Thursday, December 8, 2011

PELANGI INDAH Untukku & Untukmu

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua !

P.E.L.A.N.G.I
INDAH
Kadang2 Allah hilangkan sang Mentari dan menggantikannya dengan kegelapan,hujan, ribut dan petir...dan setiapkali itulah kita mencari2 sang mentari sambil merintih menangisi ketiadaannya...rupa2nya ALLAH menghadiahkan kita PELANGI yang begitu INDAH sekali..SubahanAllah
ALLAH menguji sebelum DIA memberi..

Mama akan menjadi pelangi dalam hidupmu. Yang akan muncul disaat asya kesusahan... dan memberikan keindahan dalam hidupmu ! Kini mama faham... asya adalah pelangi y dikurniakan untuk mama...setelah sekian lama mama berduka mengharungi detik itu. Kehadiran asya bak PELANGI yang memberikan keindahan dalam hidup mama

Dan... saya juga tahu.. tuhan kurniakan PELANGI dalam hidup saya.. iaitu suamiku.. Disaat diri ini x berguna.. tuhan hadiahkan dia untuk terima diri ini seadanya.. & menyayangi diri ini dari hati. Pertemuan pertama antara saya & Fain adalah sewaktu saya lumpuh 9 tahun yang lalu. Disaat saya ditinggalkan.. dia muncul memberikan keindahan dalam hidup ini. 

Dan begitulah cinta saya kat awak... bagaikan PELANGI yang indah dengan warnanya. Kita sentiasa mengharapkan agar panas hingga ke petang, tapi adakalanya gerimis tetap melanda di tengah hari. Tapi.. PELANGI tidak akan pernah lupa untuk menjelmakan dirinya setiap kali gerimis mengundang. Bigitulah cinta saya untuk dia... biarpun adakalanya terluka.. tapi cinta saya untuknya tetap ada..sampai bila2.. 

Dan...begitulah hadirnya saya di dunia ini. Ingin menjadi pelangi dalam hidupmu Fain, Asya, Mama, Family & all my friends. Yang akan muncul memberikan keindahan & ketenangan selepas dilanda badai. Yang selalu muncul disaat berduka. Akan sentiasa memberikan senyuman untukmu..  Sayang & Cintaku seperti PELANGI ! Begitu besarnya sayang & kasihku buat mu.

67 comments:

ummi_khalish said...

lya..syahdu dil baca luahan hati ni..semoga Allah memelihara dan memberi kesihatan yang baik buat lya dn asya dn smoga sentiasa bahagia di samping orang tersayang...

Lelaki Ini said...

pelangi memg indah :)

IntaNBerliaN said...

betoi tu lya.. Tuhan sekadar menguji krn akhirnya akn ada sinar utk kita...

::NureeN:: said...

dah lama x nmpk pelangi.. cantik kan.. betapa agungnya ciptaanNYA.. InsyaALLAH moga insan2 tersyg akan sentiasa bersinar buat lya.. :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

aduh syahdu habis..moga sinar pelangi itu terus menyinari kehidupan lya dan keluarga

nurbeena said...

Allah telah menganugerahlan Lya sesuatu yg sangat berharga. Syukurinya

fazrulnoor said...

alahai sweetnyer..cantik header and nice entry :)

lia said...

pelangi...

misteri yg indah...

wan habibah said...

lya ni sweet lah kata2 nya.. btw tunggu entry goodies dia tak muncul2.. me beli je plastik... niat nak wat sendiri.. tp tak reti

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pheeewitt...
entry jiwang di ari kamis mlm jumaat..
ahaksss.!!!!

re:
welkam dear!!! shantek, menjadi pon!

dakcik said...

erm sedih plak bc..
ape pon Allah maha Mengetahui segalanya..

p/s : ayat kat atas tu mcm ayat kat dalam citer ombak rindu..;)

LYAfrina said...

@ummi_khalish

tqvm ummi..mudah-mudahan begitu..sesungguhnya tuhan selalu disisi kita.. cma kt jer y x sdr n slalu merintih.. kata2 dr hati :-)

Cho Zila said...

rajinnyer mencipta ayat2 indahni... boleh karang novel gak nantini.. tapi yang penting gambar cantik...

LYAfrina said...

@Lelaki Ini

indah & penuh misteri

LYAfrina said...

@IntaNBerliaN

yer ina... bersyukur krn mnjadi pilihannya

LYAfrina said...

@::NureeN::

amin..mudahannya begitu nureen

LYAfrina said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

insyallah... selagi ada cahaya matahari.. selagi ada gerimis..pelangi akan muncul

LYAfrina said...

@nurbeena

amin..syukur padamu ya allah

LYAfrina said...

@fazrulnoor

tqvm :-)

LYAfrina said...

@lia

btl tu

LYAfrina said...

@wan habibah

hehe... tu la..lya x sempat..sbb krg sht bru2 ni kan..xpe..blh buat next year yer..

LYAfrina said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

haha... xpe..utk y tsyg..apakan daya..diri ni dh jatuh cinta pada suami..kahhhhhhhh... setelah 8thn?

hehe...tq leily utk turorial tu..very2 cantikkk

LYAfrina said...

