Saturday, January 7, 2012

Lip Ice Water Colour : Lip Moisturizer

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Satu lagi alat kecantikan yang sempat dirembat kat Guardian baru-baru ni. Pelembap bibir... memang wajib pakai sebab saya mempuyai masalah bibir kering yang teruk. Memang asyik mengelupas jer.. Lagi-lagi lepas keluar wad..makin teruk luka-luka kat bibir. Jadi...kalo nak pakai lipstick, wajib alas dengan pelembap. Kalo tak, habis berkuping bibir ni. Kadang-kadang jeles lak tenggok orang pakai lipstick nampak cun jer..

Kali ni saya cuba lip ice thik pink yang ni. 
Yang sebelum ni pon brands lip ice gak.

Kali ni pilih warna Vintage Pink. Memang natural jer. Kalo pegi kerja, just sapu lip ice ni jer.. Kalo keluar jalan-jalan, baru la sapu lipstick SIMPLYSITI : PERCAYALAH selepas alas lip ice ni.

Dan latest saya cuba Lipstick Kolagen. Xde warna, dia ikut warna darah. Tujuaanya saya  nak rawat bibir saya yang agak kering n hilangkan kesan lebam kat bibir bawah akibat luka semasa sakit baru-baru ni. Kesan plaster intubate..sekali nurse tarik nak buang tiub dari dalam mulut... dengan kulit bibir skali terkoyak.. Memang azab sgt time tu.. Nak senyum pon..berdarah..nak makan pon berdarah.. Ada masa nanti saya share  pasal lipstick kolagen tu.. Sebab baru je try 2-3 hari ni.

12 comments:

Kakzakie said...

Kakak ada beli satu utk anak kakak yg sulung masa nak Hari Raya tempohari. Tapi tak tahulah elok atau tidak...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily pun suka pakai lip ice berbanding lipstik..
nampak lagi naturalkan.. ^^

Adylia Qarissa said...

aduuuiii...mesti sakit kan?? banyak minum air dan jangan biarkan bibir kering...selalu pakai lips yea..

Masya said...

suka pakai lip ice juga.. nampak neutralkan...

Izan Ishak said...

izan pernah cuba try lipice ni... tapi cam tak sesuai. skrg ni pun bibir asyik kering je. just minum air masak byk2 je...huhu

Mama Zharfan said...

me tunggu ur entry pls lipstick kolagen tu..mcm menarik ajer...

IntaNBerliaN said...

lipstick kolagen pun dah ade ke skrg... br tahu..hihii

Lelord said...

hehhehe lela jarang berlipstik..guna sebamed lip defense jek

Lelord said...

hehehehe

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2012/01/5-perkara-jejas-keindahan-bibir.html

ratusiput said...

mcm menarik je ratu dgr lipstik kolagen...nanti share tau...gambar lipstik tu skali... :)

Cik Rose Cute said...

cam best jer lipice tue...nanti lya tunjuk ya...camna hasilnya hihihi

Puan Kutu said...

sy dah lama tak beli lipice,yg ada pun tak pakai.mujur kulit bibir sy mmg jarang kering..:)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)