Monday, November 21, 2011

Aku Tetap Pilihan-Nya

Assalamammuakaun & salam sejahtera

1st saya mohon ampun maaf kalo banyak typing error sebab mata x berapa naknampk lg. Ni pon menaip smbil kenyit mata sebelah. Seksa sgt. Mungkin ramai kwn2 tertanya kemana saya menhghilanglang ke belakangan ni. Sebenarnarnya saya sakit & warded lama kat wad.

Lerika kejadian saya pengsan kat rumah. Saya pon xtau apa apa yang berlaku. Sebab ambulan ambk kat kat rumah. Berhari-hari gak gak saya x ingat  sedar apa2.

Macam biasa kdua-dua tangan saya hancur. <e,amng reject branulla. Nak ambik darah pon x boleh. Temat y tgal kat keher & celah kankang jer. Kali ni celah kankang y jd mangsa. Memang sajit sgt2. Tuhan jer yang tahu.

Ke dua-dua kaki pon habis lebam2. Bibir pon habis lebam. Kata doktor sbb kurang oksigen. Sy sy nak menangis..nak lepas semua rasa ni. Samapi sekarang sy mash x leh nak berjln. Mata msh tlalu kabur.. Kali ni dockata sel darah putih terlalu kurang n ada infection pd dada. sy x tau...sy hanya berserah padaNya. Sy x pernah mohon untk jd mcm ni. Doc suspek sy kna ;glukoms,,, isitu sy sksn khlsngsn penglihstsn delsmsnys. zjd, ksli ni sy xleh tsngguh lg utk jumps pksr msts. zzsaya tsnggung sejk bulsn 7 hsri tu lg. zitu kslapan tbsar sy.

kesayangan mama dunia akhirat. andai mama x dpt menemanimu membesar d dnuia ni..ingatlah, kasih syg mama y x pernah putus.y selalu ada utkmu. mama syg asya sgt2. syg melebihi apa y mama milikiki

tq buat ank sedara y tlg siapkan entri ni

65 comments:

MrS. F!zA said...

lya admit rupanya..tertanya jgk nape lya lama tk update blog..berehat lah lya.. harap lya cepat sembuh dan sihat semula mcm biasa..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

lya..
akak doakan lya baik2 sahaja...teruskan perjuangan ....
moga cepat sembuh ok

Zue AnnaLeeya said...

smoga lya cpt smbuh....
jaga diri yer....

anisalya said...

bersabar la dan insyaAllah, lya akan sht2 je.

IntaNBerliaN said...

MasyaAllah.. sy xtau lya jd gini.. terkejutnya saya.. saya doakan lya cpt2 sembuh seperti sediakala...

moga lya dapat menemani & melihat asya membesar di bumi ini...

S.U.R.I.A.T.I said...

Lya....rindu sgt kat lya...
lya jgnla sedih2 ye. lya mesti kuat smgt. insyaAllah..lya akn sembuh cpt.wlupun br mengenali lya, tp..su rs mcm dh lama kenal. & su sgt suka brkawan dgn lya. InsyaAllah, su akn selalu berdoa utk kesihatan lya.

mamashikin said...

lya..patut lah takde entri baru kat blog lya..
lya sakit rupanya..semoga lya cpt sihat yer..kami doakan lya dari jauh..sedih pula baca enri lya kali ni..
lya kena kuatkan smgt yer..Insyaallah asya ialah kekuatan lya ..semoga dipermudahkan segalanya..

Sue* mamaID said...

semoga awak cepat sembuh...kuatkan semangat...

Qhaifa Nur said...

begitu besar dugaan buat hambanya, moga tabah dalam mengharunginya...

berdoa cepat sembuh jua...

cik dah faridah said...

jgn cpt pts asa yek..smga lya sihat sediakala....kuatkan semangat yek demi fain & asya...

mama irfan said...

Ya Allah... Moga cepat sembuh ya Lya...amin...

kak lya kena kuat...

Ina Haireina said...

lya.. semoga lya terus kuat dan tabah menghadapi dugaan dariNya.. saya doakan semoga lya sembuh dan sihat seperti sedia kala..

Kella said...

Lya... sedih nya terasa di hati.. membaca dan melihata keadaanmu begitu!
tabahlah wahai sahabat... ku doakan dikau selamat .. pulih seperti sediakala...
hnya doalah yang mampu ku lakukan untuk mu.. smoga doa doa kita semua dimakbulkan Allah.. =)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lely dh agak lya sakit ni sbb tu lama tak apdet..
kat fb pun takde...
apepun Lya, semoga awak tabah hadapi ujian ni...

semoga cpt² sembuh, jaga diri yep..
jgn paksa diri ..

e-dayah said...

semoga cpt sembuh kak lya..amiin.

