Monday, October 17, 2011

Impian Harijadi Asya 2011 ???

Pejam celik..pejam celik..dalam 2 minggu++ jer lagi usia asya nak cecah 3 tahun. Dan untuk special day asya tu, nak gak buat sambutan birth kecil-kecilan jer untuk dia.. Lagipun skarang dia semakin faham ttg sambutan ni.. Hari2 duk tanya, bila nak beli kek beday la.. Dan skarang baru je nak mula buat preparation untuk tu.. Xdelah buat besar-besaran, sambutan biasa2 jer.. Yang penting WAJIB ada kek.. Bab kek ni pon dah pening kepala.. Mesti nak design lain2.. Tapi tengok pada sambutan y dua tahun lepas kek beday sepesen jer... Baru perasan, kaler pon sama & pic asya pon pakai baju yang sama.. 

Ni kek beday asya masa sambut usia setahun.. hehe..kelakor kan??? xde preparation sgt time ni.. Tapi suka deko yang tahun ni, sebab meriah dengan belon.. Tapi time ni asya x bape nak faham lagi ttg sambutan ni.. Dah la masa potong kek tu, sedara upaya nak hancurkan kek dengan tangan dia.. 

Tenggok la asya time ni.. Cam pelik sgt tgk kek ni.. x dapat guna tangan.. dengan kaki pon dia berusaha nak hancurkan kek ni..

Sambutan ulangtahun pertama asya kat rumah saya sendiri.. Rindu sgt2 kat rumah ni.. Memang masa ni excited sgt nak celebrate birth asya.. Tapi semuanya buat last minute. Xde pengalaman lagi.

Kek ni lak masa birth 2nd birth asya last year.. Kali ni sy reka sikit kek.. Just tempah suh wak kek & sekeliling tu sy letak coklat smarties. Memang simple ajer..

Birth kali ni celebrate kat rumah mama sy.. Sebab dah pindah duduk dengan mama...Tapi sayang, masa birth ni asya mmg badmood.. xmau senyum2.. Lagi pon time ni dia baru baik demam.. tapi bila part buka hadiah tu.. baru la segar.

Deko ntah apa2 dari saya.. Juga last minute preparation

Belon-belon ni lak balik kerja bertukus lumus tiup & gantung belon ni.. Letih y amat.. Sebab birth celeb tu diadakan pd mlm tu... So atas pengalaman lalu.... Tahun ni nak kena prepare awal2.. Xmau lg kelam kabut.

Dan... untuk tahun 2011 ni.. Saya dah start slow2.. Prepare sendiri goodies bag.. Biar x lawo pon.. Tapi puas hati hasil tangan sendiri. Kek lak, 2-3 hari sebelum tarikh birth tu akan ditempah.. Tak tau nk tepah kek peseng gane.. Tapi biasa2 jer kot.. Dan mybe, saya nak kekalkan body kek tu kaler putih jer.. Belon2 dah start beli.. Dan...nampak peseng... tahun 2011 ni tema PURPLE... Hehehe.. tengok je la menjadi ke tak.. Huhu..pening gak kepala.. padahal nak buat biasa2 n simple jer... Tapi nak jadikan hari ni penuh bersejarah untuk asya.. Sebab saya pasti..bila tiba saat tu asya yang paling happy cz dia dah mula faham semua erti ni. Lagi pun.. saya & Fain hanya ada asya sorang jer... Dia lah tempat untuk mencurahkan segalanya.. Insyallah... walaupun begitu... saya xkan "over" memanjakannyer hingga boleh mbawa keburukan di kemudian hari.. Semuanya diberikan secara sederhana kecuali kasih sayang yang diberi semewah-meawhnyer nyer utk asya sorang.

---> baru berjaya siapkan 13pcg goodies bag.. Ya ampunnnn !!! 

35 comments:

~izan~ said...

betul tu lya,hari sambutan macam ni akan jadi kenangan kita,kecil ke besar ke,apa ke tak kisah la janji anak kita hepi..kalau lya buat sendiri goodies bag lagi la sgt bagus,hasil tgn ibu.

tak sbr tgk majlis besday asya ni.mesti meriah tema pepel =)

lya,belon2 tak pyh tiup lya,penat sgt,beli je pam kat kedai tu untuk belon,mudah dan cepat.akak memang ada pam tp pam swimming pool hehe.pun boleh utk belon =)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak kisahlah kecik ke..besar ke..yang penting happening & penuh bermakna buat Asya..

Cantik jer deko2 Lya buat tu..^_^

mamalieyna said...

waah mesti special goodies beg buatan sendiri kan..^_^

selamat membuat persiapan...herm..part mcm ni mmg best, dah plak anak dh mula fhm erti happy birthday ^_^

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

buat awal2 persiapan nanti tak kelam kabut..
mesti best bezday asya nie..

wan habibah said...

hahaha.. anak saya bulan 12.. tu pon dari skrg dah berangan2 nak wat majlis yg mcm mana

dinor's family said...

wah nampak meriah je sambutan yg lps2..mst tahun ni lbh meriah sbb dah ada 2kali pngalaman..selamat buat psiapan....

@lfidah @dim said...

syok kan kalau kita nak bt sesuatu untuk anak-anak..tak kisahlah kecik atau besar sekalipun majlis yang penting ia akan terpahat di hati anak kita nanti.

tak sabar nak tengok besday bash asya yg ke-3. asya dan adriana sebayalah kan..asya lahir thn 2008 yea.adriana lahir jan 2008.

