Tuesday, October 11, 2011

MAYBELLINE : Clear Smooth All In One Shine Free Cake Powder

Hari Sabtu baru2 ni sempat ke Gurdian sebab nak cari bedak kompak cz yang sebelum ni dah habis.. Kalo bab compact powder ni, saya main pakai jer...Macam2 brand dah pakai. Sebelum2 ni saya pakai bedak Miyami dari Cosway....dan bertukar lak pada Silky Girl Magic BB..Yang ni memang best gak..Terasa ringan. Dan latest dalam duk tilik-tilik pelbagai jenis compact powder..tetibe terbekenan nak try yang Maybelline ni..

Salah satu faktor saya pilih compact powder ni sebab regenyer yang mampu milik & berbaloi-baloi.. Harga asal RM 19.90... Bila dah di diskaun adalah dalam RM17++.. Dan kalo nk beli refill just Rm 9.90 sajer..  Terdapat 4 jenis warna yang boleh dipilih mengikut kulit iaitu: 

02 NUDE BEIGE - sesuai utk ton kulit cerah
03 NATURAL - untuk nampak natural
04 HONEY - untuk kulit sederhana
05 SAND BEIGE - untuk ton kulit gelap

Dan selain tu... tertarik dengan keistimewaan function pada compact powder ni.. Apa yang pasti....mmg betul2 smooth la.. Ringan & lembut sgt.. Tak rasa cam bertepek-tepek & memang selesa. Bedak ni sesuai bagi yang mempunyai masalah kulit berkilat & berminyak. Dan ianya juga dapat menutup cela dengan sempurna & kulit akan teserlah kecerahan selain terasa halus sgt kat kulit ni.

Dan... packing dia cantikkk sangat2.. Kaler pink lembut.. Cute kan??

Bahagian bawah compact powder

Selain tu... cermin compact powder ni bentuk melintang... Senang nak tilik2 muka.. Apa yang pasti... muka saya sgt2 selesa & serasi pakai compact powder ni.. Dan...kulit tak berminyak & melekit. Bila dah habis yang ni...agak2 compact powder aper lak menjadi pilihan hati ?? Atau...sy stay dengan compact powder Clear Smooth All In One Shine Free Cake Powder..

MAYBE SHE'S BORN WITH IT.

MAYBE IT'S MAYBELLINE.

20 comments:

CIK JATT said...

cantik casing dia. best eh lya. jatt masih setia ngan PIXY. nanti habis yang nih, bolehla try. harga pun lebih kurang jer

Salina@IbuAqil said...

Yang, ina x leh ler pakau compack powder ni muka naik gatal2 x tau nape.. Skrg pakai bedak baby johnson jer.. Huk3!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik bekas dia tu..harga pun berpatutan..
lily sblm ni pakai silky girl..tp muka kering..x sesuai pakai bedak..just pakai BB Cream jer..

~izan~ said...

packaging yg cantik. pinky.. akak pernah sekali je pakai maybelline ni dulu. lps tu pecah sbb jatuh,tukar brand lain plak =)

eB ezrin said...

o ye ker? pttla adeq eB bli... hu3... x tau...

Mama Gee said...

ehh murahnyaaa.....
harus terjah ni sbb bedak pun hampir habisssss

::NureeN:: said...

cantik bekas.. x pernah try pon pakai maybeline.. slalu pakai mac sbb beli kat kakak nureen murah slalu dpt diskaun.. ;)

lianalovekhairi said...

bekas bedak ni cantik.....mmm,tunggu bedak dot...dot... ni habis baru try maybeline

Run Away said...

packaging dia cute ar...maybeline antara kosmetik yang ok..

ieda said...

akak pakai baby johon punya compact powder dik .. :)

suhaina laui. said...

cantik! dh try ronastura lom? org kate compact yg tu pon ok

...sWeeT uMi... said...

umi pun pernah pakai compact powder ni...skrg tukar pakai simply ct, saje nak tukar ekekeke...tapi maybelline mmg best...

mummy_ayu said...

Ayu pun..guna maybeline gak..

kayrul-shah said...

cantik bekas bedak compact tue..kayrul baru je beli bedak compact silky girl magic BB tue...ntah tahun bila la plak nak abis..hehhehe

Liza said...

Dulu pakai ni, cuma lately tukar Loreal....

Cik Rose Cute said...

Cik Rose jarang pakai bedak powder nie....tapi paling suka Miyamilah....Maybeline dah try pakai best jugak....

MamaYatie said...

packing baru ek?selalu bualt jer..nak gi beli tak terpergi lagi..huhu

anisalya said...

pernah pakai maybelline tp kejap je. lpeas tu tukar ke silky girl. sekarang ni guna garnier BB cream je. ringan je teksturnya.

mamaNoriz said...

TQ lya sbb kasi akak ide nk beli bedak apa sbb compact cosway skang dah abis...

Anonymous said...

compact ni bedak die cepat pecah.. dh pernah try