Tuesday, November 8, 2011

Tom Yam Daging Sedap

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Macam mana denga cuti raya?? Raya tahun ni memang saya x kemana pun.. Just melepak kat rumah.. Sebabnya, kepenatan yang amat uruskan birth asya sehari sebelum raya.. Lepas dah settle majlis tu..aduhai..lembek rasa badan ni..dengan sakit kepala yang amat.. Sampaikan raya ni, memang xde mood langsung nak ambik gambar. Tapi..hari raya kedua (7.11.2011), berkampung kat ofis sebab join ibadah korban. Time ni barulah ada ambik2 gambar skit.

Bila time raya korban ni, memang musim makan daging banyak2. Sampaikan kat rumah hari2 ada lauk daging.. Mula-mula, sup tulang, daging masak merah...esok xtaula mende plok... hehhe.. makan2 gak..tapi kena kontrol..Kalo x..naik darah, habis.

Tom Yam Daging sedappppp...
Tapi ni bukan daging korban..ni makan kat kedai ...

Tom Yam Daging wajib makan dengan telur dadar.. baru ummphhh

Si kecik ni pon suka makan tom yam.. 
Nurun mama+papa dia

~ E.N.D ~
sebenarnya...xde idea n mood x brape nak mari lagi...
masih rasa letih badan-badan ni
eyhhh...org dah start keje k belum ni??? sy dah mula keje hari ni:-(

16 comments:

mamalieyna said...

salam aidiladha lya~

musim raya korban , mmg musim makan daging sedunia lah kan..hee~ eina belum start lg, sbb dok makan lauk raya je,MIL masak byak..dh blk KL ni, baru start makn2 daging, bwk bekal dgg balik KL..hee~

mood tak mari lgsg tak update blog hari ni, penat + aura belum marii la..hu~

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sedapnya menu, kita pun tak kemana, balik kampung je

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ktorg takde makan daging..pagi raya makan ayam kepsi jer.. :D

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedapnya makan daging korban...

::NureeN:: said...

sedapkan tomyam... fvret..
kami sefamily x sehat. mula2 ellesya dmm muntah + cirit pastu nasir dmm + cirit mlm raya pertama nureen plak cirit birit + muntah2.. so ari ni mc la

ieda said...

aah memang sedap .. akak pernah makan sekali .. kalau daging tuu buat asam pedas punn ada org buat .. tapi tuu akak x pernah cuba ..

hurmm musim2 raya korban nie banyak daging , leh lah mencuba :)

ps : dik nanti btahu ena ye
zaimmi@gmail.com

Salina@IbuAqil said...

dapnya Lya.. inapun suka tomyam.. dah mula keje lya.. tp hati bnyk ke tringatkan Aqil.. ;( susah ati..

Ros said...

salam Lya,

Sedapnya tengok tomyam tu,tapi Kak Ros tak boleh nak makan daging banyak2 pening kepala....

maszmadi said...

lorrr ingta tomyam daging qorban, kedai rupenyer.. huhu

Phat said...

selamat hari raya aidiladha ..phat x leh mkn daging nanti sakit perut hehe

Puan Kutu said...

lor mkn kt kedai?igtkan tomyam msk sendiri td.hehe..

kt tmpt sy,tentera dah keje,awam belum..sy mmg tak cuti lgsung.raya pun keje..:)

Kakzakie said...

Kakak pun dah kerja juga hari ini. Asya tahan makan pedas ke Lya? Tomyam kakak suka juga tak kiralah daging ke sayur.:)

munna said...

KAK MUNNA PUN KALU MAKAN TOMYAM MESTI NAK KENA ADA TELUR DADAR...

IntaNBerliaN said...

sy pun suka tomyam.. sdap!!..

haa betoi tu, mmg raya haji ni.. mkn daging je la... tp hari ni hubby dah xnk daging.. mkn ikang singgang pulok... hihii

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

leily suke tomyam seafood chilada,
bestttt.. terbaeeek!!!

wan habibah said...

LAAAA.... ingt kan lya masak...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)