Tuesday, October 18, 2011

Persiapan Harijadi Asya : Goodies Bag

Tahun ni 1st time saya buat sendiri goodies bag untuk birth asya pada Nov ni.. Tapi bukan cantik pon..Biasa2 jer..Tapi xpelah...yang penting puas hati sebab buat sendiri.. Dulu time wedding pon ada sebahgiaan goodies bag sy buat sendiri.. Tapi utk wedding dulu saya guna kertas yang cantik. Untuk asya ni saya just guna kertas A4 kaler purple.. Senang.. xyah main potong2 dah..

Ni pic asya beserta dengan tulisan yang saya print untuk dilekatkan pada goodies bag tu.

Zoom In

Yang dah siap dipotong

Hahaha...ekceli malu nak tunjuk.. sebab xde apa yang special..melainkan kasih sayang yang tercurah semasa membuatnyer.

Ni lah rupanya...belum siap lagi ni... Sebab nanti akan tebuk lubang & di masukkan riben purple gelap..Dan bahagian atas tu akan tertutup. Yang tu kerja2 last bila dah letak bahan2 kat dalam tu.. Jadi sehingga semalam..baru 25 pcs yang berjaya disiapkan. Untuk simpan goodies bag ni sebelum digunakan.. Boleh la menyimpannya sama sprti melipat paper bag biasa tu... Untuk tenggok rupa sebenar goodies bag ni... kena tunggu dalam 2 minggu lagi kot... hehehe

32 comments:

emma said...

sllnyer buat sdr wpun penat tp mmg puashati kan.. hehehe

syariza09 said...

rajin dan kretip :)

mummy_ayu said...

comel la....mesti Asya suka nanti...

suhaina laui. said...

semangat n sgt2 rajin....utk yg tersayag ape saje sanggup kan xternilai rasanyer ;)

wan nurul hezrina said...

waaah banyaknya goodies..seronokkan kalau kreatif?lagi seronok rasa bila anak seronok tgk hasil kerja mama dier

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

rajin n kretif lya...seronoknya

Cik Rose Cute said...

wALAUPUN GUNA KERTAS A4 BIASA TAPI SANGAT2 KREATIF LA LYA...HIHIHI

@lfidah @dim said...

wah kreatifnya lya..bt sndri puas hatikan alya..lgpun boleh menjimatkan kos..

maszmadi said...

rajinnyer... beruntung asya ada mama macam lya..

ZanaNordin said...

sweet...
yg penting kasih sayang yg di curahkan...

Liza said...

kreatif, cantik!!!!!

wah, bgs persiapan dibuat awal..

MrS. F!zA said...

wowieee..rajin lya.. bt sdri mmg kena amik masa lama skit..

mamashikin said...

gigihnya lya buat..takpe lya kreatif..kalau sy..huhu hancur...

lianalovekhairi said...

rajin betul awak ni LYa......

Zue AnnaLeeya said...

simple xpe lya...
yg pnting kita puas kan???
meti asya hepi sbb mama dah buat cantik2....

3AZ pon nak gak goodies tuh...
eheheheh....

Zana Adieyza said...

rajinnya.. comel goodies bag ni..

Qhaifa Nur said...

kreatif sungguh mama asya ni...
semuanya untuk sapa..untuk asya lah..

mamaNoriz said...

wouuu...

betul besaran sambut ni Lya!

rajin nye awak... respek la ;)

IntaNBerliaN said...

Mesti asya suka kan.. lbh2 lagi mama asya ni ikhlas membuatnya.. :-)

btw, kreatif lah...:-)

::NureeN:: said...

cantik... klau kita dekat bleh la join ;)

Nazayiena said...

rajinnya Lia buat....janji puashatikan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

weee..cantik dh tu Lya..
Kreatip juga Lya ni..
Tak sabar nk tgk gmbr2 B'day Asya nnt..mesti meriah ni..^_^

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. kreatifnye... kagum sgt.. buat sendirik dgn penuh kasih sayang..

pena rozie said...

kreatif....

ratusiput said...

kreatifla...betul kan kalau buat sendiri puas hati cuma kena prepare awal je la...ngah imagine ni camne lya lipat kertas tu...especially part yg bawah...rajin2 nanti buatlah tutorial :) leh pinjam idea kalau nak buat majlis nanti.lebih jimat kan.slamat berkenalan :)

~izan~ said...

betul la kata ratu,wat tuto lipat tu cmner,kreatif yg amat ni..kalau akak,ntah bila la siap hehe..mesti nnt asya baca n3 ni bila dah besar dia terharu =)

LadyBird said...

rajinnye akak.. buat sendiri ke beg2 ni kak?
bgsnye.. cantik lah kak..

CIK JATT said...

wah! rajinnya lya. cantik. budak2 mesti suka bila dapat ni

Mama Gee said...

apalah ade dlm tu agaknya...

kayrul-shah said...

rajin dan kreatif betul la lya nie..walaupun berkerja masih ada masa nak siapkan semua nie...

Ms Fai said...

goodies bag ni nmpk cntik sbb dibuat dgn penuh kasinh sayang ;)

salam perkenalan kak...jemput singgah "teratak kecik" fai ye...hehe...

alyyani said...

mesti meriah bday party asya nanti. :)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (108) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (70) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) mama+papa+fasya (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)