Tuesday, November 22, 2011

Bila Aku Di Uji....

Assalammualaikun & salam sejahtera

Jutaan terima kasih buat semua rakan  terus disisi sejak dulu lagi. Terima kasih atas atas doa kalian y ikhlas y tulus serta selalu mdendengar kata hata hamba ini. Terima kasih kasih kesih kasih kerana kerana tak putus2 dengan doa untuk saya & asya. Hanya tuhan mampu membalasnya, Amin

Setiap kali jatuh sakit.. S sentiasa berusaha mencari kekuatan tu. Waaupun x mungkin org dapat memahamimina. Walau setiap kali saya menangisgia..tapi org masih belum tentu memahaminyan elainkan insan yang betul2 menrasai penderiritaan ini. Mereka itu, Fain ..suami ang sentisasa ada disisi & juga mama yang hingga kini yerus disini menemani diri ini utk mersai kesakitan ni. Dan tak lupa teman seperjuan seperjuangan  turut merasainya n memahaminya iaiutu Ina Ibu Aqil serta Eb Mama Earissh n Eed. Kami seiribg nerkongsi rsa y yang sama. Sebab kami memahamami apa  apa y berlaku.

Asya... saru2nya zuriat y kami miliki. Walaupun pada saat2 akhir kewujududannya disangkal, tp kuasa allah swt, tiada siapa mamapu melwannya. Dia hadir utk menemui mama n papanya. Sama sperti Aqil y akhirnya hadir menemui ibu n aahhnya, Kuasa allah tiada siapa mampu melwannya.  Sewaktu di warded baru2 ni, berhari-hari saya x bjumpa assya..askhirnya hasil rayuaan papa asya sister benarkan asya masuk skejap utk jumpa mamana. Ya allah..hanya tuhan  tahu pilunya saat itu.

Kesan luka pada bibir masih belm pulih. Bla snum, msti berdarah. Masa dlm wad, bibir saya biru,katanya sbb kekurangan oksigen. Sy xtau nak buat mcm mna lg..wlaupun s sdaa upaya mjaga ksihatan, tp msih tetap sakit. Andai saya pergi sblumsmpat mohon ampun mahn dgn smua shabat2 sy, sy n=mohon agr smua shabat2 sy ampunkn sgala dosa2 saa & halalkan sgakanya.. Doakan agar sy dipnjangkan umur serta dmurahkan rzeki hendknya, amin.. Ya Allah, rsa seksa sgt nak siapkan satu n3 ni. Mungkin ini y terakhir dari saya smpai sy betul2 sembuh..atau akan ttp myusul n3 strusyna. Smua bgntung pd keadaan n situasi. Byk lg n3 birth asya y sy nk abadikan kt sini, klo pnjang umur akan myusul hingga sy btl2 sembuh, Sy btl2 rindukan kwn2 sy smua.. tp keadaan btl2 mbtskan sy utk bw lg. Insyallah, bla smua smbuh..sgalanya back to normal.

45 comments:

- dieyana - said...

Insya-Allah, Lya....dah sembuh nanti, kita cerita banyak2 lagi ya! Amin.
Hanya Allah yang Maha Mengetahui....setiap yang berlaku adalah ketentuan-Nya. Pasti ada hikmah yang tersembunyi di sebaliknya.

wan nurul hezrina said...

ok takpe lya.menitis airmata baca=(semoga lya cepat sembuh yer..take a good care dear..

syariza09 said...

akk tahu lya kuat..teruskan perjuangan lya demi ank tersayang...kami semua sentiakan doakan lya cpt sembuh

cik dah faridah said...

insyaallah..lya kuatkan semangat...sedih sgt bila lihat lya keadaan gini....tabah yek...smga cpt sembuh..kami smua mendoakan yg terbaik utk lya...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

Ya AllaH ..kau panjangkanlah umur sahabatku ini..murahkan rezekinya serta sihatkanlah di seperti mana kau sihatkan orang lain...

lya...teruskan berjuang..moga asya dapat membesar dengan kasih sayang mama serta papanya........

fieda said...

lya..bykkkan bersabar yer dgn ujian yg ALLAH berikan ni..DIA sayangkan lya sgt sbb tu lya diberi ujian sebegini...saya dapat merasai apa yg lya rasa merindui seorang anak apabila tak berjumpa wlpn sekejap...insyaalah lya akan diberi keajaiban olehNYA...

*tgh bergenang airmata ni....

IntaNBerliaN said...

lya.. jgn ckp camtu.. sedihnya saya.. apa2 pun, saya tetap doakan yag terbaik utk lya... smoga lya tabah n kuat semangat utk hadapi semua ni yer..

Lelaki Ini said...

adoyai!'kesiannya...
sy doakan semuanya baik2 saja!

S.U.R.I.A.T.I said...

Ya Allah...sembuhkan alyani...panjangkn umur beliau & berilah kesihatan yg baik utk beliau membesarkn anaknya dgn sempurna spt ibu2 yg lain..aminnn..

che mid said...

Maha suci Allah sedang menguji mu. Dan setiap rasa sakit itu insyaallah akan menghapus dosa.. jadi tenang dan zikir banyak-banyak ya..

MamaYatie said...

Sebaknya hati....
betul kata Lya, hanya mereka yg melaluinya akan lebih memahami...
kami hanya mampu mendoakan dari kejauhan..
semoga Lya terus tabah & kuat..
semoga Allah SWT berikan yg terbaek utk Lya...
AMIN!!!!

Imah Dinor said...

kami suma terharu dgn semangat lya YG KUAT N TABAH....

fieda said...

