Wednesday, November 23, 2011

Coretan Hari Ini

Assalammualaikun & salam sejahtera

Coretan untuk ari ini. Kononya blog ni x b'update. Tp selagi ada kudrat n kekuatan slgi tu sy akn cba utk update wlaupun lm ada kkuatan utk bw lg, insyallah 2-3 hari dptla sy BW..Tunggu saya yer.. Entri2 ni pon sy autpublish. Lg pon sy on9 ni pon dgn bantuan ank sedara y selalu disisi n mjaga saya. Sy akui sy ms lg btl2 lemah n x kuat. xtau apa y tjadi, tp sy kerap kali pengsan kebelakangan ni. Ni mkn pon seksa sgt, sbb pedih kesan luka kat bibir. Malam kelmarin jatuh katil. xtau nape selalu pitam.. Dan petang kelmarin pitam lagi.. kna skali dgn dgn sawan. Lepas kejadian sgt2 mlemahkan n myakitkan.

pic ni masa asya nk datang tgk mama dia kt spital.. pic dari anak sedra
 tp kesian sbb asya xleh jumpa lgsung mama dia.

Anak sedara y selalu bersama. Yang menjaga asya tiap kali sy warded. 

Alhamdulilah.. hati ini semakin kuat. Walau jiwa ini masih lemah. Insyallah, kekuatan itu ada jauh disudut hati ini. Amin.. AKU KUAT UNTUK MENGHADAPINYA.

29 comments:

Kakzakie said...

Lya... kakak sedih dan sayu jadinya. Kakak rasa Lya mengandung lagi kot. Tetiba kakak teringat macam mana masa nak dapatkah Asya dulu... doa mohon padaNya Lya... moga Lya selamat dan sihat.

~aSHa~ said...

sib baik ada anak buah yg boleh diharap....

Kella said...

Lya tabah ya.. segala yang terjadi tetap punyai hikmahnya tersendiri.. InsyaAllah.. kita kawan kawan lya sentiasa ada untuk support lya.. doakan lya... =)

wan nurul hezrina said...

cayalah lya.kuatkan semangan demi asya kay=)

::NureeN:: said...

insyaALLAH lya.. kekuatan lya ada pada asya & fain.. moga cepat sembuh ya.. ;)

Cho Zila said...

hanya doa akak kirimkan semoga tabah menghadapi dugaan... syukur ada yang sudi membantu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Banyakkan rehat Lya..
Jaga kesihatan ye..
Rindu kat Lya & Asya..

Zue AnnaLeeya said...

olorrrr.... comei asya posing gitu...

smoga lya cpt sembuh spt dulu...
jaga diri yer...

mummy_ayu said...

yes..Lya memang kuat & semoga kekuatan itu dapat menyembuhkan Lya selaind r usaha2 lain of coz and dengan izin Allah..insyaallah...

ala..siannya Asya, dtg comel2 nak jumpa mama yer..nie mama dah balik dah, be good girl key....ingatkan mama makan ubat semua tau!!

semoga Lya cepat sembuh ye ..

maszmadi said...

masz tau lya kuat..... so banyak kan berehat n jgn lupa makan ubat.....

tq jugak buat anak sedara lya coz tolong postkan n3 lya ni yerk.. lepas windu kami pada lya n asya the posing gugirl of course... hehe

nurbeena said...

Semoga Allah merahmatimu. Walaupun kita hanya baru berkenalan di alam maya, akak dapat merasakan apa yg adik rasai. BIarpun Allah menguji kita, semoga dengan ujian itu menghapuskan dosa2 kita. Akak juga seorang yang sering sakit cuma masih bertahan.

KhaiRin said...

sentiasa positif dgn memikirkan keajaiban2 yg bakal allah berikan kelak...
semoga cpt sembuh
aminnn

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

moga cepat sembuh ye...bertahan dan terus bertahan..kami mendoakan lya

dakcik said...

semoga lya cpt sembuh yek..amin..

lia said...

get well soon, dear...

Sabihah said...

Smoga cepat sembuh..byk2kan bersabar..semua penyakit ada ubatnyq..yng penting jgn mudah putus asa.insyAllah...^^

MamaYatie said...

Lya jgn banyak gerak la...risau dengar asyik pitam..takut waktu pitam jatuh ke tmpt yg tak sepatutnya & cedera kat lain pula...

cepat sembuh yer...

fiza said...

Doa saya semoga Lya cepat sembuh. Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul. Smoga di beri kekuatan dan semangat yg tinggi dariNYA untuk melawan penyakit.

Take good care of yourself yer.

Salina@IbuAqil said...

Kuat!! Kuat!! Kuat!! Lya kuat!! Amin!!

eB ezrin said...

amin amin rabila alamin. tc yer

|| NaFiRaa || said...

aminnn.. moga lya terus kuat dan tabah hadapi ujian nih.. kami semua doakan yang terbaik buat lya..

Izan Ishak said...

berat mata yg memandang, berat lagi bahu yg memikul... moga lya terus kuat dan kuat utk asya n fain.... amin....

Zie said...

Semoga cepat sembuh.. yer..

Nazayiena said...

Lya semoga cepat sembuh ya dan sabar serta tabah menghadapi dugaan ini semua...

munna said...

DOA KAK MUNNA SENTIASA BERSAMA LYA... BAGUS ADA ANAK BUAH KESAYANGAN...

ct rahani said...

semoga lya terus diberi kekuatan.. amin..

IntaNBerliaN said...

moga lya kuat semangat demi asya..

CIK JATT said...

sebak sangat bila baca entry lya. but i know u are strong.kuatkan semangat lya
moga2 lya cepat sembuh. rehat banyak2. take care dear

fieda said...

cepat2 sembuh ye lya...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)