Monday, November 14, 2011

Asya 3rd Birthday Bash : Birthday Girl !

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Alhamdulillah... 4.11.2011 berlangsungnya majlis harijadi asya yang ke-3.. Ekceli tarikh lahir asya 3.11.2011, tapi majlis dianjakkan pada hari Jumaat sebab kat sini merupakan weekend. Ingat nak buat malam 3.11.2011, tapi takut kelam kabut.. Sebab birth asya yang sebelum ni semuanya di sambut pada malam hari.. Kiranya ni 1st time buat siang hari. Dan terima kasih buat semua yang sudi hadir.. memang sempoi & sampai penuh rumah yang kecik tu.. Harap berpuashati dengan semua menu simple yang disediakan.. Huhu...saya xde ambik lgsung pic menu hari tu... Ok la.. Jom layan aksi-aksi birthday girl ni.

Birthday cake yang ke-3 buat asya

Happy 3rd Birthday Sayang
3.11.2011

Untuk pertama kalinya boleh tengok senyuman asya semasa sambut birthday.. Untuk 2 tahun sebelumnya... asya xde senyum2.. masam jer.. Kali ni memang dia ceria sgt. Sebab tu saya terlalu x-cited nak buat majlis ni, sebab saya tau asya dah mula tahu erti ni.

Wajah kegembiraan jelas terpancar

Senyuman lahir dari hati

Asya kontrol senyum

Kemain lagi berposing

ahhaiii... adakah ini wajah tension sebab makin meningkat usia??

Aksi spontan dari asya.

xsited nak tiup lilin

Merenung kek... dah  x sabar nak ngapppp

sekuat hati... tarik nafas & hembus

Ni pic time petang dah.. Rambut pon dah bersebai.

Yang ni je la pic birth girl yang saya kongsikan. Ekceli ada melambak lagi, sampai xtau nak ambik y mana.. main ambik random jer ni. Memang saya happy sgt, sebab dapat gembirakan hati asya.. memang x cukup rehat time tu.. Dengan nak prepare goodies bag lagi. Sampaikan, malam selepas birth asya tu, saya jatuh sakit..sampai xleh nak bangun. Sakit kepala yang amat.. Huhu..sian asya.. Nak wak ganer sayang...mama ni kalo buat kerja over sgt mulalah jatuh sakit. Tapi mujur x melarat sgt. Lepas ambik ubat & tdo sekejap..Lepas tu dah lega. Ada lagi pic birth kami bertiga lak... akan menyusul kemudian... Buat dalam 1 entrikan nampak meleret sgt.. :-) 

**pic x memuaskan, sebab setting kamera x ngam time ni.. Lagi pon photo-g hari tu anak sedara sy.. Tu x sempat nak tuko2 setting.. Dan edit pon ala kadar jer ni..

50 comments:

mama irfan said...

bagus asya dapat mama yang sanggup berkorban utk asya... sanggup buat goodies bag yabg kiut tu sendiri... cantik lak tuh...

btw comel asya posing depan kek...

happy birthday syg...

'moga panjang umur, jadi anak yang solehah, baik hati dan menjadi anak yang dibanggakan oleh mama dan papa' amin....

Zue AnnaLeeya said...

comei2.... lgpon awal2 dah tgk kt fb tadi... hehehe

MamaEma said...

hepi birthday girl..

:: Mrs.Eady :: said...

ala comel nyer anak dara :)

Kakzakie said...

Bila dah 3 tahun dia dah mula tahu erti gembira dan menikmati bersama kawan-kawan yg hadir Lya...

Happy belated birthday sayang...

wan habibah said...

lawa lah skirt asya...

Ina Haireina said...

amboii.. nampak sedapnyee kek.. di tambah lagi dengan model comel cantik manis lagi tu..

EEEii.. geram je tengok asya ni.. rase nak cubit2 je pipi tu.. hehehhe..

Qhaifa Nur said...

hepi bufday Asya...makin besar, makin cute....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..sangat comel Asya..
kemain happy..dah pahamkan hari tu nak raihkan hari dia..posing pun cun..sama posing ngan gambar kat kek tu.. ^_^

maszmadi said...

wah!! cantik kek besday asya.. ada lg x? nak sikit???.....

Cik Rose Cute said...

Alolo...comel sangat....mesti happy asya kan...hihihi

eB ezrin said...

cantek sgt2, x kesah pn. suker jerk :)

lia said...

asya... chantek...
kek asya.... pon chantek...
posing2 asya.... jugak chantek...

overall party ni sgt hebat...

|| NaFiRaa || said...

nampak sgt asya happy.. ceria jek wajah dia.. happy birthday asya.. moga jadik anak solehah yer..

cantek sgt kek asya.. suka!!

