Thursday, January 19, 2012

FLIZ Star *

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah..akhirnya sampai gak penghujung minggu.. Yessss!! Esok weekend, plan nak ke Kuantan.. Tu pon kalo jadi la. Tujuan nak ke spital ambik appoitment date baru.. Dan... hantar kakak saya ke spital sebab sekarang kakak saya sedang bertarung dengan ujian yang amat kuat.. Saya harap dia tabah setabahnya.. Saya teringat semasa saya koma mengandungkan asya dulu, kak long saya sanggup cuti tanpa gaji sebab nak bergilir dengan Fain menjaga saya. Dan banyak lagi pengorbanannya time saya sakit dulu.. Kini tiba masa dia melalui keperitan itu.. saya sebagai adiknya akan terus disisi untuk memberikan sokongan.. Buat semua rakan-rakan blogger.. jangan sesekali lupa/skip untuk jalani ujian Pap smear.. Jangan fikirkan tentang rasa malu, sebab apa yang penting kita sihat.. Sekian.. itu nasihat dari saya y x seberapa..

Owhhh.. termelalut lak.. Berbalik pada tajuk entri FLIZ Star.. Kalo pembaca blog saya yang lama2 mesti dah tau sape FLIZZ STAR kan?? Sebab selalu saya entrikan kisah KAMI ni dulu.. Jadi kali ni 1st entri tentang FLIZ star bagi tahun 2012. Mesti ada yang tanya apa itu FLIZZ STARkan?? Ekceli inilah group bestfriend saya sejak zaman belajo & hingga kini. Susah senang suka duka,... memang kami TETAP BERSAMA. Lama-lama sekali kami akan berjumpa untuk luangkan masa bersama. Jadi, Isnin baru-baru ni balik kerja..terus bersiap sebab nak date dengan FLIZ Star

FLIZ STAR... Dari kiri, Fidah, Lya, Irma dan Zaty.
Hehe..kebetulan plok duduk dalam susunan erk.. padahal xde rancang2 pon.

Baby-baby FLIZZ STAR. Tunggu zaty jer nak join club ibu-ibu ni.. Bila lagi yer semekss??

Lepas melepak kat rumah Irma.. Kami bertiga terus pegi KFC..makan-makan sambil bercerita macam2 hal.. Sebab sesekali jumpa tu..banyak perkara yang nak diceritakan.

Fidah & baby amila.

Bersama anak tersayang.. Penghibur hati yang lara.

Asya yang sentiasa tersengeh... Always... selalu tersenyum.. Macam mama dia jer erk?? suka senyum.. hihihi.

Asya & Amila.

wahhh..melentok manja asya dengan kakak jati (zati)

Dan azan maghrib, terus ke Surau Casa Limbong.. Sementara tunggu solat, layan anak-anak main kat PG sekejap.. Eyhh..perasan tak speck asya & amila sama.. Ni masa jalan2 kat Casa Limbong... si amila nak sgt spek tu.. Terus ibu dia belikan 2 untuk asya & amila.. Bertambahla koleksi spek asya.,. Lepas dah settle semuanya..Kami semua pun berpisah.. Moga bertemu lagi FLIZ STAR! Miss u so much..

29 comments:

IntaNBerliaN said...

wah bestnya ada kkwn dari dulu smpai skrg baik.... kwn saya semua jauh2.. xleh nak ngedate cam gini

wan habibah said...

suke lah tgk gmbr2 lya.. lawa2

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah bestnya ..dapat jumpa kawan pastu makan2..bestkan..

Izan Ishak said...

seronok nya ada kawan2 baik yg rapat sampai skrg. izan pun kawan2 semua dah jauh...

ieda said...

seronok kan dikk
berkumpul macam nie ramai2 ..
nak ngan BFF nie ..
semoga bahagia dan kekal bersama2 sampai bila2 .. ;)

dhiera said...

best ye.. anak2 pun boleh jadi bestie macam ni~ hekhek

LydSunshine said...

Ingatkan FLIZ star tu ada 12 org, sbb gmbr yg pertama tu dah susun 3 baris. Hehehe.. Dtg le Kuantan ye. Kuantan itu indah. Yey! Nak balik kuantan minggu depan.

Fieza79 said...

best nya kawan ttp bersama smpai sekarang..masih rapat plk tu walau msg2 dh ada komitmen kan..kwn2 fieza dulu suma dah jauh2..huhuu

wan nurul hezrina said...

lya nurul terdeletelah komen lya tadi..ada prob ngan dashboard..tak kuar plak comment kat dashboard..nape tah..nnt lya komen semula ek..huhu

ooo ada group.mcm nurul mmg semua org nurul kawan yang btl2 baik cuma sorang dua jerk=)

sukanya tgk u all berjumpa.masing2 dah bekeluarga

Tea said...

Pernah koma semase mengandung...? Ceshare...

Phat said...

wah best nya esok cuti ..org kuantan keja lagi sok hehe

Cik Rose Cute said...

Mesti best jumpa kawan satu sekolah sampai sekarang..siap ada club lagi hihihi Semoga kakak Lya tabah menghadapi dugaan Allah ya...

Noli@Ibu Wafa said...

bestnyee ngn kengkawan..sy dah jauh dgn kwn2..bila la nk ngedate jugak..hoho

klik! klik! ceritaku! said...

seronok bile berjumpa dan berkumpul dengan kawan yang memang rapat dgn kita.. BFF.. moga hubungan berkekalan sampai bila²..

Imah Dinor said...

baguslah lya ada bff dr sek smp skrg..
imah pun ada tp setahun sekali ja jumpa, itu pun time raya...imah sorang jer mrantau ke kl ni..yg lain masih d kedah....

Qhaifa Nur said...

syoknya dapat tukar cerita...
x sabor gak tunggu weekend...

eB ezrin said...

eB pn ader tapi jauh nun di sarawak. hu3

Salina@IbuAqil said...

Amboi2!!!! Meriahnya!!! Happy weekend lya.. ;D

munna said...

seronok kan dpt berkumpul dgn kawan2 lama...

waniey..... said...

semoga persahabatan terus kekal selamanya...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

comelnyerrr asya... suka tgk dia senyum :)

fieda said...

bestnyer..bkn sng nk berkumpul cenggini..seronok dapat best friend baik2..

KhaiRin - anies said...

ni bkn BFF lg ni..ni BFFFFFFFF...

Puan Kutu said...

wah jeles tgok..walaupun kawan2 sy tak berapa nak jauh,tp masing2 ada komitmen.mmg ssh nak kumpul ramai2 cam gini..bkn ssh je,agak mustahil.kehkeh..

MamaYatie said...

so sweet..ni yg buat rindu kat caprilisco geng ni...huahaha

p/s :Lya, a'ah nak balik ganu ahad ni...bestnya kalo ada chance jumpa lya & asya...

Ibu Lala said...

comeynye kanak kanak tu...

kasihibu said...

seronok berkumpul dgn kawan kawan baik kan?

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

oo ni geng2 fliz..cung2..eheh

Myra Jay said...

Best kalau ada kawan yang sentiasa bersama dari dulu hingga kini walau masing2 dah ada keluarga :)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)