Wednesday, January 11, 2012

Gurindam Jiwa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Gurindam jiwa.... asya yang memendam rasa ingin menikmati Jelly yang di makan oleh cousin dia, Eril... Pastu ternampaklah aksi-aksi sweet budak comel ni..  Jom tenggok !

asya & sepupunya...eril
va va va....sp suwettttt laaa

alahai.... ada plok part suap menyuap. Tengok, berserabai rambut asya, sbb time ni rambut dia basah..sebab tu tak ikat lagi... Saya memang tak pernah bagi asya makan Jelly.. 

Dah dapat sekali suap... terus asya peluk eril.. Nak bodek lagi la tu.. Huhu.. xweet sgt...

Sempat lagi nak ngap time org makan tu.. Kesian anak mama...sekali rasa.. terus nak rasa lagi. Tapi sib baik lepas tu tak minta di beli.

Hehhe...kesiannya anak mama.. Menahan gurindam di jiwa... Telan air liur.. Dan..yang penting... tangan tu tak lepas dari memeluk eril.

Sekian aksi comel dari kami berdua!

**Fuhhhh... macam mana nak tingkatkan semangat dalam diri.. ?? Saya merasakan semangat dalam diri makin merudum jatuh. Tak tahu nak buat macam mana.. Saya harap..suatu hari nanti..saya boleh tersenyum... Hati kembali tenang & senang...Dan setiap hari yang bakal saya lalui akan lebih bersemangat. Rasa sangat-sangat letih. Ya Allah... bantu hamba mu ini...  Untuk saat ini... saya cuba gagahkan diri... semuanya kerana asya & fain... GURINDAM JIWA....

33 comments:

Woofer Storm said...

comelnya ank..rasa nak cubit je sis..hehee

S.U.R.I.A.T.I said...

semua manusia ada masa merasa jiwanya tertekan, sekaligus tiada semangat melalui hari2 normalnya. bykkan berzikir & baca Al-Quran lya..InsyaAllah..jiwa akn kembali tenang.

Ena said...

sweet nyer....

suka sangat tengok pic ni..


tabahkan hatimu..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel betul aksi mereka berdua...

ratusiput said...

alalala comeinye siap bersuap2...suka kalau tgk budak2 gini... :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..sweetnye aksi2 diorg.. ^^

KhaiRin - anies said...

comel nyer depa...

sentiasa positif kn fikiran..nasihat kwn sy: apa yg menyakitkan itu, utk menjd kn positif ialah.... dgn cara: terus dan terus mencari hikmah d sebaliknya 9apa yg allah nk beri) cr kita melihat akn menentukn bagaimana kita rasa

fieda said...

amboi asya...comel nyer dia..

Fieza79 said...

comel dan sweet nya pic2 tu Lya...suka nya tgk...bersahaja la model2 tu...hehee

maszmadi said...

so sweet.....

Qaseh Gifts said...

comel anak2 ni... semoga Dia memudahkan semuanya untuk Lya :-)

Idea menarik! - Hadiah, Bajet dan Perancangan

...sWeeT uMi... said...

hehehe mmg sweet sgt2 pic ni...cam pakwe makwe pun ado ekekekekee...lya pesan akk, byk kan berdoa pada-Nya semoga diberi kekuatan dan semangat utk lya hadapi dugaan yg Dia berikan...insyallah...

Zie said...

Satu kongsi dua yer... cute

Izan Ishak said...

sweetnya asya n eril tu. dah macam adik-beradik dorang ni. aksi suap menyuap yg tak menahan tu. seb baik asya tak menangis ye...

Imah Dinor said...

comienya..budak2 mmg mcm tu klu org punya sumanya teringinkn...

|| NaFiRaa || said...

sweetnye 2 budak tecik tuh.. makan jeli sama2..hehehe

Kakzakie said...

Dekatkan diri padaNya Lya... mohon padanya sebanyak yg boleh. Ujian diberi pada Lya memang besar... kuat ye dik...

Cho Zila said...

alahai budak2 memang sangat sweet... yang ibu dia syiok nak amek gambar jerkan... kadang2 tengok perangai budak2 memang buat hati gembira...

IntaNBerliaN said...

ololooo sweet sungguh la... :-)

eB ezrin said...

bsr nanti m,usti malu2 eh? :)

Kella said...

lya... setiap yang berlaku memang ada hikmahnya..
moga lya sentiasa kuat dan terus kuat untuk mengharungi segala ujian Allah ini..
sama sama kita pun ingatkan diri sendiri juga.. jangan sia siakan kehidupan kurniaan Allah pada kita ni..
kita ada di sini punyai sebab tersendiri..
kita merupakan khalifah Allah yang terpilih untuk hidup dan seterusnya calon calon untuk ke alam yang lebih abadi di sana..
semestinya syurga yang diidam..
kita sama sama lakukan yang terbaik ya lya... =)

suka setiap adegan asya kat atas tu... so suweet je.. =)

sailaaf said...

kelaka la asya ni.
kak beli la sumi jelly ke dia.hehehe.

Cik Rose Cute said...

Memang sweet budak dua orang..tue...Lya...Banyakkan bersabar...dan berdoa...ya...kuatkan semangat...jangan cepat mengalah...

munna said...

comelnya budak berdua ni... tabahkan hati lya dan tingkat semangat utk terus berjuang

Puan Kutu said...

terus tabah dan bersemangat lya..rakan blogger hanya mampu memberi kata2 semangat,lya sendiri kena kuat dan tabah..:)

asya n eril sgt comel n sweet..:)

Salina@IbuAqil said...

Sama jerk muka deme.. ;) Lya TC.. Lya, be strong.. Lya, ermmmmmm rasa sayu kenangkan nasib diri kita.. ;(

Farrah Hasna said...

comel...ingat Allah selalu:)

ieda said...

memang sweet
tapi bila tgk sya tuu macam sedih je
kesian kannn

be strong dear ...

ummiross said...

Lya..seronoknya tengok aksi anak2 kecil ni, so sweet!

ct rahani said...

alololo.. comelnya dua2.. :)

MamaYatie said...

muka lebih kurang jer..sepupu la katakan..suka sngt tengok aski mereka..mesra & akrab kelihatannya...

Lya, kalau ada yg mengganggu hati, banyakkan berdoa & cubalah berkongsi dgn org rapat ngan Lya...jgn simpan2 yer...

wan nurul hezrina said...

haha nie versi ombak rindulah nie=)

Nem0 o0h Nem0 said...

baby duani mcm kembar kan? mukaaa seiras.. be strong k kak. ;)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)