@dakcik

btl tu..tuhan maha mgetahuinya... eyhhh ye ke?? ayat y pertama tu mmg lya ambik dr fb.... y lain2 tu semua dr hati.. hehe

MamaYatie said...

memang Lya pelangi utk kami..indah mewarnai dunia blogger..suram tanpa kamu dear!

Izan Ishak said...

lya... bukan semua org mampu menjadi pelangi... alangkah indahnya hidup bila selalu dpt bahagiakan org lain...

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

pnsusu said...

sungguh indah kata2 lya..moga pelangi yang indah sentiasa ada dlm hidup lya..amin

~izan~ said...

syahdunya lya..

semoga kalian sentiasa dikelilingi pelangi2 indah...

munna said...

semoga kita menjadi pelangi yg mengembirakan semua

So Shy Lady said...

best jugak madah pujangga tu sngt dalam maknanya.

mari jadiplangi..plangi kan cantik! ;D

fiza said...

Syahdu nya baca.

maszmadi said...

pelangi itu indah kan.....

Masya said...

puitisnya kata-kata awak.. mempunyai maksud yg tersirat.. begitu mendalam sekali.. walaupun pelangi munculnya sekejap tp keindahannya sentiasa diingati...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semoga pelangi itu terus menyinar..
eh..Asya potong rambut ye..nampak rambut dia kat sini mcm pendek..atau Asya toncang ke.. Comel..^^

eB ezrin said...

syahdu ler lya. hu3

MamaEma said...

sedap dibaca ayat-ayat nya...

Salina@IbuAqil said...

Nak nangis bleh?!! Uwawaawaaaaaaaa!! Lya, TC dear.. ;)

Phat said...

syahdu..ada kene mengena ngan spontan khamis phat dtg la tgk..

Totie@Tomy said...

lya menulis berdasarkan kisah hidup lya yang sering diuji..saya terharu membacanya...moga lya terus kuat...demi asya dan suami..

Cik Rose Cute said...

pelangi memang cantik....semoga lya seceria cam pelangi....

ratusiput said...

touchingla :) sgt2 suke dhn pepatah2 di atas :)

LYAfrina said...

@Cho Zila

HEHE... nk buat novel xde bakat.. setiap kata dr hati :-)

LYAfrina said...

@MamaYatie

tqvm mama yatie..insyallah..akan sntiasa mberi seri pelangi buat smua sahabat

LYAfrina said...

@Izan Ishak

btl tu izan.... insyallah... sekurangnya kt dpt mbahagiakan anak2 n suami kt:-)

LYAfrina said...

@Outbound Malang

salam p'kenalan :-)

LYAfrina said...

@pnsusu

amin..moga dimakbukbulkanNya

LYAfrina said...

@~izan~

smoga pelangi ttp akn muncul dlm mharungi hidup ini

LYAfrina said...

@munna amin

LYAfrina said...

@So Shy Lady

ye..kata2 ini sguh bmakna buat saya...

LYAfrina said...

@fiza

tqvm :-)

LYAfrina said...

@maszmadi
btl tu..

LYAfrina said...

@Masya btl tu masya..begitulah kehidupan sy.. y slalu mghrpkn pelangi

LYAfrina said...

@LiLy @ MumMyQiStInA

amin...

lily..msa ni rmbut asya mmg pndek lg..ni pic awl thn aritu.. he2.. x pnh ptg lg rmbut asya.

LYAfrina said...

@eB ezrin

:-)

LYAfrina said...

@MamaEma

tqvm

LYAfrina said...

@Salina@IbuAqil

hehe... jom sama2 kt nnges..xpe.kt ada pelangi dlm hdp kt kan??

LYAfrina said...

@Phat

owhh..ye ke.... nnti lya tgk

LYAfrina said...

@Totie@Tomy

btl..sesungguhnya apa y tcatat di blog ini adalah dr hati..dr pgalaman y d lalui.. insyallah.. tq..krn trs support sy :-)

LYAfrina said...

@Cik Rose Cute

insyallah cik rose

LYAfrina said...

@ratusiput

tqvm ..sgt2 hargainya

Yan said...

semoga pelangi itu sentiasa menyinari lya.

Puan Kutu said...

pelangi mmg indah dan cantik walaupun kita jarang2 dpt melihat dan merasa kecantikannya..:)

Ena said...

i'm touched!!

baca n3 lya..

wan nurul hezrina said...

semoga warna2 pelangi tuh sentiasa hadir mewarnai hidup kita dengan penuh ceria

Dilla Ady said...

beruntung lya dapat pelangi yg indah lagi cantik ni..hargainye okeh?


cantik gambar2 ni bile di zoom..

...sWeeT uMi... said...

sweet nye entry lya ni....pandai lya menyusun kata2 hehehehe...

fati said...

bestnyer..indahnyer...insyaAllah sy pun dpt mcapai impian untuk bsama insan yg sy syg..:) follow sy yea..tpi blog sy xbest mane pun..hehe..ok...salam pkenalan...:)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)