Wednesday, November 30, 2011

Taman Pendidikan Lalulintas Kanak-Kanak

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Setelah lama berkurung kat rumah, semasa hari cuti sempena MAAL HIJRAH baru-baru ni ambik peluang untuk melihat dunia.. Keluar dari dunia gelap & dunia batu. Rasa lega sgt2. Rasa bebas....feel free! Misinya mecari port terbaik, sebab keadaan saya belum betul2 pulih lagi time tu. Jalan pun t'huyung-hayang. Jadi mesti cari port yang dekat jer, tak ramai orang & senang untuk saya merehatkan diri. Tapi target utama keluar ni sebab nak beri kebebasan pada asya, sebab kesian sgt kat dia asyik berkurung jer sejak saya sakit, kalo x selalu bawak dia jalan-jalan. Jadi.. saya cadangkan kat Fain utk bawak beskal asya & melepak kat " Taman Lalulintas" kat Padang Astaka. Lagipun situ xramai orag, sebab ramai yang bermain kat PG. 

Taman Lalulintas Kanak-Kanak memang sesuai dijadikan sebagai tempat terbaik utk berbasikal dgn anak2. Sebab tempat ni memang betul2 selamat & anak-anak pun mesti happynya dapat jalan ala-ala di jalan raya.

Siap ada jejantas lagi

Asya dapat berbasikal sebebasnya

See.... betapa happynya dia. Dapat main puas-puas. Boleh pegi kemana y dia nak pergi

Bila dah terlalu happy...lahirla senyuman penuh kebahagiaan. Kalo tak, time bergambar jer mana ada senyum buka mulut. Perasan tak??? Kalo y senyum buka mulut tu memang yang candid. Tiap kali nak bergambar mesti asya akan senyum tutup mulut, sebabya dia akan kata " Mama..... klo ambik gambo asya kena senyum tutup mulut sbb gigi asya dok comel. " ha ha ha... tergelak saya dgrnyer.

Happy enjoy berbasikal setelah lama dalam kurungan.

Meround sepuasnya 

Sempat jugak naik atas fly-over tu :-)
P.E.A.C.E

Last but not least....
 beskal kesayangan asya.

26 comments:

eB ezrin said...

bgsnyer. kat ipoh pn ader tapi kat SA x tau la ader ker x... hepi jerk tgk asya :)

Salina@IbuAqil said...

Bestnya lya.. Bahagia tgk anak kita gmbirakan lya.. Lya TC ye dear.. ;) ina msk darah hari ni.. ;)

mamalieyna said...

waah bestnye tmpt camni..sini mcm takde je..best la asya...

IntaNBerliaN said...

bestnya tmn camni.. sy xpnh tgk lg tmn camni.. mybe sbb saya ni jarang pegi tmn kot..

btw, seronok tgk asya.. :-)

ibunaznoy said...

ooo taktau pun ada tmn camni,bagus utk ank2 bermain..

♥cikmOt♥ said...

kecik2 ajar derang tentang lalulintas ni...bagus kan...

::NureeN:: said...

hepi tgk asya.. meriah nya clr flyover tue.. cantik klau bergambo ni kan.. ;)

ieda said...

soo sweet je asya .. hurmm lepas nie mama dan papa dia jgn buat kesilapan lalulintas silap hb kena tegur ekeke :)

Kakzakie said...

Nampak asya gembira sangat... baguslah Lya moga bertambah baik dan sihat

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bestnya...tempat yang luas dan selamat untuk bermain..

MamaYatie said...

kat kemaman ker kuantan ni Lya?best la..kalo anak2 dara tu dapat gi sini mesti happening..kat sini takde tempat sesuai nak berbasikal..

beskal asya sama ngan beskal sara

Munnafendy said...

hepinye tgk muka asya. taman astaka ni kat mana eh kak? xpernah plak jmpa taman lalulintas mcm ni

MamaEma said...

sanagt bagus untuk anak dan keluarga berrekreasi...

munna said...

happynya asya...kak munna baru je nak cari basikal utk kakak Meya

lizz said...

seronoknyer ader taman camni....lepasni asha yang cumil tu leh amik lesen memandukan..

|| NaFiRaa || said...

bagusnye tempat nih... tak pernah plak tengok tempat cam nih.. boleh ajar anak2 pasal keselamatan jalan raya.. bagus laaa..

sue zainun said...

alhamdulillah syukur sangat2 lya dah sihat ..lama tak jengok sini, syibuk skit..arini baru sempat berjalan2 :)

maszmadi said...

wah, beskal ada kipas..... ganti aircond yerk asya.. haha

erm, kalu kat KL nieh, masz bawa ke Taman Tasik Titiwangsa, ada port tpt berbasikal kanak2 nieh... sekali nagn mak pak dia join, tapi lari la coz basikal xder.. hehe

Cute MuM said...

cantiknya taman tue..
lagi best bila tgk asya kayuh basikal sendiri..
dania lambat lagi.. sekarang die tolak basikal.. huhu..

wan habibah said...

wah,, syoknya,, tak pernh jumpa lg kat jb

Cik Rose Cute said...

seronok tengok asya main basikal...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best jer tempat ni..
Happy betul Asya tu.. ^^

Nazayiena said...

Hepinya asya spi ketawa buka mulut besar2 tu....

wan nurul hezrina said...

sukanya asya berbasikal=)

...sWeeT uMi... said...

wow best sgt tmpt ni...ni kalu bw irfan ngan mirul sure diorg main tak ingat nak balik hehehehe

anisalya said...

budak2 ni dpt keluar je mmg suka sgt. alhamdulillah... lya pun dah makin ok kan?

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)