Tuesday, January 10, 2012

Mencari Diri... Siapakah aku sebenarnya?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah..pejam celik..pejam celik hari ni dah masuk hari ke-10 dalam tahun baru ni. Cepat je masa berlalu. Bila memikirka tentang usia.. tahun ni umur saya meningkat ke angka 27 tahun.. Huhu.. serius... macam mimpi jer rasa,.. rupanya lagi 3 tahun untuk masuk ke angka 30 an... Huhu,,, dah makin tua saya ni. Jadi... saya terlalu terfikir... apakah y berlaku dalam kehidupan seharian kita.. Adakah setiap hari yang kita lalui diharungi dengan perkara yang berfaedah.. Tepuk dada..tanya diri... Setiap hari,,, setiasa mencari jati diri.. Mencari sesuatu dalam diri. Penuh pertanyaan.. Siapakah aku?? Siapakah aku di sini?? Adakala terasa diri ni..bukan siapa-siapa pun. Membuatkan diri terasa terasing..

Saya tidak kalah apabila saya berada di bawah. Saya hanya kalah sekiranya saya tidak bangun semula dari bawah. 

Setiap hari... detik yang dilalui.. Saya selalu berdoa..berdoa untuk diri sendiri agar setiasa kuat & tabah untuk meghadapi segala cabaran dalam hidup..walaupun..adakalanya diri ini tewas dengan perasaan. Saya hanyalah manusia biasa...yang x pernah lepas dari segala kesilapan hidup. Adakalanya..rasa diri ni amat kecil sekali di sisi insan2 lain. Ya Allah... sentiasalah menyinari perjalanan hidupku.. sentiasa bantu hatiku yang lemah untuk terus kuat & tabah... Amin

29 comments:

IntaNBerliaN said...

semoga lya tabah untuk hadapi semuanya.. kita semuanya sama di sisi NYA.. :-)

Ena said...

Amin..


Moga dipermudahkan segalanya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Insyallah..Moga Lya Tabah & kuat untuk hadapi segalanye..

lia said...

Allah pandang kita sama....

::NureeN:: said...

nureen lg 1 tangga ja ni lya nk ke angka 30 hehee... ;p

*lya, insayALLAH semuanya lancar selagi kita sentiasa dilandasan yg benar*

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

phewwwiiit...
ayunyer berpayung tu...

neway, be strong ye lya!!!!

...sWeeT uMi... said...

betul tu pejam celik dah 10 ari kiter di tahun baru ni...insyallah mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan kiter semua...amin

sue zainun said...

aminnn...

MaryaYusof said...

Salam, saya setuju dgn IntanBerlian.... hanya takwa yg membezakan kite semua... sama-sama kite memperbaiki diri ;) amin Ya Allah~

|| NaFiRaa || said...

amin~ moga kita sama2 kuat untuk menghadapi cabaran.

Fieza79 said...

Lya mmg wanita yg kuat...moga terus tabah ok..

wahh kemain ye model tu...sweet..!

Imah Dinor said...

allah sentiasa bsama org2 yg briman...

fieda said...

Semoga Lya tabah hadapi dugaan hidup..

eB ezrin said...

eB tau lya tabah... kami doakan yg terbaik :)

klik! klik! ceritaku! said...

moga kita sentiasa di lindungi Allah s.w.t.

aanie said...

be strong lya....

Myra Jay said...

InsyaAllah Lya pasti boleh, Lya berjiwa kental dan bersemangat jitu..

Take Care dear..

munna said...

semoga dipermudahkan semuanya... yg mendatang mmg kita tak tahu..tapi klu boleh biarlah dapat bersama keluarga ke akhirnya

QasehnyaRania said...

hai lya umur kita sama la...hehehe
so, cmna sekarang sehat ke ;P

Kella said...

bagus entri lya ni.. buat kita tersedar diri kita sendiri..
mari sama sama kita lakukan yang terbaik ..sebagai hamba Allah di muka bumi ini...

* lya.. lya punya template ni buat macamana? dah lama dah kita cari / cuba buat template cam ni.. tapi tak jadi la... leh tunjuk ajar tak// =)

Salina@IbuAqil said...

Lya sbnrnya kita kecil disisi pencipta kita bkn mereka2 yg brgelar mnusia.. ;) siapa kita? Kita adalah kita yg pst mereka x kan mampu menjadi diri kita saat ini.. Lya, ina dh pecah tlor lg beberapa hari saja umur ku cecah 30thn. Alhamdulillah!! Syukur!!! ;) tabahkan hati dik.. Allah sntiasa bersama kita.. ;) TC lya!

~izan~ said...

semoga lya tabah hadapi semua dugaan mendatang dan akak harap lya semakin sihat dan dpt menjalani kehidupan seperti biasa...

wan nurul hezrina said...

semoga tahun 2012 ketabahan lya semakin bertambah2 n dapat enjoy ur life=)

KhaiRin - anies said...

be strong!
chaiyok!
aja2 fighting!

ieda said...

aminnn
akak tahu lya kuat ..
always be strong dear !!! .. ;)

S.U.R.I.A.T.I said...

sweet baju merah payung merah. tu pun dh melambangkn semangat tu. BERSEMANGAT LA WAHAI LYA!! caiyok! caiyok!:)

Mama Gee said...

cekalkan hati ya...tak mudah...tp cubalah...doa dan minta pdNya sentiasa...

Puan Kutu said...

insyaallah..dh byk yg lya lalui,lya akan terus tabah..:)

Woofer Storm said...

sis,kita ni cuma menumpang kat sini..makin lama terasa diri ini semakin pendek kat sini..


#jangan takut melakukkn kesilapan,yang penting berusaha untuk tidak melakukan kesilapan yang sama..selamat malam sis^^

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)