Wednesday, November 2, 2011

Monica Bay Beach

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Jumaat baru-baru ni sempat makan angin pantai...Buka mulut luas2, biarkan angin masuk..ha...makan angin la tu sampai perut berangin.. Hehehe.. mengarut sungguh saya ni. Sebelum-sebelum ni pon dah banyak kali publish pasal pantai Monica Bay ni.. Pantai ni nama kampungnyer sebelum diglemerkan ialah Pantai  Teluk Mak Nik..   Tp mybe nak dikormesialkan, bertukar pada nama Mo-nic-ca Bay.. Tapi kalo kat sini lebih dikenali sebagai Pantai Intan sebabnya.. pantai ni betul2 mengadap pejabat INTAN... y selalu org gov bekursus tu.. Petang2 memang meriah kat sini...ramai org lepak2 sambil minum+makan2..xkrg juga y bdating..   Dan pusat bkumpul group Satria Neo, pixie ...kalo dulu...masa musim main layang2 n wau tu...memang sgt2 meriah..Kalerful jer kat udara nun.. Ok la.... jom layan wajah kesayangan saya menikmati angin pantai.. Tiada apa yang beharga melainkan dapat merakamkan wajah insan tersayang setiap masa..Saya memang x pernah jemu untuk merakamkan moment2 terindah dalam kehidupan ini...sebab kehidupan ini terlalu indah untuk dibiarkan tanpa kenangan.

Wajah kesayangan mama...  yang memberikan sejuta kekuatan n semangat utk terus kuat melawan segala sakit ni.. Untuk terus kuat agar boleh sentiasa berada disampingnya... untuk melihatnya menuju ke alam dewasa...

Renungan yang mungkin penuh pengharapan... agar selalu  ada keajaiban dalam kehidupan ini. Renungan ini bisa mengalirkan air mata seorang ibu... renungan yang membuatkan mama terpaku.

Senyumanmu...yang selalu terukir di wajahmu.. Senyuman yang membuatkan hati mama senang n tenang ketika melihatnya. Senyuman yang penuh kebahagian.. Senyuman yang bisa menjadi penawar segala kelukaan.

Makin hari....semakin menuju kedewasaan.. Tamak kah mama sebab ingin selamanya asya menjadi baby mama... walaupun suatu hari asya akan menjadi "somebody",,, akan menjadi milik insan bernama suami... dan akan menjadi seorang mama juga... Tapi selamanya... asya adalah baby mama..

sayang... terima kasih kerana hadir dalam hidup mama..Terima kasih kerana terus kuat bertahan untuk mama.. Mama tahu...apa y asya lalui pada saat itu.. sebab kt sama2 melaluinya..dan kt sama2 mberikan kekuatan pada diri kita untuk terus survive..

Asya sayang... pada tarikh ini 3 tahun yang lalu... mama sedang bertarung nyawa untuk membawamu ke dunia. Antara hidup dan mati saja pilihan yang ada untuk kita sayang..Tapi mama terus pertahankan untuk tetap membawamu ke muka bumi ini.. 

Siapa sangka.... bayi yang pada awalnya disangkal kewujudannya..akhirnya kini semakin meniti usia dari hari ke hari... kamu sgt kuat syg.. mama tahu itu,, sebab berbulan lamanya kita berkongsi jasad.. dan paling menyedihkan.. mama turut membawa asya merasai segala kesakitan mama saat tu.. maafkan mama sayang!! segala yang berlaku adalah kerana kita pilihan-Nya.

kini...walaupun ada masa2 kesukaran dalam kehidupan.. tapi kita tetap berbahagia kerana dapat melalui setiap saat bersama. kita terus bersama hingga nyawa yang memisahkan kita.

Dan.. sisa-sisa kehidupan yang tinggal ini akan diabadikan sebaiknya bersama kamu sayang.. Semoga asya merasai keindahan memiliki mama.. semoga asya merasai segala kasih sayang n pgorbanan mama untuk kamu.. sesungguhnya asya adalah anugerah yang terindah. moga dipanjangkan umur mama untuk melihat asya berjaya d dunia n akhirat.. sesungguhnya..mama sgt2 sayangkan asya, melebihi nyawa mama sendiri.