Cik Rose Cute said...

mesti asya suka nanti....hihihi

pnsusu said...

seronoknya asya........
tak lama lagi nni..selamat buat preparation ya mama

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ghajen la mama ni..
alya tak pernah wat besday yg proper,
just kek n kuih2 sket je..
salu kena turn abah die takde kat sisi.. sobsobsob..
tp ok la, janji die epi.. =)

Anonymous said...

bzdy asya kat sm ngan bzday anak sy...4/11 ni 3 thun...

ieda said...

yelah lya .. janji ada , buat kecil2 lan pun x per .. yg penting kek tuu .. lebih bermakna buat si kecil ..
skrg nie kalau tenmpah kek , akak suke kek yg boleh di makan semua .. kalau tidak membazir je huhu

zaidah said...

yang penting asya suka...happy besday asya.....i love u...

mummy_ayu said...

semoga semuanya berjalan dgn lancar...Ayu tahun nie...birthday Iris mcm takde mood sgt nak celebrate.maybe pun buat kecik2 je..sbb dah plan nak buat besar sikit tahun depan..belated..kat umah baru..

Zue AnnaLeeya said...

bdk2 nih yg paling pnting kek tuh lya...
kecik besar majlis x kisahla...
yg penting ingatan kita utk anak2 kan???

Lelord said...

macam najlaa last week ms birthday mmg dia happy walaupun tgh demam...igt naktempah kek princess doll tp kat sini kek biasa pun x cantik. lastly print gambo disney princess soh kedai wat edible image je

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2011/10/citer-pasal-party-princess.html

...sWeeT uMi... said...

walaupun majlis nye kecil tp impak tuk org menginati nye adalah cukup bermakna (^__^)....
budak-budak mmg excited ngan kek besday kan hehhee

Mama Gee said...

seronoknyaa...
budak2 mesti seronok...
tak kisahlah buat kecil2an atau besar2an...yg penting jgn membazir.. :)

wan nurul hezrina said...

mmg setuju yang penting kita maknya yang buat sendiri.terserlah kasih sayang di situ..tak de apa yang dapat dibeli melalui kasih sayang seorg ibu=)btw hepi buffday gugurl..makin besar makan chantek=)

eB ezrin said...

hepi besday
ari nih tenet slow, gambor x leh tgk. hu3...
ps: tp eB singgah gaks ... tc yer :)

Salina@IbuAqil said...

alolololo cik adik asya kita dah semakin membesar bagai johan.. insya'allah lya, apa yg dah lya & fain lakukan slama ni adalah yg terbaik buat asya.. kalo aqil dpt donut sebijik pun dah abeh ati dia.. hik3!! sbb x ada yg lbh bernilai selain kita sentiasa bersama2 dgn dia setiap saat & masa.. kan lya?! ;)

Cho Zila said...

samaler kita tengah nak bersedia celebrate besday anak... akakpun selalupun last minute buat tapi dah terbiasa buat tu yang cam tak sonok kalau tak buatkan....

kayrul-shah said...

rajin betul lya..bersemangat nak siapkan semua tapi jangan abaikan kesihatan plak...

MrS. F!zA said...

besday darwisy dah selamat ahad semalam..tp mmg bt simple giler kali ni..khas utk family je..

maszmadi said...

x sabar nak tgok asya sambut besday.. mesti meriah ngan kaler pepel kan..

eisyaawie said...

x sabar nak tengok sambutan besday girl nanti....

eisyaawie said...

lya...kalo dari kemaman dalam 2 jam dah sampai ke Lanchang @ Kuala Gandah.....masuk ikut highway dekat skit...

munna said...

seronok klu buat majlis mcm ni..suka klu anak gembira dan kanak2 yg dtg bergembira

MamaYatie said...

ghajin Mama asya ni...tp betullah, akak setuju..mmg kena prepare mana yg boleh tu awal2 sket..letih nnt nak buat semua dlm satu masa...

cer Lya tengok leaoven.com, banyok kek situ...cilok2 sket ideanya...hahahaa.

Sofya said...

wah mesti best punya nanti kan..
kalau dkt leh la g tlg lya..

mamaNoriz said...

gambar ber-3 tu macam adik beradik la, buakn macam dgn anak...

semua cute je :)

Phat said...

hye..insyaallah baby phat kalo lahir 4/11 jangkaan doktor la...kalo betul dekat2 la besday anak kita ye..

Rtp Farra Arisha said...

adik fasya sayang. happy birthday to you :') mudah2an menjadi good girl soon.

rajin parents fasya prepared for the b-day celeb! the cake looks delicious! hehe..

Anonymous said...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=295602740452446&set=a.169646959714692.44571.152904771388911&type=1&theater

akak, saya cdgkan akak wt cmni !
terpulang lah akak nk ke x, sy just cadangkan je..

view lah dlu gmbor tu eh akak !!

mamashikin said...

wah..bestnya..besday..sy ni thn lepas tak buat pun..dan thn ni rasa tak buat jugak..sb kebetulan besday diorang 2 beradik jatuh pada tarikh berpantang...kalau buat pun, kecil-kecilan ajer la kot...

bagus lya..semangat menceriakan asya..semoga asya sentiasa hepi..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (108) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (70) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) mama+papa+fasya (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)