IntaNBerliaN said...

alaa xpaa xsmpat tukar setting pun.. sbb asya mmg dah comel..!!

bdk2 semuanyaa comel2.. lg2 asya dah pandai bergaya.. lglah comel.. :-)

mamalieyna said...

sporting asya berposing...comel~ sukee nengok.. ^_^

Kella said...

asya cantik bak princesss la... =) untung asya.....
selamat ari lahir asya.. moga besar nanti jadi anak yangberguna.. solehah..

nurbeena said...

hepi birthday Lyafarina yg comel lote.
cayang dia muah2

nurbeena said...

sory ....aunty tersilap...hepi birthday Asya

Imah Dinor said...

sukenya asya nak tiup lilin tu....comel sgt...

ieda said...

eppy bday asya .. cantik2 pic semua nie lya .. asya memang boleh jadi model cilik ! :)

besar kek .. sedap nieee

munna said...

comelnya asya... ceria je...anak kak munna sokmo bad mood masa nak tiup lilin

sue zainun said...

bertuah asya tau dapat mama mcmnie..asya kena saaaaayang mama banyak2..hihihihi

n buat mama asya jangan la sampai jatuh sakit..huhu nanti asya plak risau..okehhh..

auntie tgk kek tu cantik sgt la..xsampai hati nak mamam..

MamaYatie said...

tngk gambar kek saje tak nampak besar, bila asya diri kat kek baru nampak..besor rupanya!

Rtp Farra Arisha said...

comelnya si asya! :'))

MaMa AiNi said...

`hepi belated bezday asha`..ehem..bezday asha sama dgn mama 3/11..

syariza09 said...

bday girl dh pandai posing..buat party mmg penat tp sronok semula bila tgk pic2 ni kannnnn

pnsusu said...

comel asya nie.....

happy belated birthday asya..moga menjadi anak yg solehah..amin

lizz said...

sangat comel...macam2 gaya ader...apepun Happy Birthday Asha

fieda said...

asya dah besar..dah semakin memahami keseronokan bila sambut besday..cian mama asya sakit yer..tgk tu mama sanggup berkorban untuk asya tau...tomeyy asya..

anisalya said...

at least ada kenangan utk asya. birthdays anak2 pun sy celbrate dgn potong kek je. tak ada buat besar2an lg. mungkin nxt year buat kot.

aTy _faRed~ said...

asya pandai posing..suke bergambo n cute..!!! hepy belated besday to asha..dokan semoga asya menjadi anak yang terus taat pada kedua mak pak nyer..:)

♥SyilaSyira♥ said...

hepy besday..cutenya kek tu...

KhaiRin said...

happy belated asha...semoga jd ank yg solehah aminnnnnn

Munnafendy said...

comelnye kek dierrr...sama comel ngan tuan kek... =)

wan nurul hezrina said...

semoga asya bahagia n diberi kesihatan yang baik=)panjang umur n murah rezeki..sweet baju asya n kek dia.warna2 lembut belaka

Semut Senyum said...

wah wah wah.. pda 3hb. asya wat sambut birthday ke-3.. asya, aunty doakan asya membesar menjadi anak yang solehah, taat dan patuh pada mak dan ayah.. jgn nakal2 ye sayang....

Lina said...

salam perkenalan...thanks follow blog n dah follow back

happy belated birthday buat asha...cute sgt gambar2 dgn kek tu

wahida said...

hepi belated beday asya...

kek comel, asya laaaaaaaagi comel!! nak cium boleh?

hai dear, tengs drop by my blog...awat tak follow sekali?

kita dah follow sini lama dah...hehe...

ct rahani said...

cantik kek.. asya pun kemain sonok dpt potong kek ye syg.. :)

Kazman & Sue said...

salam kenal...

selamat hari jadi dari kami sekeluarga...

Jejari niza said...

follow sini..

http://wwwjejariniza.blogspot.com/

Sabihah said...

Happy belated bday asya...cutenye die...^^

mamaNoriz said...

nak nyanyi lah utk ank dara comel ni..

"panjang umurnya, panjang umurnya, panjang umurnya serta mulia...serta mulia, setahun lagi"

lagu besday indon kena nyanyi slang style rossa tau...hehe

stay cute, moga membesar kuat dan sihat ajdi anak yg solehah yea cayang!

fieda said...

lya..kak fieda doakan lya cepat sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti sediakala...kami semua rindukan lya..

makdara TERdiva said...

birthday girl kemain comel berposing :D

ratusiput said...

besarnye kek dia...jeleslah aunty ciput :

fieda said...

lya...rindunya dgn lya...:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

happy belated b'day asha..cantiknya kek asha..pink purlpe..
asha pun sgt comel..^_^

~izan~ said...

comelnya birthday gurl..tutu pun cantik..kek pun..semua cantik! hepi btul tgk muka asya tu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)