Thursday, January 12, 2012

Mama & Cintanya Yang Tidak Pernah Habis

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Mama & Cintanya Yang Tidak Pernah Habis... Yap... itulah perasaan seorang mama.. Kasih & sayangnya tidak pernah berkurangan dimakan usia...malah bertambah menebal buat seorang anak. Cinta mama pada anaknya melebihi nyawanya sendiri... Melebihi segala yang dimiliki , rela bekorban apa saja.

Tak kira..siapakah anda... samaada mama, ibu, ummi, mak, bonda, mummy dll... kita sebagai seorang yang membawa satu zuriat didalam rahim sangat istimewa. Istimewanya kerana mempunyai kekuatan yang amat luar biasa walaupun dalam keadaan diri kita yang begitu lemah..tapi... perasaan seorang mama,ibu,mummy,ummi,bonda,mak....sangat kuat..sangat tabah & penuh dengan nikmah kasih sayang.

Keletah dia selalu menghiburkan hati ini.. Sifatnya...selalu menemani hari-hariku. Gelagatnya.. selalu menceriakan hidupku. Kehadiranmu merupakan anugerah yang tiada nilainya. Betapa kamu...begitu istimewa di hatiku. kasih sayang ini tidak akan pernah putus.. Akan terus mewangi hingga ke akhir nafasku. Mama ingin menjadi milikmu hingga ke akhirat kelak..

Anakku sayang... jadilah kebanggan mama & papa suatu hari nanti. Selalulah ingat segala pengorbanan mama & papamu itu. Segala pengorbanan mama & papa dalam membesarkan asya..bukanlah untuk dibalas... tapi cukup sekadar dihargai. Betapa besarnya harapan mama untuk melihat asya berjaya di dunia serta akhirat. Kerana ..asya lah satu-satunya permata yang mama & papa ada. Terima kasih atas anugerah-Mu ini Ya Allah. Amin !!

Sabda Rasulullah Sallallahu Alayhi Wa Sallam yang maksudnya: 
“Redha Allah bergantung pada redha dua ibu bapa, dan murka Allah bergantung pada murka kedua-dua ibu bapa.”

35 comments:

Lynn Hamzah said...

salam...lama betul lynn x berkunjung ke sini...lya dan family sihat ker?

Myra Jay said...

Itulah kuasa cinta bagi perempuan yang diberi oleh Allah..

Hope 1 ari myra dapat rasai pengalaman tersebut, Aminnn

fieda said...

Insyaallah Lya..Asya akan menjadi seorang anak yg baik taat kpd ibubapa dan agama..amin...

eB ezrin said...

aminnnnnnnnnnn tc yer :)

Kakzakie said...

Insya-allah kalau diizinkan Allah mana tahu asya akan ada adik Lya. Allah maha berkuasa Lya...

Yg penting sekarang Lya jaga kesihatan dan moga pulih segera...

...sWeeT uMi... said...

setuju sgt ngan lya...amboi kemain madah nye lya ni...sweet je....mesti bile asya baca dia pun senyum2 je (^_^)

Izan Ishak said...

kasih sayang ibu tidak bertepi kan lya...

Nazayiena said...

Kasih ibu membawa ke syurga........

::NureeN:: said...

comel asya senyum.. bleh cair ni :)
AMIN.. segala doa dr lya buat asya moga dimakbulkan ALLAH

Eye_nee said...

Mereka lah segalanya kan sis...anak2 diamanahkan Allah utk kita didik sebaik mungkin...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Insyallah..
Moga Asya menjadi anak yg solehah & cemerlang dunia & akhirat..

IntaNBerliaN said...

betoi tu lya.. kasih sayang seorang ibu xpernah kurang.. makin lama makin bertambah..

dhiera said...

nampak bahagia sangat keluarga ini!

|| NaFiRaa || said...

betol tuh~ kasih sayang ibu membawa ke syurga..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betul LYA...
anak adalah anugerah terindah

Cik Rose Cute said...

Sokong gan lya....Kasih seorang ibu membawa ke syurga...Anak adalah anugerah yg terindah buat seorang ibu dan ayah..

ct rahani said...

amin.. setuju ngan kata2 lya.. tc dear..

Alin Marlini said...

kasih sayang ibu tiada tolok bandingan

Nens Collection said...

salam..
thank sudi follow nens
kiter follow balik..
amin...sama2 kite doakan anak kiter jadik yg terbaik!

Imah Dinor said...

tiada yg lebih btuah oleh sorang wanita selain dpt menjadi seorang ibu kpd anak2....

Cho Zila said...

ibu memang menyayangi anaknya.. moga berbaiklah dengan ibu kita selamanya kita tidak mampu membalas jasa mereka.. moga anak kitapun menyayangi kita sebagaimana kita menyayangi mereka...

ieda said...

hope asya x akan mengecewakan lya dan fain .. insyaallah dik ;)

Ena said...

gitulah jd ibu ni kan.. penuh kasih sayang..

wan nurul hezrina said...

semoga asya menjadi anak yang sangat2 baik tok lya..bukan mudah bertarung nyawa melahirkannya..anggaplah asya btl2 amanah teristemewa yang perlu dicorakkan dengan baik n sempurna.insyaallah=)

nureeda said...

comei nyaa mak ngan ank nii.. ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alahai..mudanya mama nih..ingtkan si kecik tu adik td..

diana said...

ANAK TAK BOLEH DITUKAR GANTI..
JIWA DAN RAGA HANYA UNTUK ANAK SAJA..:)

Liza said...

Asya akan jd anak yg baik, solehah..insyaAllah..

KhaiRin - anies said...

sy mengaminkan...
aminnnnnnnnnnn

Puan Kutu said...

kasih seorang ibu mmg tiada tandingnya!

Mama Adam said...

amin. insya Allah, doa ibu itu berkat. Harap Aysa jadi anak solehah

Fieza79 said...

mmg tkkan penah padam perasaan cinta pada anak kan...moga asya akan jadi anak yg sgt2 baik buat Lya...

munna said...

insyaALLAH...pasti Asya akan menjadi anak yg mengembirakan Lya dan Fain

Tea said...

Tanpa mama.. Siapalah kita..

Salina@IbuAqil said...

Amin Lya!!!
Anak adalah nyawa..
Dia ibarat udara..
Segalanya ttg mereka..
Lya TC..
Happy Weekend!! ;)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)