Thursday, December 15, 2011

Menikmati Keindahan Di Pantai Kuala Kemaman

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Jumaat lepas tak tau nak buat xtvt apa petang tu. Naik jer kete..ikut jer gerak hati.. Sampai kat Kuala Kemaman, beli keropok lekor untuk dimakan dalam kereta. Terus pusing kuala kemaman yang merupakan sebuah perkampungan nelayan yang femes dengan otak-otak, satar & keropok lekor/ keropok keping dan.. tak lupa gak pelbagai jenis ikan masin,ikan jeruk , sotong kering & banyak la. Dan apalagi yang femes kat sini aneka makanan celup tepung seperti ikan, sotong, udang, ketam yang dicelup tepung & digoreng. Lepas dah beli terus round sampai ke hujung kuala... kat situ ada timbunan batu kat pesisir pantai akibat hakisan pantai dulu. Jadi, terus suh fain berhenti kereta & lepak2 sambil makan keropok kat situ dan menikmati permandangan indah kat situ.Ramai gak yang melepak...yang memancing...dan x lupa y hot bercouple. Eyhhh..dulu pon pernah wak photoshoot main-main kat sini, semata-mata nak join contest aku & payung.  Dulu hantu contest & GA..Sekarang dah berkurun tak join.

View yang sgt2 cun.. Angin sepoi-sepoi.
Kemain lagi couple ni yerkkk... Jeles i yuu!

Bahagian seberang sana tu lak Pantai Marina aka Pantai Telaga Simpul. Kalo kat situ, femes dengan nasib supnyer.. Memang sodappp!! Sabtu lepat sempat lunch nasi sup kat situ dalam hujan-hujan renyai tu.

Model tetap blog ni. Bila asya besor buka jer blog mama ni. Boleh baca semua cerita ttg asya, mama & papa.. Dan..ada banyak memori asya disimpan kat sini complete dengan gambar lagi.

Huhu.. Kenape serius sgt tu laling.. Sampai dah kembang hidung tu.. Mesti bosan dengan mama ni erk.. asyik kena ambik gambar je.

Ni memang betul-betul menikmati keindahan ni, Memang ambik feel sungguh ni!

Tak tau aper la asya borak dengan papa dia.. 


Anok jati teranung... kepok tetap ditangan. 
Kepok tu keropok la yer.

Senyuman sweet untuk mama.. Muaahhhhh!!

Main tangkap muat jew... 
Mujur la muat.. huhu

Matahari terbenam... woww!! Start sabtu baru-baru ni kat sini dah mula hujan lebat. Tak henti-henti... Dengan angin kuatnyer. Kat pantai ni, kalo musim hujan & angin kuat memang bahaya. Dengar2 time hujan n angin kuat ni, teruk gak kawasan sini. Masa banjir gelombang pertama aritu, ada gak dgr rumah rosak. Jadi, sekarang dah masuk musim banjir gelombang ke-2, kalo nak ke pantai, sungai , air terjun sgt2lah x sesuai.. Jadi, musim-musim macam ni jangan merisikokan diri dengan melakukan xtvt di tepi pantai. Semoga kita semua dilindungi daripada banjir besar. Amin..

33 comments:

pnsusu said...

lama tak lepak tepi pantai...tgk lya bersantai kat pantai rasa teringin nak menikmati suasana biru

Ina Haireina said...

Best nye dok tepi pantai.. segar je angin yg bertiup... lagi sambil makan kepok lekor tu... cantik pulak tu pemandangan nyee.. hehhee..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiknye gambar matahari terbenam tu..

phewiitt..ada couple tgh dating tu..;)
Manis sungguh senyuman Asya ni..^^

eB ezrin said...

canteknyer matahari tuh yer? raser gerun pn ader. hu3

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

bestnya kalo rumah dekat dengan pantai kan, kalo kita la every weeknd pi amik udara pantai....comey asya...

Kakzakie said...

Kakak suka pantai tapi percutian minggu lepas tidak membenarkan kami mandi pantai so mandi di tempat permainan saja...

Terengganu memang banyak pantai yg cantik:)

lianalovekhairi said...