Normaliza said...

Semoga cepat sembuh dear...tabah ye..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

semoga cepat sembuh lya, berat sungguh dugaan mu

Mama Balqis BPB said...

sMOGA LYA CEPAT SEMBUH...MARILAH KITA SAMA2 DOAKAN KESIHATAN KAWAN KITA INI..

wan nurul hezrina said...

kuatkan semangat yer lya..sedih bergenang air mata nurul ngan ayat terakhir lya.n bila baca perkataan yang typing error lagi buat nurul sedih.betapa lya semangat nak menaip..sabar n kuatkan semangat demi org yang lya cintai.may allah bless u lya=)

Liza said...

Lya masuk hospital. InsyaAllah, akan sembuh.... Kami doakan Lya cepat sembuh dan boleh bersam-sama Asya dan keluarga

Imah Dinor said...

yaallah semoga dberi rahmat dan cepat sembuh ye....

Fiza Z. Abidin said...

semoga cepat sembuh ye...byk kan berehat...

eB ezrin said...

eB aminkan stipa doa utk lya... amina min rabilalamin... moga cepat sembuh yer dear... kami bersamamu insyaallah

eisyaawie said...

semoga lya cepat sembuh...dan bersama-sama keluarga semula...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sedeynya lya bila eija baca n3 ni..
lebih2 lagi bila kenangkan asya yg masih kecil..
kuat btol semangat lya menempuh semua dugaan ni..moga lya terus tabah dan kuat harungi semua ujian ini..moga lya cepat sembuh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga lya tabah & kuatkan semangat..
Moga cepat sembuh Lya..
kami sentiasa mendoakan kesihatan Lya..

- dieyana - said...

lya, moga cepat sembuh....kuatkan semangat...

- dieyana - said...

lya, moga cepat sembuh....kuatkan semangat...

sailaaf said...

sedihnya kak. sbar ye kak. sama2 kita berdoa.

Nad @ MamaZakwan said...

sedihnye..!
tabahkan hati lya..
jangan pk yg bukan2
byk2 kan rehat..
kami sentiasa doakan agar lya cepat sembuh dan dpt bersama kluarga tercinta

jgn cepat putus asa, k!

...sWeeT uMi... said...

sedih umi baca entry ni...patut la lama lya tak update...umi doakan yang terbaik tuk lya...amin...

umialya said...

kuatkan semangat demi keluarga, moga Lya cepat2 sembuh, kami doakan yang terbaik, aminnnnnnnnnn

fieda said...

tak sedar bergenang airmata ni baca entri lya..kami sekeluarga hanya mampu doakan agar lya diberi keajaiban dari ALLAH SWT untuk sembuh...semoga lya sekeluarga tabah menerima dugaan dari ALLAH..Sesungguhnya ALLAH amat menyayangimu sehingga diberi ujuan sebegini...

AiSHieY said...

Kuatkan semangat awak Lya...ujian tuh tande Dia masih mengingati awak...kami doakan awak sembuh seperti sediakala...wat mse skrg ni jgn pkla hal ofis...awk rest jer dlu...bila betul2 sembuh bru dtg ofis tau...sori xdtg wat lawatan ke umah awk...insyaAllah ade mase nti sye pi yer...awk byk2 sabar tau...

|| NaFiRaa || said...

mago lya terus tabah dan kuat hadapi ujian ini.. zura doakan moga lya akan cepat sembuh dah kembali seperti biasa.. take care dear~

::NureeN:: said...

MOga cepat sembuh ya.. nureen ada sms ari tue, sbb nk update pasal lya, anak sedara lya yg reply.. apa2 pon nureen doa moga lya terus tabah & cekal utk hadapui ujian ini.

miera said...

bersabae yer lya..moga epat sembuh...kami sentiasa doakan utk lya..

Salina@IbuAqil said...

Ina tolong eB aminkan doa2 lya.. Jgn mengalah Lya.. Kuatkan semangat Lya.. Kami semua mendoakan mu..

