Friday, January 20, 2012

Aquarium Baru Untuk Asya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

 Bertemu kita di hari Jumaat yang indahmestinya hari ni waktu yang ditunggu .. Sebab Jumaat merupakan hari weekend kami di trg ni. Semoga semua dikurniakan dengan kesihatan yang baik2 hendaknya.. Bagi yang nak balik ke kampung tu... hati-hati yer. Saat ni saya tunggu Fain ni... nak ke Kuantan. Sementara tu..update blog sekejap... Hehehe.. balik nanti baru saya BW yer..
 
Berbalik pada tajuk n3, seminggu @ 2 minggu lepas papa asya belikan aquarium baru untuknya. Asya ni hobi dia suka bela ikan yer.. Saya lak suka kucing.. Berlawan la hobi ni... Asya joint papa dia minat dengan ikan.. Tapi betul la kata papa asya.. kalo tension-tension.. duk jer termenung depan aquarium... tgk gelagat ikan2 tu.. dengar bunyi air. Boleh menenangkan jiwa.. 

 Inilah rupa aquarium baru asya.. Masa ni main letak-letak jer.. Xde deko-deko lagi. Ikan pilihan lak semestinyalah ikan Gurpy(eyhhh betul ke eja ni). Kalo bela dia banyak-banyak..memang cantik..Nampak kalerful & body dia y berkilat tu menambah seri. Memang rezeki asya la..boleh aquarium baru...kalo x..memang xde nak beli barunya....

SEMUANYA GARA-GARA

Balang ni pecah...retak seribu,.... uwaaaaaaa.. Saya lebih suka dalam guna balang besar ni.. Sebab lagi cantik bagi saya. Macammana pecah?? semuanya kerja asya.. maik ketuk2 balang ni.. Tup..tup dengar dia panggil " Mama..bakpa kuor air "... Sekali pergi tengok, balang ni dah meretak & air dah mula meleleh.. Mujur Fain ada... cepat2 pindahkan ikan & terus ke kedai beli aquarium baru tu.. Huhu..memang rezeki asya la tu..


Dalam kenangan terindah.. Balang ni dibeli dengan harga RM40. Kiranya agak mahal la ... kalo nak compare dengan aquarium yang baru beli tu just RM35 saje.. Saiz aquarium tu pin besar dari balang ikan ni.. Huhu... bersemadilah kamu balang ikan yang indah ni..

26 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

balang camtu mmg cantik..tapi penjagaaan tu pening skit kan..nipis je balang tu

eheh rezeki asya..:-)

Qhaifa Nur said...

memang tenang jiwa raga bila tengok ikan2 dalam aquarium ni...

Lelord said...

asha suka ikan ek...najlaa suka rabbit, kucing, anak ayam huhuhu mmg suka binatang le kiranya...asik la ajak g zoo. selalunya dia akan ckp mama jom g langkawi nak bg "monget" makan hahahhaha pegi langkawi skali je kemain igt lagi kat zoo langkawi tu leh bg makan

*azni* said...

cantik la akuarium asya tu..pepel kaler gitu..hehe..

~izan~ said...

cantiknya balang ikan tu..tp dah pecah yer..xpe la,jadikan kenangan terindah hehe..

akuarium pun cantik dah tu,bersih je =)

Nazayiena said...

wah aysa minat bela ikan yea,agaknya suka tgk ikan berenang dlm aquarium tu....asya ketuk2 balang tu mungkin suka tgk ikan dlm tu berenang laju2 kot....

maszmadi said...

suka tengok ikan..... tenang jerk kalu dok depan akuarium kan,

Lya Colours said...

ceria2 warnanya
cantik

ZSqueenbee said...

huhuhu teringt kt leffy (ikan) sye..3 thun sye jge die pastu sye tpkse blk swak berpantang skali hri ke-10 lps lahirkn ank die mati..kte kwn² mse sye xde tu die nmpk xbermaya..mkn pon xnk..rindu agaknya...

ieda said...

hurmm lepas nie , lebih luas lah mata asha memandang ke aquarium baru nie .. cantik dan nampak luas kan .. ;)

akak lak kat rumah ada aquarium macam asha punye nie
ada plan nak tukar besar sikit , insyaallah sbb ikan puyu yg akak bela tuu semua dah besar2 belaka ;)

fiza said...

Anak bujang saya pon suka ikan. Dapat bela sekejap jer sbb suma ikan2 tu tak hidup lama, tuan umah tak pandai bela. Skang nih tinggal akuarium jer.

::NureeN:: said...

aik, aquarium tue lg murah dr balang tue ke lya.. alahaiii boleh sgt la klau nureen nk beli.. ingatkan mahal..

Imah Dinor said...

cantik aquarium baru asya...imah pun minat bela ikan tp sama2 krj xtentu masa nnt mati lak ikan....jaga ikan asya elok2 ye...

sue zainun said...

hati2 Lya...
hoho kalau dimakeupkan aquarium tu kompom cantik nanti..btw mmg cantik la balang tu..hehehe

eB ezrin said...

cantek. tp kami x leh simpan blg gini. abhaya. aed ganas. hu3

Salina@IbuAqil said...

Cantek lah akuarium asya..
Ikan ni menenangkan..
Ina suka arnab.. Hik3!!!

munna said...

CANTIK AQUARIUM BARU ASYA...REZEKI ASYA LAH TU

IntaNBerliaN said...

ikn yg guna balang tu cantik.. sy pun lg suke guna balan.. tp aquarium lg luas... lg ok kot.. :-)

Ms Fai said...

wahhh, seronoklah asha dapat aquarium baru... lepas ni bila asha ketuk2 cnfirm tak pecah lagi kn kak?? hihi ;)

fieda said...

ala comeynyer..mesti asya suke benor..

Izan Ishak said...

cantiknya akuarium baru asya... leka tgk ikan berenang2 dlm air tu kan...

Tea said...

Bertuahnyee isya tuu..
Isya,,, kakak jeles tau kat isya.. (kakakkk?)
Tea mungkin baru 8 tahun.. Kannn

Cik Rose Cute said...

Hari tue..umah nie ada jugak akuarium....pastukan...Si haziq masukkan roti kat dalam akuarium jenuh jugaklah nak mencuci hihihi...Sekarang nie dah tak ada...Akuarium tersimpan kat belakang rumah...Memang best ada ikan....

Puan Kutu said...

en suami suka ikan..aiman pun mewarisi minat abah dia.sy suka tgok je,malas nak bela..hehe..

Salina said...

cantik aquarium tu, seronok membela ikan ni tp xde masa nk cuci aquarium..

jom follow akak lak..

Myra Jay said...

Balang tu nampak cantik, tp xpe dapat gak ikan tu rumah baru :)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)