Monday, December 12, 2011

Syoknyer Berkubang !

Assalammualaikum & Salam Sejahtera Semua !

Aksi-aksi di kolam??? Huhu... bukan aksi 18sx yer kawan2.. Weekend aritu sempat bawak asya berkubang kat kolam Puteri Court..dekat jer dengan rumah. Masuk pon free.. Kalo y besar mesti kena bayar. Sebab asya sorang jer y berkubang, jadi bagi dia main kat kolam budak-budak jer.. Tapi punya la ramai lak budak2 time tu... berkubang jer la ramai2.. Kalo pegi kolam beso tu best, sebar besar.. tp sebab Fain x mandi.. bahaya lak. Ni just nak lepaskan hajat asya nak mandi kolam sgt. Ni pon Fain htr skejap kat kolam tu, pastu dia pegi ke ofis dia skejap..

Bibik asya yang berbaju hitam tu... Bibik tu made in Malaysia.. Bukannyer bibik indon tu. Tapi sejak kecik, asya asyik nak dgn anak sedara saya ni & time saya sakit jer anak sedara sy y jaga asya, sy pon asyik pgil dia bibik.. Last2 lekat sampai ke asya pgil bibik.. Tp skarang dah pndai panggil "Kakak Anah". Bila sebut bibik..sy lak kena sound dgn asya " Bukan Bibik laa mama!! Kakak Anah la ".

Samoai kat situ kena tax floating ni lak.. Padahal kat rumah dah ada 2 bijik. Bila beli kat tempat cam ni biasa r, harga pon markup.. Bahang katokk dgn tokey tu!

Happynyer dia boleh berkubang dengan Prince Frog dia tu.. Kalo time posing jgn harap nak tgk dia senyum nampak gigi. Sebab katanyer " Gigi asya x comel..kna senyum tutup mulut ". Tapi bila dia enjoy... xde dah nak kontrol2 senyum tu.. Nampak la segala pagar bahagian atas dah roboh..yang jelas hanya taringg!!

Kalo x pakai pelampung ni..kolam ni tetap tinggi untuk asya.. Ni pon kaki jauh lagi nak cecah dasar kolam. Mujur pakai pelampung ni pon, dia pandai nak handle pelampung ni daripada terbalik & hanyutkan dengan kaki & tangan dia.

Gigih menggerakkan pelampungnyer dengan kaki.. Tapi asyik berlanggar jer dengan kakak yang sibuk main terjun2.. Huhu..

Mama dia mesti ada gak... Mana boleh kalo x dop kan?

Ok..FINISH.... X bagi lama sangat berkubang sebab asya ada lelah.. Lagipon badan dia dah sejuk yang amat time tu..Nampak terketar dah.. Terus pergi shower, pakai baju.. Tunggu Fain mari ambik..sambil bermarathon.. Tu yang tak tahan.. Lepas tu pegi makan Kerang Bakar kat Kuala Kemaman. Dan malam tu, sempat lagi singgah playground.. Sehari suntuk masa berkualiti buat insan tersayang. Im Happy!!

27 comments:

Zainurul Haffiza said...

wah!!! sonoknya....

mamalieyna said...

waaah happy la asya tu...dia dh pndai...syok je layan berkubang kan..kalau arif, haih tak reti2 lg nak main sndiri.. ^_^

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bestnya....bukan main ceria lagi si asya

Lelaki Ini said...

wah..seronok kowt!

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah dh tukar header baru..cantik2...

Kella said...

sesekali berkubang best gok lya.. =)
lame doh kita pun dok berkubang kat kolam kat rumah tu.. hmmm... takda geng.. lya bila bila datang kl koling la kita.. leh kita kbang sesame.. asya mesti suka.. =)

IntaNBerliaN said...

yeayyy asya senyum nmpak gigi.. hihihi.. comel je asya ni.. :-)

seronok dia berkubang yer.. hihii

Izan Ishak said...

kemain seronok asya mandi kolam ye...

hikhik...pandai dia ckp 'gigi asya x comel, kena senyum tutup mulut'... ada gigi ke tak.. asya mmg sangat comel okayyyyy!

KhaiRin said...

seronok nyer main air!

sori baru sempat nk menjengah!

anisalya said...

kena luangkan masa selagi ada. seronok tgk anak2 hepi kan?

Kakzakie said...

Hujung tahun ini sesuai mandi di kolam ajelah Lya. Nak ke pantai ombak sekarang sedang ganas, bahaya...

Yan said...

laaa.. akak ingat berkubang kat sawah tadi.hee.

kids mmg tak leh kalau tak berkubang cam ne.. MESTI..

mamashikin said...

kalau musim panas mmg best kan tgk anak2 main air..tp kt klantan skrg ni hujan la..sejukkkk
suka tgk asya..wp dlm air, rambut ikat rapi jer....

p/s- jom tgk blog sy..ada free mask dan serum percuma dari everlynn..

suhaina laui. said...

seronok la asya main air yer...lya mcm same je kasut lya dgn su hehehehe

Cik Rose Cute said...

suka tengok asya...bukan main happy lagi dia hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syoknye tgk Asya..happy jer dia..
dah lama tak bawa Qis berenang..^^

Liza said...

Gigi Asya br nk tumbuh ke? Anyhow, comei Asya. happy sgt dia dpt mandi kolam

wan nurul hezrina said...

budak2 nie kalau bawak g kolam..huh kemain suka lagi..mmg kena tgk2kan sbb ada dah kes lemas kat kolam mandi..cumil pelampung asya=)

Dilla Ady said...

acha pun kalu dpt gi tempat2 mcm ni, mmg payah la nk ajak balik..kite yg takut tgk die terketar2 sejuk..

maszmadi said...

seronok dapat penuhi hajat anak dara tu kan... happy nmpak aysa dapat main air...

...sWeeT uMi... said...

budak2 kalu dpt main air mmg tak ingat pe dah kan...happy sgt dia kan...btul2 kualiti time ngan family nih hehehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mane tu lya?

best ngat asya leh men air..
sejuk kettor la kekgi..
alya masa kecik2 dlu suke gop..
weekend aje ke TER.. =)

Adyshariz said...

bestnya main air..knpa muka mama asya mcm remaja jer?,,hehe
jeles tau

Chik Att said...

budak2 dgn air memang tak leh dipisahkan...

Puan Kutu said...

wah seronok dah lama tak berkubang macam nie..

sy nmpk asya berisi sikit.ke takde perubahan.pandai je sy nie kan..gg tengah2 roboh kenapa?hiks..

MamaYatie said...

sesekali berkubang kan syok...
hr tu ada baca kat mana ntah, katanya kalo ada asma elok mandi laut selalu...tp tak pasti la kesahihannya...

fieda said...

wohh...behnyer asya berkubang....maira pun kalu dapat gini tak ingat doh nok naik ni..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (108) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (69) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) mama+papa+fasya (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)