Puan Kutu said...

sy dapat rasakan yg awak sakit,sbb dah lama tak update..

apapun take care.Semoga cpt sihat..

suhaina laui. said...

salam...lya...semoga lya cepar sembuh...sabar ye lya ALLAH sedang menguji lya lagi...fain&asya sentiasa disisi lya

Ena said...

moga lya terus diberi kekuatan dan ketabahan dalam mengharungi ujian dariNYA..

mamalieyna said...

moga lya terus diberikan kekuatan tuk bertahan...take care~

Musliza Hasni said...

beratnya dugaan mu..lya kena kuat..jgn putus semangat..smg keluargamu jg kuat & tabah menghadapi dugaan ini..

~izan~ said...

salam lya..akak lmbt tahu psl ni..maaf sbb lama xsinggah sini..

apa2 pun akak doakan lya cepat sembuh dan lya kuatkan semangat demi anak tercinta. semoga kesakitan itu cpt berakhir..Amin...

sue zainun said...

aritu ada dgr lya masuk hospital tp xsangka lama plak :(
sue doakan moga lya cepat sembuh ye..insyaallah..
banyakkan berehat..jangan pikir bukan2..xmo stress2..

berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul..apa yg boleh cuma doa sebagai pengganti diri sue untuk Lya.. take care :)

aminnn...

wifenavy said...

Lya kuatkan semangat yer..
Speechless.. berat mata memandang berat lagi bahu memikul..

Cik Rose Cute said...

Hai! Lya....Kuatkan semangat terusik hati cik rose baca n3 lya kali nie....Patut la...Lya dah lama tak update blog...Hati cik rose berbisik jugak mungkin Lya sakit tak pun asha sakit....Semoga Lya redha dengan ujian Allah....Cik Rose Doakan supaya Lya cepat sembuh...Selawat banyak-banyak...Allah itu Maha Berkuasa dan Maha Mendengar rintihan hambanya...Amin.....

Ladysirna said...

Salam Alya, bersabarlah sesungguhnya Allah itu amat menegtahui setiap sesuatu, moga alya cepat sembuh dan dapat membesarkan asya hingga dia dewasa dan menjadi insan berguna...amin...

My Life's Journey said...

salam pekenalan ..harap sisi cepat sembuh dan gembira selalu ..amin :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy baru jmpa blog awak..semoga awak kuat ya..sy doakan awak sembuh

Masya said...

semoga cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.. kuatkan semangat yer...

maszmadi said...

ooo patut arr sepi tanpa asya blog nieh...

moga lya cepat sembuh n kuat semangat demi asya n fain k.....

munna said...

lya....

kuatkan semangat ye...kak munna doakan lya cepat sembuh ..dah rindu dgn entry lya dan asya ni...

pnsusu said...

YA ALLAH...........sembuhkanlah sakit hambamu ini...hanya padamu kami berserah...amin


lya..tabahkan hatimu

mamaNoriz said...

ya allah..

simpati dgn nasib awk...

tu yg pelik mana lya pegi?

sabar lah yea...doa dan tawakal...

akak doakan lya cepat smebuh dan ceria kembali...

ummi_khalish said...

to Lya..semoga Allah sentiasa melindungimu dan keluarga...be strong...

Totie@Tomy said...

lya kena kuat demi anak dan suami..saya sebagai kawan mendoakan moga lya cepat sembuh..amin amin amin..

CIK JATT said...

Ya Allah. terkejut baca entry lya.

patutla lama lya tak update blog. banyak2an doa eh lya. be strong dear.
mudah-mudahan lya cepat sembuh.

MamaYatie said...

dah agak dah bila n3 bday tergantung...tp terbizi & tak smpt bw..
Lya, semoga cepat sembuh...harap2nya tak melarat...kuatkan semangat yer (walaupun org yg menaip ni pun tengah menitik air mata)..

Mama Gee said...

lama mama tak bw...sampai tertinggal berita yg lya sakit...sabar ya lya...dugaan kita ni mcm2...mama mendoakan yg terbaik buat lya..semoga cepat sembuh ya..

Myra Jay said...

Lya, moga cepat sembuh ye, Myra tau Lya kuat hadapinya..

mummy_ayu said...

baru terbaca Lya...ya Allah...terkejut Ayu..
sabar ye lya...semoga L:ya tabah hadapi dugaan nie..and semoga Lya cepat sembuh..rajin2 makan ubat key.

Nazayiena said...

Patutlah lama x update blog,Lya admit wad yea....
Harap Lya berehat sepenuhnya dan cepat sembuh.

ct rahani said...

tabahkan hati ye lya.. sedih sgt baca entry lya nih.. sy doakan semoga lya kembali sihat walafiat.. Amin Ya Rabbal Alamin..

nabila azmi said...

semoga cpt sembuh...amiin

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)