~ Always Be My Baby ~

32 comments:

mama tisya said...

cantik spek pink tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

comey je asya...

dinor's family said...

anak2 mmg sumber kekuatan kita...suka tgk asya posing2...comie jer....

~aSHa~ said...

dekat sgt dah dgn umah sha tu....dok singgah pung



masa keje aritu...hari2 mengadap laut..buka tingkap mengadap laut..

fieda said...

tersentuh hati kak fieda dgn entry lya ni...kak fieda hanya mampu doakan semoga lya dan asya akan terus berbahagia selamanya...

IntaNBerliaN said...

cewahhh pandainya bergaya.. siap pakai topi n spek pink lg.. hihii

Salina@IbuAqil said...

Lya, Asya kuat kerana dia memiliki seorang mama yg sgt kuat.. Kekuatan itu datangnya dari Lya.. :D Dialah juara hati Lya.. Macam Aqil jgk juara dihati Ina.. ;D Dan mereka tetap satu2nya BABY kita sampai akhir hayat.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Anak adalah segala2nye..mereka permata yang tak ternilai..

smartlah gaya Asya..Comel..Gambar2 pun cantik2.. ^_^

eB ezrin said...

kater2 lya tuh buat eB sebak ... hu3

eB ezrin said...

kater2 lya tuh buat eB sebak ... hu3

::NureeN:: said...

lama x dgr crita lya ke sini.. ;)
comel asya pandai bergaya

wan habibah said...

comelnya asya,,, semoga besar nanti menjadi anak yg solehah... nanti dah besar blh jg mama,,

mamaNoriz said...

mmg fotogenik anak dara sorang tu....

kalah lah emak dia nanti...hehehe

Semut Senyum said...

asya kuat mcm mamanya lah....

tengok gambo asya banyak2... tingin nak ade anak sendiri.. ehheheh =)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel asya...
pernah gak lepak kat situ mas akursus kat intan dulu..

Kella said...

semoga jadi anak yang solehah ya asya...

r|nA @ ja|j|na said...

ewah, kemain posing dak asya neh..ginilah kalau ade emak yg camwhore, haha..

Kakzakie said...

Asya cantik baju pink, spek pink, jam pink - suka pink ye sayang:)

PinKy MoMMa said...

monica tak menahan huhu..feeling macam duk obersi pulak kalau pegi sini..

alorlorlor comelnyerrr spek dia ;)
warna pink lagi..auntie pink pinjam boleh?

MamaYatie said...

terharu...........

Nazayiena said...

Anak adalah segalanya bagi kita sumber kekuatan pd diri kita....
tentu nyaman menghirup udara segar di tepi pantai pd suasana ptg ya...

Zue AnnaLeeya said...

kemain posing dgn spek pink... heheheh

mamalieyna said...

Alhamdulillah dapat sama2 menikmati kehidupan yg indah ni...sweet in pink colour~ ^_^

MrS. F!zA said...

amin..moga asya dpt membesar bagai juara depan mata mama...

maszmadi said...

x mor sedey2 yerk lya, mesti asya pon x nak tengok mama dia sedey kan.....

but gambar memang class sangat..

ieda said...

seronoknya
kalau tgk asha posing nie .. mcam nak jadi kanak2 balik je ekekek

munna said...

WAH...BUKAN MAIN BERGAYA ASYA SIAP DGN SPEK MATA PINK LAGI TU

ct rahani said...

syahdu lak baca ayat2 lya utk asya tu.. sebak dh nih.. huhu..

sgt comel si asya ni.. pandai plak tuh dia posing.. geram jer.. :)

|| NaFiRaa || said...

tersentuh plak bila baca n3 nih..

Ekmi Rabat said...

semoga akak kuat bersama Asya. Kagum dgn semangat mu. btw, nama Monica Bay tu mmg komersial betul

Puan Kutu said...

puitis betul siap baik kata...

asya anugerah terindah..:)

suhaina laui. said...

LYA...mature je asya bila posing ni mesti mama ajar kan asya hehehe....sayu lak rase hati bila baca en3 kali ni...ape2 semoga semua sihat selalu....amin

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)