asya lagi.. Mybe akan datang, asya lak dukung mama.. takpe...mama kurus jer..he3... Sekarang pening sebab fikir nak buat preparation untuk birth asya.. macam tahun2 sebelum ni, nak buat simple2 jer & x nak keluarkan budget sehingga tahap membazir.. Sebab tu kena perancangan yang teliti ni... Insyallah... setakat ni saya dah ada idea utk buat sendiri beg goodies dari bahan yang sedia ada kat rumah.. Apa yang pasti... tahun ni asya semakin memahami tentang "happy birthday" ni.. Sebab selalu duk mintak hadiah happy beday.. Tiap kali nampak apa2 bungkusan.. semuanya kata hadiah beday dia.. Ni gara2 selalu dapat hadiah contest dulu..Kalo beli kek, mesti kata kek hepi beday dia... Huhu..apa2 pon..kita tunggu je la harinya nanti. Harap semua berjalan lancar..  Saya pasti asyalah org paling happy time tu :-)

23 comments:

Nazz@Purple said...

semoga asya membesar jadi anak yg baik =)

Lelaki Ini said...

tak sabar nk tggu asya dapat dukung mama!

maszmadi said...

hurm, asya sm ngan aisha... kekadang mama dipanggil papa, papa dipanggil mama, kalu terasa dia silap, dia akan panggil lg n betulkan oanggilan.. hehe sweet kan kekadang.....

Salina@IbuAqil said...

alololololo comelnya lya.. model cilik awok bgus btoi.. modek cilik ina kena PAKSA baru ok tupun bape kali nak snapnya.. adoiiiiiii!!

Ena said...

hehe..


besday ani spun minggu depan.. ngah pk gak ni.. tp huby bz sangat la skrg.. sian anak ummi tu.. uhuhuh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comelnye Asya buat aksi muncung mulut tu..
Dh besar dh anak mama ni..tak lama lg 3 thn..moga harapan & doa mama akan tercapai..AMIN..

sweetfiza said...

klu dah ada anak ni ,,,memang apa2 pun msti nak dulu kan anak ,....semakin mmbesar, makin bnyk rgamnya...tp itu ler yg mnghburkan hati.... : )

Cik Rose Cute said...

Wow...Asya nak sambut Birthday ya....hihihi

mamalieyna said...

makin bijak berposing fasya ni ye..clever~ ^_^

waah tak lama dh eh besday asya..selamat berplanning..hee~

eisyaawie said...

kekadang tue...rasa cepat jer masa berlalu.... tengok2 dah besar dah anak-anak....hehehe

munna said...

pandai betul asya berposing.... nak sambut birthday asya ye...semoga semuanya berjalan lancar

~izan~ said...

akak harap lya sentiasa sihat tau.

asya tu memang betul2 nampak bdk yg sgt bijak.comel.

nanti dia besar,dia dpt baca blog lya,tgk betapa sayangnya dan besar pengorbanan lya utk dia.. =)

...sWeeT uMi... said...

wah dah besar asya..dah makin pandai bergaya dah...tentu dia tak sabar nak sambut besday dia kan (^__^)

MamaYatie said...

kejap jer dah 3 thn kan..baya Nadhira la kiranya..semoga tercapai la cita2 asya nnt...amin!!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

moga asya membesar menjadi anak yang sihat dan kuta ye sayang..demi mama n papa

anisalya said...

memang cute asya ni. pandai je posing.

mamaNoriz said...

yg penting ada kek sudah...

budak2 ni bukan tahu apa sgt, ada hadiah kecik pun dah ok...
kadang2 kite yg mak2 je over kan...hehehe

semoga asya besar dan kuat bagai johan ye sayang ;)

noor said...

pandai asya possing

Yan said...

comenya dia...

::NureeN:: said...

mmg suka tgk asya posing.. dengna senyuman dia.. mmg comel lah..

Yana Kama said...

cute girl..exited plak nak tengok celebration besday Asha :D

~aSHa~ said...

dah besar anak dara ni...leh jadi model kenit ni


nak bau baby...meh dtg tgk adik mdm3 meh...nanti bila adik dah besr...hilang bau baby dah...bau peluh je la...ehhehee

Run Away said...

semuga jadi anak yang baik...;d

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)