Tuesday, December 6, 2011

Kurang Sihat

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Lambat keluar n3 hari ni..sbb semalam x sihat. Kalo tak awal2 lagi dah draft semalam.. Hari ni pon MC. Ni tunggu Fain balik nak g klinik. Nasib baik skarang ni dah ok skit walaupun still sakit2 lagi. Masa kat ofis petang kelmarin dah start sakit kepala. Tapi x kuat lagi. Bila kemalam tu..hbs tangan n kuku dah jadi biru.. dengan sesak nafasnyer. Dengan sakit kepala y amat. Memang x tahan. Tapi x nak ke spital, sbb kalo pegi, confirm warded. Tido pon dalam keadaan terduduk, sebab sakit nak bernafas+sesak nafas. Lepas makan ubat, terus tak sedar.. Sedar2 pagi tadi nak bangun mandi.. tp xleh nak bangun sebab berpusing habis. Badan rasa berat. Kalo boleh bangun, walaupun sakit2, saya tetap akan ke ofis. Tapi tadi memang x daya sgt. Paling x suka bila sakit.. tapi betul la kata INA... setiap hari kt melalui kesakitan tu akan menghapuskan dosa-dosa kecil kita.. Syukur..kerana menjadi pilihan-Nya.Amin.

cun tak??

Tqvm buat EB sayang sebab mendesignkan header yang sgt cantik ni.. Patutnya nak pakai sempena tahun baru.. Tapi x sabar la plok.. Cuma background je belum tuko. Yang tu kena tunggu keadaan sihat sepenuhnya. Kan pening2 buat.. habis hancur blog ni. Eb.. tenkiu yer..lya suka header ni!

gambo lama b4 sakit dulu

Untuk diri saya... moga cepat2 baik yer.. Kesian kat asya & Fain :-( .. Tapi itulah, semua org x nak sakit. Sakit tu.. kalo nak datang sekelip mata jer.. Adakalanya tanpa kita sedari. Jadi, mereka yang sihat.. hargai kesihatan anda. Sesungguhnya.. KESIHATAN ITU SYURGA DUNIA. Dan bagi mereka yang sakit & turut berjuang dalam meneruskan kehidupan ni.. redha la ianya. Sesungguhnya ianya juga satu anugerah untuk kita. Semuanya bersebab..hanya Allah swt y mengetahuinya. Pasti ada hikmahnya.. Dan.. sakit juga menjadikan kita insan yang begitu kuat & tabah & tidak lemah  jika kita redha. Insyallah...

Buat kawan2 semua.. saya ucapkan jutaan terima kasih kerana selalu ada saat saya terjatuh. Setiap penulisan ini bukanlah untuk meraih simpati atau apa.. Melainkan meluahkan segalanya yang ada dari hati & untuk tatapan asya sayang. Dan saya mohon maaf sebab sekarang ni saya kurang sihat untk BW, bila keaadaan dah ok saya akan BW. Ni pon sesaknya nak tuliskan satu n3 ni. Kalo petang ni .. atau malam ni dah beransur pulih.. blh la saya BW.

24 comments:

Izan Ishak said...

jaga diri lya...jangan paksa diri.

mmg cun abis header yg eB design tu.

Phat said...

get well soon sahabat

Salina@IbuAqil said...

I loike!! Kesihatan itu Syurga dunia.. ;) Kita diduga kerana Allah swt terlalu sygkan kita.. Bak kata dalam cite ombak rindu "Allah mencipta wanita ni istimewa.. Semakin dia mengasihi kita semakin dia menduga kita!!" perghhhhhh!! ayat x bleh blah dah.. Neway Lya, kuatkan semangat.. Mudah utk kita ungkapkan kata2 ina tahu sukar utk kita lakukannya.. Tp percayalan, kemampuan tu ada dalam diri kita.. Insya'allah!! ;)

::NureeN:: said...

cantik la header tue... klau eb buat mmg cantik kan :)

t c yer lya.. jgn lupa mkn ubat.. nureen mendoakan dr jauh

Cik Rose Cute said...

Semoga Lya kuat ya...Semalam dah nak tegur dah pasal header tue...memang cantik ....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Take Care Lya..
moga cepat sembuh..

eB ezrin said...

samer2 kaseh :)
eB pn dh ala pening nih. mater mkn blur. hu3
tc yer lya :)

sue zainun said...

tak pe lya..kalau dah sihat nanti baru lah ber BW ok..sekarang Lya rest elok2..

setiap orang ada dugaannya..yang penting cara kita menanganinya secara positif..:)

ratusiput said...

yg penting kesihatan tu diutamakan..blog2 ni takpe dia tak sakit...bebila pun still ada lg.kawan2 pun sme mesti faham.jgn risau2...hrp lyana cpt sembuh ye..

IntaNBerliaN said...

jg diri ye lya..

MamaYatie said...

yer betul kata Lya..yg sihat ni pun kena beringat..anytime boleh sakit juga...huhu

take care yer Lya...jgn memaksa diri...rehat dulu betul2x..mata dah ok ker???

|| NaFiRaa || said...

cantek header tuh.. eB memang kreatif kan~

ohhh.. lya rehat lah dulu.. dah betol2 sihat baru BW.. take care k~

Ladysirna said...

Get well soon Lya;)

Zana Nordin said...

take care lya
banyak2 kan rehat k

cantik header baru

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

take a good rest dear!!!

Sofya said...

teruskan semangat tu ja..

Fieza79 said...

Lya..jgn la paksa diri...rehat dulu..take care ye..

cntik la header..ada hati gak nk tuka header...nk mntk tlg eb la hehee...

Dilla Ady said...

lya rehat cukup2 kalu tak larat biarkan jek dulu..nnti2 pun boleh..

dilla doakan lya cepat sembuh ye..

Lelord said...

take care dear, get well soon

Dalila Hamid said...

cantik la header tu.... moga cepat sembuh ye

Puan Kutu said...

take care..semoga cpt sembuh lya.:)

ieda said...

take care dear ..
aah cantik design eb nie .. org ada kemahiran kan lain lahh :)

etiey.com said...

moga kesihatan Lya bertambah baik. amin...

mmg comel sgt header baru tu... cute!

Myra Jay said...

Take care dear, moga sembuh tau..

Lya wanita yang kuat..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)