Tuesday, October 25, 2011

LYAfrina Berpipsi !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Sambungan kisah xtvt berbasikal mengecilkan peha & merampingkan pinggang.Hehehe...Sajer letak nama LYAFRINA tu...sebab tu la nickname saya dalam dunia maya ni. Kenapa LYAFRINA??? Itulah gabungan nama saya & asya... ALYA + AFRINA = LYAFRINA. Menghabiskan masa lapang bersama asya memang menyeronokkan. Ekceli time ni lepas balik kerja.. Memang letih la.. Balik rumah, rileks skejap.. Pahtu dah petang asya ajak main basikal kat luar.. Nasib baik kat rumah ada basikal besar..boleh la join asya pusing - pusing kat area rumah ni.. Sambil2 tu... dapatlah excercise sikit..Buangkan lemak-lemak kat badan ni... Here we go!!!!!!!!!!!

Rupa saya nampak cam kek lapis sarawak dah..Kalerful beb !!

Asya sibuk nak kayuh basikal..Tapi mamanyer...x habis2 dgn peace-nyer! asyik2 nak bergambar jer.

Ntah apa yang asya fikirkan time ni.. Tapi mama tu, maintain sengeh manjang.

Asya dengan sambil menunjukkan JARI 1 MALAYSIA !

Suker pic candid ni.. Asya nampak happy sgt time ni.

Tenggok tu...kemain lagi tersengeh lebar lagi... Happy sgt boleh lepas kat luar rumah sambil kayuh basikal. Sebulan bape kali jer asya dapat peluang ni..Kadang2 x pernah langsung.. Kalo x, kayuh beskal dia kat dalam rumah je la..Sampai habis semua brg & org jadi mangsa langgar lari..
Tengok muka asya tu.. kemain happy lagi dia time ni

Geng gaduh...geng bermain...geng bermanja...geng berkasih sayang..
geng segalanya..

LYAFRINA
PEACE NO WAR !


~~~> esk...detik bersejarah dalam hidup... alhamdulillah.

25 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy sungguh Asya..
Comel Asya buat peace..^_^

Salina@IbuAqil said...

Ina suka sgt tgk smua pic santai lya ngan asya.. Picca tu penuh dgn mcm2 perasaan.. ;) i loike!!

CIK JATT said...

terbaik! aktiviti sihat bersama anak.
asya and lya nampak ceria jer. semua gambar cantik

mamalieyna said...

waaa bestnye aktiviti ni...baju mamanye pun ceria..tmbh ceria gambar..hee~

wan habibah said...

comel nya baju.. hahahaha... riang ria hari raya

Miss Zuera said...

dua2 comey

fieda said...

seronok tgk lya dgn asya santai2...
lya mana ada byk lemak slim molek jer tu...hehe

Kakzakie said...

Anak-anak memang suka kalau dapat keluar main basikal. Tapi sayang kakak tak pandai naik basikal jangan Lya tak tahu... :)

::NureeN:: said...

mmg nmpk happy 2 beranak ni berbasikal.. nureen x der basikal tp klau nk naik basikal nasir tinggi sgt.. heheheh

mamaNoriz said...

tu lah buah hati dunia akhirat ek...

cute dia!

wan nurul hezrina said...

sangat suka ngan gambar candid2 wokeh=)nampak kasih sayang ibu n anak.mmg tak dapat disangkal..rasa nak nanges..huhu bukan aper arinie mood cm sentimental cketlah..huhu..tapi nak buang lemak aper ek dah kurus=)

S.U.R.I.A.T.I said...

seronok tgok lya hidup sihat & ceria begini. 1st time su bace kisah lya ms mengandungkn asya..menitik air mata su..lya mmg seorg mommy yg kuat..

Noli said...

mama dan asya sm2 comeiiii..

yana halim said...

waaahhh.....teringin gak mcm nie. tapi Qisya kecik lagi. huhu..

eB ezrin said...

cantek gambor. pandai la farin.. suker... :)

Sofya said...

asya comel..
mama dia plak maintain cun walaupun berbasikal he3

ainnoraini said...

comey jer mama n anak ni kann...
aktiviti yg sihat...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

seronok tengok asya...betullah baju lya..colourfull

...sWeeT uMi... said...

ptg2 dpt berbeskal cam ni mmg best kan, tmbh plak ngan si comel asya tu (^__^)...dah lama tak nek beskal huhuhuh

munna said...

dah lama tak kayuh basikal.... agaknya nak imbangkan badan pun tak pandai

mama tims said...

cycling??mmg best kan..lama btul tak cycling..tur yg susah nak kuar lemaks2 ni..hehe..

Phat said...

actually lama dah phat x excersise...tekad pas wife habis pantang nanti aku start semula berfutsal,berjoging dan bertenis..target bulan satu tahun depan

IntaNBerliaN said...

seronokkan bila kita dapat hbiskan ms dgn anak2.. mmg moment dgn anak2 tu sgt2 lah berharga..

|| NaFiRaa || said...

wahhh..sonoknyer.. mak n anak kayuh basikal.. saya x de basikal.. x dapat lah nak joint my anis my basikal..

Liza said...

Dah mcm akak dgn adik jer. Shantek semua gambar tuh...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)