Bestnya lepak kat pantai.....Saya pernah sampai kat pantai telaga simpul......Pantai Kemaman ni belum pernah pergi lagi...Nak lalu ikut mana pun saya tak tahu, huhuhu

eisyaawie said...

laaa Lya...tue dah dekat ngan area umah saya dah.... petang2 pun suka gak pusing2 kuala.. naik motor jer laa....hehehe

Lelaki Ini said...

wah..
bestnya baring2 siap!

Myra Jay said...

So sweet :)

Suka tengok Asya, pandai pose ;)

Puan Kutu said...

best..menikmati keropok lekor sambil menikmati keindahan pantai...

sy,aiman dan en suami mmg hantu kopok lekor..:)

IntaNBerliaN said...

bestnya melepak tepi pantai.. dulu ketika saya duduk di trg tak suka sgt pantai bila dah pindah perak.. bukan main lagi suka pantai...

tu la kan, manusia... benda depan mata tak pandai hargai bila dah jauh baru duk teringat2.. hihii

KhaiRin said...

amboi smpi baring2 gitew...
x memancing skali ke?

Qaseh Gifts said...

Cantik gambar2 ni!

Jom baca ni ~ Tips Penyediaan ke Musim Persekolahan!

::NureeN:: said...

cantik la lya last pic tue.. paling suka tgk pic asya yg baring atas batu tue... cantik..

Kella said...

cantik semua gambar2 tu..
asya dah makin besar.. dah nampak lawa dah dia.. =)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cantiknya pemandangan dia...

MamaEma said...

Kebesaran Illahi

ieda said...

best kan lepak2 kat tepian pantai nie .. hurmm bilalah akak nak menikmati lepak2 pantai nie .. hubby ashik sebuk je .. huhuh kena bawak sendiri lah anak2 nie :)

mama tim said...

lya..cantikk sungguh view ni..pose pon cantik2..xpecially asya tu..
klu kesana mmg tak sah klu tak beli kopok lekorkan..

Dilla Ady said...

tgk asya makan kepok, ahhh..rindu kepok ganu..

tgk asya lepak tepi pantai, ahh..rindu pantai ganu..


huwaaaa..rindu ganu!

Zue AnnaLeeya said...

kakzue dah lama tak jejak pantai nih.... klu balik kemaman pong, abis masa kt umah mak jerk... huhu

gambo last tuh cantik sgguh...

Munnafendy said...

cantiknya gmbr yg last tu..akak amik sndri ke?

Salina@IbuAqil said...

bestnya lya.. pic last tu sggh indah.. indah sggh ciptaan Allah swt.. Asya memang sweet mcm mama dia.. ;)

Suwaibah YS said...

tetiba saya rindu plak nak balik kg suami saya..kuala terengganu............ huuuuuu

dakcik said...

bestnya..duk lepak tepi pantai mmg best..dgn angin dna dgr ombak..syok wo! hehe

p/s : besar dh nmpk asya..;)

Izan Ishak said...

syoknya lya jalan2 tepi pantai... kalaulah sini pun ada pantai yg cantik cam kat tmpt lya, boleh gi lepak ptg2..

cantiknya gmbr last tu...

hakak CNN said...

wahhh chanteknyer vieww picture last tuh...Subhanallah.. ko edit ker tak tuhh?

Asya ngan ko samer jerk senyummmannyer...somell jerk tp anakk laa...kekekeke

Cik Rose Cute said...

Cantikla tempat tue...pandai lya ambik view dia...

fieda said...

tak pernah sampai sini....umah kak fieda kt beserah kat tepi pantai...dekat jer ngan pantai....tp balik baru ni tak mandi laut sbb tgk ombak tinggi..

CIK JATT said...

tenangnya ambik angin pantai macam ni kan lya, sambil makan kepok.
kopok lekor sana best kan. kat sini yang jual kat pasar malam tu, tak sesedap yang kat sana.
sweetnya la asya. pandai posing

|| NaFiRaa || said...

gambar last tuh cantek sangat... mcm pro photographer yang snap.. cantek!!

wan nurul hezrina said...

takott lak nengok gambar matahari terbenam tuh..rasa nyaman lak kat entry nie=)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)