INGIN TURUT BERKONGSI PENDERITAANMU...

http://mylovely-fieda.blogspot.com/2011/11/doakan-yg-terbaik-untuk-kawan-kita-lya.html

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Banyakkan rehat Lya...
menitis air mata lily baca entry Lya ni..sedih..

Berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikul..Doa lily moga lya tabah & kuat untuk menghadapi semua ni..Take Care Lya..

maszmadi said...

moga lya kuat kuat kuat dan kuat demi asya n fain..

semoga cepat sembuh yerk lya, masz tunggu n3 birth asya lepas nieh...

Ema said...

SEMOGA CEPAT SIHAT LYA :(

Zefa NorAsmara said...

Sebak dada kakakmu ini membaca catatan mu.. semoga cepat sembuh dik.

aanie said...

semoga cepat sembuh....

eB ezrin said...

sebak eB bacer.
dear, u betol, hanyer yg merasainyer sajer yg tahu perasaan yg mirip itu... yg paling sebak biler kiter raser cam x mampu nk dukong @ pgg anak2 pn... tuh lagi buat raser down sgt...
pe pe pn kami akan sentiasa berdoa buat u... aminnn rabilalamin..

Cute Mum said...

Lya..
Allah sayangkan Lya..
Insyaallah Lya akan cepat sembuh..
Kuatkan semangat demi Asya dan Fain..
Banyakkan berehat yer..

|| NaFiRaa || said...

Lya.. kuatkan semangat yer.. kami semua akan sentiasa mendoakan Lya akan cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa..
take care yer..

Dalila Hamid said...

Ya Allah... sayu baca... moga cepat sembuh, kuatkan hati dan tabah menerima dugaan ini dan banyakkan berdoa ye...

Aisumi Chan Kawa'i said...

insyaallah.. kuatkan semangat.. banyak bersabar ye sis :-)

Salina@IbuAqil said...

Lya..
Tiada sekelumit dosa lya yg perlu ina maafkan..
Tiada apa yg haram perlu ina halalkan sepanjang persahabatan kita..
Kuatkan semangat lya..
Doa kami sentiasa mengirimu..
~sebak~

wanie amerie said...

sabar ye lya.. semoga cepat sembuh & sihat utk keluarga tersayang..

eITA said...

Lya...sabarye...Insyallah Lya akan sembuh mcm biase...kami slalu akan doaakn Lya cepat sihat....

Zue AnnaLeeya said...

lya...
sebak kakzue tau...
kakzue tau lya kuat....
fain, asya dan mama lya sentiasa di sisi lya...
kakzue dan kwn2 yg lain pon sentiasa sokong lya...
lya mesti kuat...
kakzue tau lya mampu...
jg diri yer lya...
smoga lya cpt smbuh... aminnn...

mama irfan said...

moga lya sembuh dari penyakitnya...
amin...
kena kuat semangat yer sbb itu salah satu cara untuk kita lawan penyakit kita... sentiasa ingatkan Allah...suami, anak dan keluarga sebab itu sumber kekuatan kita

Mama Gee said...

take care ya lya...semoga sembuh seperti sediakala...

munna said...

InsyaALLAH... pasti semuanya akan baik semuala lya...kami semua akan terus berdoa utk Lya

Puan Kutu said...

lya..kuatkan semangt..

walaupun sy tak memahami penderitaan itu, sy dpt merasakannya..

sentiasa mendoakan yg terbaik utk kesihatan lya, asya dan fain..

Hanna said...

semoga liya kuat..moga cepat sembuh..amiin...

::NureeN:: said...

lya harus tabah & cekal ya.. sama2 kita doakan utk lya.. semua utk lya & family.. take ur time, bila dh betul2 sihat baru lya berbw k..

apa2 take care & doa nureen sentiasa mengiringi

Myra Jay said...

Lya, semoga tabah dengan ujian ini ye & moga Lya terus kuat mengharunginya..

Bersabar dengan ujian ini ye Lya..

mama aini said...

LYAfrina..semuga cepat sembuh..amin..ya hanya org2 yg pernah mengalami & yg pernah menanggungnya tahu & faham bagaimana erti sebuah kesakitan..sabarlah menghadapi dugaan dr allah..mama juga adalah slh seorg pesakit kronik..hu2x..

Rtp Farra Arisha said...

:'( i'm so sorry of you. i do really hope you will be recovered very soon! :)) jaga diri slalu yah!

KhaiRin said...

sakit tu tanda allah syg kpd kita...
semoga cpt sembuh

Cik Rose Cute said...

Sedihnya....Lya jangan cepat putus asa lya....Semoga Lya sihat seperti dulu....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Doa kami dan kawan2 sentiasa mengiringi Lya, Allah bg ujian untuk org yg kuat mcm Lya..Bertuah Lya dapat suami yg sgt memahami dan setia..

fantaghiro ms said...

Semoga cepat sembuh. Amin..

mama rifQy said...

Lya..Sabar banyak2 ye dear..Lya kene banyak sabar !Tuhan sentiasa bersama2 nga org yang sabar..

~aSHa~ said...

salam lya...sori...xtau lya warded....baru ni bukak blog kt komputer....sori sgt2222....

moga ada keajaiban dlm diri lya... amin....

Ena said...

Memg sebak baca n3 lya..

Moga Lya terus kuat.. kami tahu lya kuat dan boleh terus bertahan..

mummy_ayu said...

semoga cepat sembuh dear..and terus kuatkan semangat!!

Nazayiena said...

Kak Nurul doakan semoga Lya cepat sembuh dan dpt bersama family spt biasa espc.bersama asya...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)