Monday, November 14, 2011

Asya 3rd Birthday Bash : Dekorasi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Akhirnya.... setelah delay seminggu , baru nak start keluarkan gambo2 semasa birth asya baru-baru ni.. Yang jadi lambat tu sebab nak buat tapisan gambar...ada banyak sangat,xkan nak masukkan semua.. Nipon, bila dah ditapis pon, macam banyak jer. Jadi untuk entri birth ni, memang full entri bergambarlah.. Sebagai pembuka entri untuk birthday asya ni, saya mulakan dengan dekorasi untuk birthday asya tahun ni.. Tahun ni merupakan tahun ketiga, kali ni pilih tema purple+silver.. Dekorasipon simple2 jer.. Sekadar nak menceriakan suasana.. Dan yang pasti..paling suka tengok asya.y sgt2 excited. 

Dekorasi yang sgt2 simple utk background. Seksa sgt nak lekat belon kat dinding tu.. Bayangkan, berapa kali belon tu meletup la..Tercabut la.. Tapi mujur, dah dekat kul 3pm tu...semua dah stabil, walaupun pening kepala gak mula2 sebab nak suh belon tu melekat..Alternatifnya.... guna doubletape y tebal, tp yang jenis bila cabut tak kotorkan dinding. Boleh cari kat kedai RM2.

Dan...mencari banner ni sekian hal... Banner asya y tahun2 sebelum ni dah koyak... Terpaksa beli baru. Yang sakit jiwanya, habis tawaf semua kedai kek & pasaraya kat Kemaman n... Banner semuannya yilllekkk... Time org x nak tu..melambak jer nampak.. Last2, adalah kat sebuah kedai kek tu... Tapi banner y ni jer ada... Ambik jer la... sebab pagi sebelum majlis berlansung baru beli ni..

Kos Banner : Rm 4.50

Belon kaler purple& silver ni pon beli kat kedai RM2 ajer... Gigih memanjat malam sebelum majlis sebab nak gantungkan belon-belon ni semua. Saya just beli sepeket2 untuk setiap warna. Setiap paket ada 24 pcs..

Kos Belon : Rm4.00/paket

Goodies untuk kawan-kawan asya.. Lepas habis n3 birth nanti, saya tunjuk cara2 nak buat handmade goodies bag. Saya sediakan 50pcs goodies.

Kos Goodies Bag :
Kertas A4 paper- yang sedia ada
Riben - Rm3.00 untuk 2 roll
Makanan dalam goodies - Rm 30 ( kek apollo, jelly, snack, lolipop & makanan ringan )

Saya beli kesemua makanan untuk diisi dalam goodies bag kat kedai borong..jadi memang dapat harga yang sgt2 berbaloi.. Rm30 untuk 50 goodies bag...untungkan??? Tu pon ada lebihan makanan lagi.

Kek asya untuk tahun ni... Simple jer... Idea ni saya cilok dari link yang pernah diberikan oleh MamaYatie.. Tqvm :-)

Dan...inilah birthday girl !!! Yeayyy!!! Terima kasih jugak untuk hadiah birth in advance dari Tok Ma asya... Dapat satu set baju ni & dipakai time birthday tu.


Asya yang sgt2 exsited

Sebelum tu... kita layan dulu ekpresi wajah asya semasa masuk umur 3tahun.
Time ni baru bangun tdo ni.. sebab tu rambut serabai jer.
hehe..sempat lagi tu

muka nakal & happy...sebab dah besooo!!

ahhhh..muka teruja!


Opppssss.... ada banyak lagi gambar...Tapi entri selepas ini yer.. Ni baru n3 pemanas.. Entri birthday girl akan menyusul selepas ini... 

29 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

1st of all, happy belated bday asya..baru nk wish mintak maaplah yek..nway, suke entry2 psl bday nih..=D

Ena said...

simple tak pe.. yg penting.. MERIAH! kan lya.. nampak wajah happy dak asya.. ena pun tak pernah buat gini lg kat umah sendiri.. aritu wat kat adika si kakak je..

MrS. F!zA said...

rajin lya deko semua.. kos pon byk jimat

S.U.R.I.A.T.I said...

su pun suka sgt...xsabar2 nak tggu n3 beday yg seterusnya. nak tgok asya posing byk2!!! :D

Adylia Qarissa said...

meja tinggi sangat..kene panjat kerusi :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Simple tapi sangat cantik dekorasinye..Cantik kaler purple tu..
Happy sungguh B'day girl tu.. ^_^

eB ezrin said...

eB suker, kalo la eB dekat, sure eB ngan muker x malunyer jemput diri sendiri utk gi hik3 >_<

...sWeeT uMi... said...

eppy besday asya...semoga menjadi ank yg bijak dan solehah...amin...amboi kemain excited dia....gabungan color purple ngan silver ni mmg cantek la, i like hehehehe

che mid said...

A very busy bbeday girl's mom...

IntaNBerliaN said...

gambar asya yang nakal n happy tu comel..!! geram jer.. hihii

::NureeN:: said...

best klau dpt join ni.. moga asya membesar sbg anak yg solehah yerr syg..

Lelaki Ini said...

besnta ada ank..
dapat smbt bufday anak!
hehehe
hepi belated bufday!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

deko yang simple dan menarik...

cepat tak sabar nak tengok aksi asya lagi...

Ibu Lala said...

Happy belated bufday asya..semoga menjadi anak yang baik dan solehah. Ameen..Nanti visit blog auntie ye...

Imah Dinor said...

meriahnya n sgt2 happy birtday girl tu...xsabar nak nengok lbh byk picnya...

MamaYatie said...

apa nak dikata lagi...memang Mama Asya bijak merancang budget...meriah, lengkap tp underbudget..tahniah Lya..

comey la birthday gurl pakai ceket ropol2x..hehe

Zana Nordin said...

HAPPY BELATED BIRTHDAY ASYA

nampak meriah...
esp bila tengok muka asya yg kemain happy berposing ngan belon2..
sure hilang penat mama dia buat preparation utk majlis besday asya nie kan....

mummy_ayu said...

cantik la...deco simple...tapi menariks...goodies pun comel..and buzzday gir.memang tomei.love the tutu..nak cari gak nanti tuk Iris.. :-)

Cik Rose Cute said...

Bukan main ceria Si asya ya....hihihihi...

Cho Zila said...

ok sesangat kalau rajin.. dapat buat majlis yang meriah dan berseri2 hasil tangan sendiri.. nampak suka asyatu..nampak sangat...

aanie said...

cun la gabungan kaler belon tu...

teringin nak belajar buat goodies bag tu...mmg menjimatkan...

Pn. Zana said...

simple tapi cntik . eh, nnti nk la cara2 buat goodies bag tu .:D

fieda said...

sume comel2 dlm gambo tu..goodies beg pun comeyy..

Kella said...

olololo... tomeynya si asya nih.... hehehe... comey baju dia gok.. =)

Nazayiena said...

Semua deco sendiri memang menjimatkan di samping kita puaskan...

anisalya said...

comel asya. gigih mama buat dekorasi. hehehe...

wan nurul hezrina said...

mesti seronok sangat asya=)sukalah dengan baju warna warnie tuh=)

wan nurul hezrina said...

mesti seronok sangat asya=)sukalah dengan baju warna warnie tuh=)

PCL said...

owh cantiknya deco utk besday party tu...bertuahnya Asya. Hepi belated besday to U Asya dari PCL.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (132) WEEKEND (104) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (64) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) DapurLyaBerasap (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) PETUA (9) Idea Bento (8) KuMeowww (8) Travel (8) mama+papa+fasya (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)