Monday, October 3, 2011

MOOD yang POSITIF


Warna boleh mempengaruhi mood seseorang. Jadi untuk kembali positif di pagi hari....Dekatkan diri dengan warna-warna cerah. Ini kerana warna2 cerah seperti merah, kuning, biru & hijau membuatkan kita jadi energertik, ceria & penuh idea. Sebab tu budak2 sgt aktif kalo kat playground...sebab kat situ penuh dengan warna2 yang ceria yang dapat menarik minat si kecil & membuatkan mindanya lebih teransang.. Haaa... jadi pemilihan pemakaian untuk ke pejabat mungkin boleh mempengaruhi mood ni :-)

18 comments:

dinor's family said...

betul tu...sbb tu la imah suka warna hijau kuning......kedahnya warna game bola la..la...

diana said...

kena pakai baju warna warni la ke opis ..
heheheheh

~izan~ said...

lya kaler apa hari ni? hehe...

lianalovekhairi said...

Baru perasan...baju kerja ku byk yang warna gelap2x.....patutlah xceria & kurang idea, huhuhu......

CIK JATT said...

lagi-lagila monday kan. memang kena paksakan diri untuk ceria start kerja. seb baik jatt pun pakai colourful hari ni

by the way, cantik gambar tu. sesuai ngan topik:)

Qhaifa Nur said...

betul tu warna boleh pengaruhi kehidupan kita..suka warna pink

...sWeeT uMi... said...

tul tu warna mempengaruhi mood kiter hehehe...no more monday blues today ehehehe....cantek la pic tu...i like (^__^)

eB ezrin said...

betol, stuju :)
ps: eH lya dh poskan paper psl aerish tuh kan? x sampai la lya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Betul tu..warna boleh mempengaruahi mood kita..jika nk ceria..pakailah warna2 yg ceria juga..Lya pakai warna apa hari ni?? ;)

Salina@IbuAqil said...

Hari ni ina berbaju kurung MERAH lya.. Sakit mata org nengoknya.. ;p

Cik Rose Cute said...

betul tue lya...hihihi

::NureeN:: said...

warna membawa keceriaan.. yg ellynyerr kipas tue dh rosak huhuuu

maszmadi said...

erm..... nak kn pi kedai baju ni, beli baju baru yg kaler2 ceria.. hehe

munna said...

kak munna pun suka pakaikan anak2 dgn baju2 yg colourful dan ceria

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

comeynya model tu...nak cubit2 je pipi dia

mamaNoriz said...

betul betul betul..
tapi upin ipin asyik pakai kuning dan biru jek..

hhehehe

Lee-Yan-Naa said...

betul2..kalo pakai warna cerah mesti ceria semacam je kat opis :D

Yan said...

my first boy agak lasak masa kecik. akak suka pakaikan baju warna merah. bila ada yg cakap merah akan jadikan dia lagi active, terus tukar warna..heee.. work sikit lah.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (105) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (65) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) DapurLyaBerasap (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (22) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa+fasya (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)