Monday, October 10, 2011

Keajaiban Tarikh 9.10.11 : Fenomena "MOON HALO"


Keajaiban yang berlaku semalam pada akhir tarikh 9.10.11 dimana berlaku fenomena "MOON HALO"... dimana sekeliling bulang seakan dilingkari satu bulatan besar... Hanya Tuhan yang menegtahui rahsia di sebalik fenomena ini.

Perasan tak ada kalimah Allah pada gambar ni...  Subhanallah.... hanya  tuhan yang lebih mengetahui.. Apakah yang tersirat di sebalik fenomena yang berlaku pada akhir tarikh yang amat menarik ni ?? 

Baru saya teringat... saya pernah tenggok dengan mata saya sendiri fenomena ni pada tahun 2009.. Dan ada sy entrikan kat blog ni... saya sempat capture pic fenomena tu 2 tahun lepas :

Fenomena ni berlaku pada tarikh 31.10.2009
perasan tak bulatan.. y cahaya tengah tu bulan



Untuk tahu kejadian pada waktu ni boleh la ke entri lama saya. 

~~ Tapi kata org, kalo tanda mcm ni akan berlaku banjir besar... Wallahualam..Hanya tuhan yang lebih mengetahui. Tapi tahun 2009 tu memang banjir besar kan??

26 comments:

myamyza said...

ooo, bulan macam ni namanya moon halo, dulu saya pernah nampak sekai masa bulan ramadhan 3 tahun lepas.. meremang jugak bulu roma masa tu..

emma said...

thanks for sharing.

Mamamya said...

as salam...dtg dr blog list papa mifz.. :)

abah khalisha said...

Kuasa Allah..

~izan~ said...

akak tgk byk gmbr kt twitter mlm td...mmg menakjubkan.kuasa Allah S.W.T...

Ena said...

mudah2an tak de yg buruk berlaku kan lya..

Adylia Qarissa said...

kuasa dari-Nya

rara pinkmafia said...

Ya Allah,takutnya...

♥cikmOt♥ said...

besarnya kuasa Allah...

Shiela Latif said...

Subhanallah

eisyaawie said...

ooooo namanya moon halo....br sy tahu...

subhanallah...

MamaYatie said...

tu la ramai yg kata nak banjir/tsunami..wallahuallam

THE LEKAT LEKIT STORY said...

alahai.. terlepas fenomena ni.. mcm mana blh x tau langsung pasal ni yer

mamashikin said...

lya, mungkin juga banjir..sb kat thailand banjir besar skrg ni...huh mintak dijauhkan la dari malaysia...

MrS. F!zA said...

aah lah Lya..mmg jelas..sgguh besar kuasa Allah

IntaNBerliaN said...

subhanallah...

LadyBird said...

subhanallah.. cantiknye bulan..

kella said...

ouh.. ada fenomena ke?
memang betul.. semalam bulan tu kelihatan ada bulatan mengelilinginya... rasanya sebelum ni kita pun pernah jugak tengok...
ohhh tu pasal cantik sangat semalam bulan tu.. kita pun sempat amik gambo bulan tu lya... =)

~aSHa~ said...

lya ke amik gambo ni....

subhanaAllah..

betul ke nak banjir...aiyakkkkkkk....susah la nak ke kedai lepas ni

kayrul-shah said...

kalau fenomena macam nie...kayrul selalu gak nampak...rajin tak rajin je kita nak jenguk bulan kat luar memalam

ieda said...

oh ini di panggil moon halo ya dik .. x tahu punnn ..
hermm keajaiban allah kan ...

Yana Kama said...

Subhanallah..kejadian alam yang mengagumkan kita

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nmpk dgn jelas kalimah Allah tu..subhanallah..

Rinna said...

Subhanallah.. Allah saja yg mengetahuinyaa..

Yan said...

masyallah...hebatnya kejadian ALAH..

Cik Rose Cute said...

Kuasa Allah...Dia yang Maha Mengetahui segalanya....huhuhuhu

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (112) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) mama+papa+fasya (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)