Tuesday, November 1, 2011

Sediakan Payung Sebelum Hujan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Sekadar mengabadikan kenangan.. Kat mana-mana..kalo ada kamera, memang jadi jer posing. Mohon ampun maaf kalo ada yang terjeluak tgk semua pic2 ni.. Sebab saya memang kaki gambar.. Saya lebih suka mengambil gambar orang.. Tapi sesekali tu... nak jugak berposing yer.. Kisah tembak menembak ni terjadi secara tak dirancang... hari Ahad baru2 ni, time lunch. Kalo dirancang, confirm pakai baju cun2.. Ni pakai baju buruk jer.. Ekceli time ni ofismate ada bwk dslr... dan dia mintak tunjuk ajar nak guna setting2 dia semua.. Alang2  tu terus jer terjadinya photoshoot ni.. Dapat ofismate sekepala & se-geng.. Tu yang ngam tu.. Jadi belaka... hehehe. Untuk intro...mempersembahkan pic saya berpayung pink berlatar belakangkan yard. Akan datang... nak publish pic dgn ofismate lak..

Kebetulan plok... serba pink.. Termasuk dengan payung tu skali.... 

lagi senyuman y x berapa nak menjadi dari saya.. Saya senyum memang kaku sket..

 Misi mempromosikan payung... 1 Malaysia...1 Payung.. Eyhh jadi ke gitu??? 1 Orang 1 Payung.. baru ok kan.. he he he.

MOTIF..... sediakan payung sebelum hujan.. Kat pantai timur ni musim monsoon.. Hujan lebat manjang.. Tapi mujur hari Ahad tu cuaca ok sket..Tu y dapat b'photoshoot tu.. Hari ni pon, cuaca ok.. Mendung jer.. Tapi semalam memang hujan lebat. Rasanya...malam ni confirm hujan lebat. Ok.. cepat-cepat beli payung yer..untuk berlindung dari PANAS & HUJAN. 


C.O.M.I.N.G  S.O.O.N
Tak tau la bila terasa rajin nak publish pic2 kat jeti ni.. memang banyak ambik shoot kat jeti ni.. rela tu time lunch tu buat photoshoot.. 

15 comments:

mama tisya said...

best posing if ada geng sekepala

Salina@IbuAqil said...

Pic last cantek lya.. Hik3!! 1 Orang 1 Payung 1 Malaysia.. Hu3!!!

IntaNBerliaN said...

xsabar nk tgk photoshooot kt jeti.. hihii

Dalila Hamid said...

skrg rmai tgkp gmbr posing dgn payung.... nice foto..

fieda said...

wah...mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasi..hehe..padan la asya pun kaki gambor..asya nak masuk 3 taun kan..oo sama la dgn maira..dia kuat mkn nasi tak..?masih minum susu..?maira kurang mkn nasi,nak susu jer memanjang..

LYAfrina said...

fieda:

hehe.... a ah..hari khamis ni ckp 3 thn.. oo..sbayalah dgn maira ni.. asya mmg problem bab mkn ni.. kna paksa dia mkn nasi.. tu pon ciput jer.. adalah 2-3 sudu jer mkn. sma mcm asya...susu mnjang... mmg byk bgntung pd susu. kt ni bimbang sgt.. dia x mkn..tkut lpr k.. tkut x ckp zat.. dh xtau nk wk camner nk suh dia mkn mcm kanak2 lain.. atau normal mcm ni er??

maszmadi said...

bestnyer..... pic kat jeti tu mesti gempak kan.....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik2 gambar..terutamanye yang last tu..macam model..^_^

ct rahani said...

cantik.. pandai lya posing & edit2 pics nih.. sy x brp rajin & pandai bab edit mengedit nih.. huhu..

mamalieyna said...

lya kira kategori pandai posing la..kalau eina lagi failed...hee~

cunlah~ ceria~

Semut Senyum said...

amboi lya.. dah semakin maju..
bagus! bagus! nanti kim salam ke syidah ye...

Rtp Farra Arisha said...

and so do i..photoshoot maniac..btw, yours is totally great! :')

eisyaawie said...

bestnya ada geng opis yg sekepala..... makin rajin arr nak g opis....

kamu ni pandai posing laa....:))

Puan Kutu said...

best posing klu ada geng yg sebaya dan gila2..dulu kt opis lama selalu juga bergambar sbb opismate ada dslr..skang kt tmpt baru nie semua makcik2..mana boleh masuk.kehkeh..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah2 bestnya berposing ek...cantik semua gambo

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)