Tuesday, January 31, 2012

Makan Besar : CNY !! Gong Xi Fa Chai

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Walaupun agak lambat dah keluar n3 ni.. Sebenarnya x ingat & kekurangan moog untuk bblogging late ni. Entahla..letih..mcam2 rasa.. Berbalik pada tajuk entri...Wahhhh.. baca tajuk cam xleh bla jer kan??? Hihi..makan besar kah?? Besar sangat ker?? Ekceli ni makan famili2 jer.. time cuti CNY baru-baru ni. Harap time2 cuti gini jer boleh kumpul adik beradik. Sedia maklumla..saya anak bongsu dalam famili & jarak antara saya dgn abang & kakak2 sgt jauh bezanya.. Jadi "adik manja" la... hehehe.. Jadi.. kalo tengok memang usia saya dengan adik beradik saya jauh.Yang nampak ala-ala seusia saya lak tu..semua anak2 sedara. Yang paling tua umurnya 22 tahun just beza 5 tahun jer dari saya. Jom la layan seciput koleksi picas yang ada.. Ekceli banyak lagi..tapi ntah kemana simpannya.. Jadi.. layan je la apa yang ada ni.

Famili kecik saya.

Ni sebahagian ..anak2 sedara & abang2 saya.. Yang lain2.. xde dalam gambo. Ntah kemana pic yang lain2 tu.. Ghaib ke mana ntah.. Yang nampak ala2 beruban tu... abang2 saya.. Kalo y ala2 muda remaja tu..anak2 sedara.

Mesti ada gambar dia ni.. Penyeri entri :-)

Dan..pic candid..tengoh kekoh epal ni...
Faham apa itu "kekoh" ??

Last but not least.... Nasi Goreng USA. Hehehe.. satu ni jer yang sempat snap.. sebab yang ni dah selamat hadam dalam perut saya.. 

Sekian aje la kisah CNY tahun ni.. Cuti kali ni xde kemana-mana pun. Saya pon just cuti sehari jer.. selebihnya dah mula bekerja. Dan xtvt dgn famili lak.. hampir setiap malam..makan besor jer.. Takpe..orang belanja.. Kita terima :-) Plan nak ke air terjun pon cancel.. sudahnya...abang saya pon dah selamat kembali ke KL Lumpur.. So, CNY baru ni... kawan2 ke mana?? mesti banyak xtvt best2 kan???

35 comments:

YaYaNsMuM said...

akak duk umah jer...rehat kat umah...huhu

Masya said...

CNY Bestday saya hihihihi...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

cuti 4 hari.. duk umah 1 hari je.. yang lain beriadah bersama teman dan family.. Alhamdulillah..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

CNY sempat gak balik trg jenguk orang tua..hrmm..best kan time cuti2 ginila nak kumpul adik badik..

wan nurul hezrina said...

nurul balik kelantan...tapi tak makan luarpun..sibuk kat umah mil jerk n jenjalan ke mall=)

kekoh 2 gigit=)

IntaNBerliaN said...

cny saya x g mana pun.. balik kg je.. tu pun duk umah je..hihii

ieda said...

time2 cuti macam nielah dpt berkumpul semua dik .. kalau x bday dan majlis kawin kan ;)

syawalsimpsons said...

sama la ngan sue coti pon duduk umah jaa..busan..mmmm....tapi pic candid mengkeko tu terbaik..sweet jaaa...

Izan Ishak said...

bestnya lya dpt kumpul adik beradik... sekali skala dapat makan ramai2 mmg syok kan...

kami pun tak ke mana2. cuma balik kg aje. lain2 masa dok umah aje sbb hari rabu hubby dah keje. naufal pun dah skolah...

~izan~ said...

kekoh tu paham hehe..

seronoknya lya makan2...besar2 anak buah lya..mesti rasa mcm kawan2 je hehe...

eB ezrin said...

geget jari ar tgk. hu3

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

makan besar ngan family memang best...

Maz said...

sama la kita...adik bongsu...jarak umur sy ngan abang2(3org abg,sy sorg tunggal perempuan)20 thn,18 thn n 16 thn...so anak buah yg sulung pn dh ade baby...sy dh ada cucu...

klu sudi follow la blog saya hatimamaz.blogspot.com

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

lely blk mamang la, gi kuantan tgk woyam.. heheheh

untung lya, dpt makan free sokmo..
eh, cam sdp je nasi goreng usa.. mane ooo?

KhaiRin - anies said...

mkn busat ye?
yummy..sedap nyer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nasik goreng USA satuuuuuu
lapaq la...oishii sou

Fieza79 said...

CNY tk gi mana pun...jenjalan cuci mata kat soping complex je..

aanie said...

sy paham apa itu kekoh..gigit...hehehe...
gmbr kekoh epal tu cun la....

Mama Ema said...

'kekoh' = gigit

seronok makan ramai-ramai

Ena said...

HEHE..

kome pun makan besar jugak yeh.. ngeee...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cuti CNY tu tak kemana2..dok terbaring lesu jer..tak sihat.. :(

~aSHa~ said...

area mana ni...

Qhaifa Nur said...

best dapat makan besar ni..
CNY dok umah je..

anisalya said...

paham 'kekoh' tu apa sbb Pahang pun guna perkataan yang sama.

Imah Dinor said...

seronok nya kuar mkn ramai2 kami bBBQ d sg pd CNY baru2 ni....

|| NaFiRaa || said...

CNY ari tuh zura kat kampung.. hehehe

munna said...

KAK MUNNA CNY DOK RUMAH JE LYA...SAVE BUDGET UTK KE LANGKAWI NEXT WEEK

::NureeN:: said...

CNY kami pon penuh xtvt fenat jgk :)
special tgk nasi grg USA lama x pekena

kayrul-shah said...

makan besar betul...kayrul cuti-cuti malaysia balik johor

ct rahani said...

sesekali berkumpul adik beradik memang besh.. meriah.. sedapnya dok kekoh epal.. hehe..

Alin Marlini said...

pewit..mula2 family kecil ..i'allah..akan besar nnt

mamalieyna said...

eian of coz dok umah je lya..hee~

best tu makan besar camni, kumpul ramai2..meriah...lama tak merasa..hu~

Puan Kutu said...

balik kmpg,mkn besar gak n smpt berkubang wpun cny sy keja.hehe..

fieda said...

lya guna ape ye edit.gambor..?

MamaYatie said...

balik ganu...dok dang lagi nok edit gambor

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)