Friday, November 11, 2011

Ada Apa Dengan 11.11.11??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Dah petang baru bersiaran secara live.. Pagi tadi kurang sihat.. Ambil pil tahan sakit & rileks sikit.. Lepas ok tu, siap buat nasi lemak lagi... Dn bakar daging sampai hangus... sebab tak teringat sedang membakar daging td.. Ngeh2.. Entri tadi,minum kopi banyak-banyak tu di draft semalam & autopublish pagi tadi. Hehe..ramai yang kata kenapa kat saya kena rekod camtu yer?? Ekceli saya bekerja bukan di pejabat2 pengurusan biasa yang terletak di bangunan-banguna pejabat tu. Tapi pejabat kat kawasan industri yang berada di kawasan laut. Company tempat saya bekerja ni terlibat dengan industri marine y melibatkan "ship building & repair"... so memang sgt2 safety. Kapal-kapal lak melibatkan kapal2 kerajaan & komersial..Orang2 luar yang masuk ke kawasan tempat kerja saya ni pon, memang akan direkod utk safety.. Manatau ada kecurian atau apa2 pon.. Barang kapal harganya beribu-ribu & lebih. Pasal rekod pekerja keluar masuk pon...memang penting, mybe sebelum ni pernah ada kes tertentu..jadi sebab tu memang ada rekod keluar masuk walaupun sistem fingertech dah digunakan..

penyeri entri 
2 hati ini mempunyai hobi yang sama... iaitu SENYUM depan kamera.. Walau dimana-mana pon!

Agaknyer..sebab apa luas sangat tu mulut asya???

sayang mama banyak-banyak!!

Ada apa dengan 11.11.11???? Nothing special... tapi tarikh hari ini memang sangat unik sebab tarikh yang cantik ni jatuh pada hari Jumaat.. Dan lepas ni, last tarikh cun kita boleh jumpa...12.12.12... Kena tunggu 1000 tahun lagi kot untuk kita jumpa tarikh yang tersusun macam ni?? 1000 tahun lagi??? Isyallah...kalo dunia ini masih berputar..generasi-generasi kita akan berjumpa kembali pada tarikh yang tersusun tu.. Kita memang tak mungkin kan?? Dan hari ni, 2 orang sahabat baik saya menamatkan zaman bujangnya... Tapi saya  dapat attend majlis pernikahannya, sebab kurang sihat.. Tapi, saya akan ke majlis perkahwinan kesemua kawan-kawan saya pada keesokkan harinya !!

" Fantastic Friday : 11.11.11 "

---> baru nak bw... tp slow2...kalo x sempat akan bw malam ni :-)

17 comments:

-fieda- said...

arini mmg sgt istimewa sbb 11.11.11 jatuh pada hari jumaat...

ct rahani said...

anak ngan mamanya sama comel la.. :)

Phat said...

setuju ngan fieda istimewa sebab hari ni jumaat..nak tau cerita phat x pasal hari ni

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/11/111111.html

Ros said...

Salam,
Manisnya senyuman dua2 beranak ni...

Cik Rose Cute said...

Memang unik tarikh hari ini....

mamalieyna said...

mmg special kan hari ni..rasa nak je beranak hari ni..hee~ tp lum cukup bulan daa..ngee~

happy weekend lya~ comey dua beranak ni suka senyum ^_^

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sama la nothing special sgt pun..cuma tarikhya unik n cantik..

Puan Kutu said...

kebetulah hari jumaat, istimewa tarikh nie..cuma ada yg terlalu taksub dengan tarikh keramat nie..tu yg tak bagus..

number is just a number..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hari & Tarikh yang Istimewa..tapi takde apa2 speciallah hari ni..tido jer memanjang.. :)

*Sgt sweet Asya kiss mama tu.. ^_^

Salina@IbuAqil said...

Jumaat penuh barakah.. Lya TC yer dear.. Jgn keje berat sgn.. Kesihatan plg utama..

ieda said...

aah cantik kan ..
hurmm x tahu leh jumpe layie tahun2 yg cantik nie atau tidak .. doa2kan lahh

aloor cute je asya tuu .. memang uols nie kaya dengan senyuman .. suke tgk pic asya cium lya tuuu .. tetiba rasa sayu dik ... huhuh

mamaNoriz said...

akak pun story psl ni...

date cantik pd hari yg cantik kan...

Cho Zila said...

suka sesangat tengok gambar anak beranak ni... mesti keje mommani mencabar gak yerk.... memang semalam takder spesel pun just keje..keje... keje...

faiz said...

jom follow blog saya ni juga jomwayangku.blogspot.com

IntaNBerliaN said...

tarikh ni mmg cantik... lg satu tarikh 20.11.2011 pun cantik jugak.. :-)

::NureeN:: said...

ceria tol lya & asya.. mcm nureen & elly jerr kat sebelah join sama :)

...sWeeT uMi... said...

ternganga asya..mmg happy sgt2 la tu hehehe....11.11.11 mmg cantek je tarikh tu...tambah plak jatuh ari jumaat (^__^)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)