Friday, October 21, 2011

PHOTOSHOOT : Gadis Melayu Terakhir

Salam Jumaat... Penghulu sekelian hari. Semoga semua blogger berada dalam keadaan sihat2 sajer.. Dan terima kasih jugak buat semua pgunjung2 baru ke blog ini.. Salam perkenalan buat semua :-) . Berbalik pada tajuk, 2-3 hari lepas sempat berphotoshoot dengan asya.. Hehehe... Gini la kami anak beranak...dengan gambar tak pernah bosan. Saya memang tak pernah jemu nak rakam memori waktu asya membesar.. Sebab inilah satu2nyer zuriat yang saya ada. Tak nak terlepas moment2 bersamanya.. Dan saya paling takut kalo satu hari nanti saya hilang ingatan memori lepas.. Dan saya juga takut kehilangan kenangan sewaktu mgandung & melahirkan asya dulu.. Sebab tu,, saya selalu coretkan memori saya membawa asya ke dunia b'ulang-kali...supaya saya sentiasa ingat ttg itu.. Saya sakit...macam2 perkara boleh berlaku.. Ini pun, ada banyak kenangan2 lama yang tak ingat.. Mujur ada gambar & kawan2 yang sudi bercerita ttg kisah lalu...lama2 boleh la ingat. :)

Cewahhhh... ada gaya gadis melayu terakhir tak ni???
Insyallah.... doctor to-be !

Yang ni candid... tapi nampak natural jer..

Ni kes senyum paksa... sebab sebelum tu, dia ngamuk skejap sebab tgk "bibik" aka kakak anah (hehehe....smpai skarang asya pgil bibik) main kat luar.
Bila tunjuk kamera..sempat lagi tu senyum.

Senyuman paksa lagi ni

Jeling tu....

cewahhhhh.... anak dara mama.

Agak-agak time ni asya sebut ape ??? 
sampai muncung mulutnyerr

hehehe,,, dah kembang hidung asya ni..
 Masa ni dia buat hal, dah jerit2 nak ajak main basikal  kat luar rumah.

" Happy Weekend To Me & Orang2 Ganu "
Ape plan weekend ni???

32 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe...leh jadi model kanak2 dah ni...

Kakzakie said...

Kakak memang suka kalau masuk blog ada N3 anak-anak. Tak kiralah gaya pa saja sedap mata memandang.

Moncong mulut pun comel kan... cuba kita hihi...

Phat said...

bergaya sakan anak awak ye...tp betul la..kat blog la kita nak catat segala memori...hehe...any way nanti jemput dtg ECM pada 27-31 Oktober 2011 ada promosi kraf...phat bertugas sabtu siang je..hr lain x bertugas hehe...iklan promosi ada kat blog.entry wordless wednesday yang terbaru...

~izan~ said...

slmt bercuti lya..kalau akak jd lya pun cmni la,merakam detik2 anak2 membesar dpn mata..tp akak ni tak sempat,ntah apa ntah disibukkan ehehe...

mmg ada gaya tu gadis melayu terakhir hehe,comel!

eB ezrin said...

mmg comel gadis melayu itu :)

CIK JATT said...

cantiknya anak dara nih. dahla pandai posing.
ya la kan lya. kat blog ni la kita simpan semua kenangan2 kita. tak mustahil kita boleh lupa satu hari nanti

Nazayiena said...

Hari nie sana cuti yea....cantik asya pki baju pink....foto2 pun semuanya cantik...

wan habibah said...

pandai nya bergaya depan kamera

Zue AnnaLeeya said...

yg muncung tuh asya ckp "MAMA UCUK".... hehehehe....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..macam2 aksi Asya..Comel..
Apsal mulut muncung tu..Marah mamarazzi erk.. ;)

Adylia Qarissa said...

alahaiii..senyum paksa itu menggoda auuuwwww ;)

IntaNBerliaN said...

comel.. suka gambar asya yang muncung tuh!!... hihi

maszmadi said...

cam sonot jerk layan asya posing kan...

Cik Rose Cute said...

hihihi...jadik model asya ya....mungkin makan mcd yang terbaru kot...

dinor's family said...

comelnya gadis melayu terakhir ni,
imah pun ada sorang anak dara ni..kecik2 mg gadis melayu terakhir...tp bila dah mula bsek. udah berubah jadi brutal lak hu...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel..insayallah lya sempat bersama asya sampai dia dewasa....
moga allah memeberkati lya

alia haryanie said...

comel asha..keletah anak2 buat ibu makin kuatkan lya..moga lya sekeluarga sihat dan sentiasa dlm rahmat Allah Taala.amin.Lya nampak makin ceria skrg..Alhamdulillah..:)

alia haryanie said...

comel asha..keletah anak2 buat ibu makin kuatkan lya..moga lya sekeluarga sihat dan sentiasa dlm rahmat Allah Taala.amin.Lya nampak makin ceria skrg..Alhamdulillah..:)

Salina@IbuAqil said...

Amboi2!!! Anak dara sorang ni bkn main lg dia.. ;)

munna said...

comel asya..... happy weekend juga buat lya

S.U.R.I.A.T.I said...

pandai brgaya ank lya ni..comel mcm mamanya. tp agak tersentuh bace n3 ni.."saya paling takut kalo satu hari nanti saya hilang ingatan memori lepas.. " (touching dear)

mamalieyna said...

hikhik...cumel~ senyum paksa tak tahan tu..hee~

::NureeN:: said...

gadis melayu yg comel.. pink lg g2.. pandai posing ;)

Ena said...

memg comei dan ayu..

|| NaFiRaa || said...

memang comey.. ayu jek..

kayrul-shah said...

bergaya sakan asya..dah makin pandai buat gaya model la..

wan nurul hezrina said...

ala ala janganlah lupa kenangan masa ngandung n bersalin tuh..mmg susahtuh masa ngandung n bersalin.byk rintangannya..lupa tinggal handpone takper=)

cumilnya..nurul suka tgk asya senyum..agaknya mumcungtuh sebut ibuuu kot=)

syariza09 said...

comel berbaju kurung, bagus dia. x smua budak suka pakai baju kurung

fieda said...

asya ni mmg pandai bergambar kan..mcm model je..senyum melebor..

eisyaawie said...

jumaat yang d tunggu...minggu ni bawak anak-anak jalan kat padang astaka...lama dah rasanya tak main playground...

Totie@Tomy said...

bestnya lama tak merasa cuti hari jumaat..masa sekolah jerk dapat merasa..

anisalya said...

sama la mcm husben sy. disebabkan operation yg dia dh lalui, ada certain benda yg dia tak dpt nk ingt. kdg2 tu tak ingt lgsg. kdg2 tu dh bertahun br dia ingt semula. sy doakan yg terbaik utk adik.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)