Wednesday, October 5, 2011

Cheese Burger Idaman Kalbu

Kalo Fain mengidam nasi arab... saya lak mengidam nak makan cheese burger McD.. Tp maklumlah..kat Kemaman ni McD jauh d Kerteh nun.. Dan selain tu kat Kuantan.. Dengar2 citer, McD baru nak buka kat area Taman Chukai Utama.. Molek sangat la tu.. Jadi, dalam nak melempias nafsu makan ni..Last2 terjah la A&W skejap semata-mata nak makan cheese burger. Tak pela...darida kempunan kan.. Kan kena cari batu belah batu bertangkup lak..

Idamanku selalu..Hehehe..ni semua ni topup lemak kat badan ni.. Tapi skali skala..Bukan sokmo pon.

Perasmi no.1

Aummmm...skali makan timun jeruk tu... Teruk reject.

Ni baru sesuai untuk Fasya

Hehehe..menunjukk..asya sorang je la yang makan ni yer??

Makan dengan penuh asyik.. Syukur, skarang asya dah mula kuat makan..Tapi makin kurang myusu.. Just minum susu time tdo ptg & malam jer.. Normal k macam tu?? Risau gak ni bila dia x nak menyusu..Atau memang bila usia nak masuk 3 tahun semua budak2 akan macam ni??

Kata orang senyuman itu sedekah & awet muda :-)

Aksi pose wajib

Pic ni papa asya y snap.. Asya nampak menggoda sgt nih !

Kesayanganku dunia & akhirat.. Tqvm laling2 ku sayang.. Mekasih utk abg laling y sudi blanje burger ni walaupon redah hujan lebat malam tu.. Hehehhee... Eyhh..kira acilah, sbb lps teman sy mkn burger ni saya teman dia makan nasi goreng plok. Owh..baru perasan, pic saya sutir habuk pon xdop kan.. Takpe..low rofile kali ni..he2..Ada tu ada , tp smua pic candid2 dari Fain..x letak la sini sebab aksi pelik2 ngat. He2

23 comments:

~izan~ said...

cara asya tu buatkan auntie rasa nak skrg jugak cheese burger hehe

Salina@IbuAqil said...

Humboi!! Awal2 pg tgk burger ni lya lapor ina jadinya.. ;)

mamalieyna said...

dapnyee...^_^

tulah arif pun sama, dh kurang sgt menyusu, kalau weekdays lagi la, just minum kt umah pengasuh..balik tido, just minum air masak je..herm..normal kot, diorang dh beranjak usia sket..huu..yeke?

lianalovekhairi said...

pagi2x dah tgok gambar burger......LAPARRR PERUT,huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye cheese burger..rasa nk juga.. ;)

samalah ngan Qis ni..lately ni dh jarang minum susu..1tin tu pun kekdng sbln X abis..tp kuat minum air kosong..normal kot kan..

Sidratul Muntaha said...

huhuh..
kebtulan samalh kita plak malam tadi
tapi daku mkn double quater pounder..
yum yum yumm..
nak2 lepas hujan..
heavennya......

Lelaki Ini said...

sedapnya!

Cik Rose Cute said...

Sedapnya...dah lama tak makan A&W hihihi...ingat masa bercinta dulu...selalu pegi A&W...

ieda said...

uishh cheese burger A&W punn sedap kan dik .. dah buka kat pekan tau A&W nie :)

alor2 bab posing2 senyum nie memang kena kasi kat asha .. cute ! :)

~ yus ~ said...

comel asya makan cheese burger...:)

Tak sama kan rasa cheese burger McD dan yg lain. Saya suka McD punya juga...:)

Izan Ishak said...

comelnya gaya asya makan bege tu. terliur pulak nak makan a&w...

makin comel asya aunty tengok...pandai sesangat pose2 gitu...

♥cikmOt♥ said...

nak sikit...boleh kongsi tak

MamaYatie said...

tiba2 terliur rasa...haii..cptlah gaji masuk...lama tak pekena burger mc D

Mama Gee said...

dappnyaaaaa..mama suke tang jeruk timun kat dlm tu...hehehee

mummy_ayu said...

yum yum...cedap tu..nak sikit boleh?

eB ezrin said...

aduh yum yum... tringat quarter pounder... asyaaaaa... auntie nk ckit ;p

::NureeN:: said...

ellesya klau burger mkn sayur dlu, pastu cheese.. roti & daging blkg & sllau x mkn pon.. fries wajib..

lya, biasa la bdk2.. ada masa kuat susu ada masa x mau susu.. ellesya pon kadang 1 ari skali ja kadang smpi 4 5 kali.. ;p

liyanadiabu said...

Sdpkn mkn Cheese burger..tp klau nk sng leh je wat kt rumah..yana kebetulan ada jual cheese powder.rasa dye sm mcm mkn cheezy wedges kt kfc tu(cheese dye)
Leh mknvgn burger mcm srpn pg kfc yg bun egg tu..mkn gn macaroni,keropok,aym grg..pergh..sedap..
Ni tgh promotion belilah
400gm-rm32 with postage
600gm-rm42 with postage
1kg-rm70 free 200gm with postage gk
Kalau nk emel je yana djindhouz@yahoo.com
Leh promote kt kwn2..gerenti sedap...ada sijil halal jakim tau yg yana jual ni..

...sWeeT uMi... said...

umi suka sgt tgk pose asya tu...so sweet...(^_^)...sedap kan dpt mkn cheese burger tu...ishishish tgk burger tu, umi pun cam teringin gak huhuhu....

Zue AnnaLeeya said...

lya nih...
kakzue baru terpk nak mkn beger mcd nih...
gi tyang plok kt blog...
adoiii... tetiba rasa lapo... huhu...

bagusla klu asya dah kuat mkn...
airel pon krg menyusu..
sbb dah kenyang mkn kan???
normal la tuh lya..
xyah risaula...

dinor's family said...

comelnya asya..mama ni mngidam mcm2 ada apa2 ke...? anak ibu dah 3thn 7bln masih kuat mnyusu tau...

maszmadi said...

sedapnyeeeeeee A&W..... nak jugak lah.....

anisalya said...

masa pregnantkan Azfar mengidam burger McD. husben sampai daripada dah dekat pukul 3 pgi. lepas sembang sikit2 dia keluarkan burger McD dua jenis utk saya mkn. huhuhu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (132) WEEKEND (104) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (64) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) DapurLyaBerasap (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) PETUA (9) Idea Bento (8) KuMeowww (8) Travel (8) mama+papa+fasya (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)